Top 3 zadelkrukken 2023

[BAC] - Homepage

Top 3 zadelkrukken 2023

Als er wordt gedacht aan werken achter een bureau, denkt vrijwel iedereen direct aan een bureaustoel. Logisch, want dit is de meest bekende en gebruikte zitoplossing voor op kantoor en thuis. Maar als je de hele dag op je bureaustoel zit, liggen verschillende lichamelijke klachten op de loer. Het is daarom noodzakelijk om je zithouding gedurende de dag aan te passen. Dit doe je door te bewegen, staand te werken of door een andere zitoplossing te gebruiken. Een ideale zitoplossing voor afwisseling is de zadelkruk! In deze blog gaan we onze top 3 van zadelkrukken voor 2023 bespreken.

Het zitten op een zadelstoel geeft een natuurlijke kanteling van het bekken, wat ervoor zorgt dat je automatisch meer rechtop gaat zitten en de rug een rechte houding aanneemt. Dit vermindert spierspanning in de rug, nek en schouders. Daarnaast worden de zitbotten minder belast en wordt de belasting meer over de binnenkant van de benen en de voeten verdeeld. Deze actieve zithouding zorgt daarmee automatisch voor een ergonomische en rechte zithouding. Hierdoor word je onbewust gedwongen om actief te zitten en train je gedurende de dag de spieren in je rug en buik.

Een zadelkruk is dus ideaal om te gebruiken als afwisselende zitoplossing tijdens werken achter een bureau, maar ook bij veel andere beroepen kan een zadelkruk dé uitkomst bieden. Ergonomie op de werkvloer is altijd belangrijk. Werkomgevingen waar een zadelkruk ook perfect aansluit op de behoeftes zijn:

 • Tattooshops, kapsalons en schoonheids- en massagesalons: Zadelkrukken zijn populair bij tattooshops, kapsalons en schoonheids- en massagesalons. Ze bieden de juiste ondersteuning en bewegingsvrijheid voor het uitvoeren van haar- en schoonheidsbehandelingen.
 • Laboratoria: In laboratoria waar precisie en nauwkeurigheid belangrijk zijn, wordt vaak gebruik gemaakt van zadelkrukken. De krukken zorgen voor een stabiele zitpositie en maken het mogelijk om nauwkeurige handelingen uit te voeren zonder het risico te lopen uit te glijden of te vallen.
 • Gezondheidszorg: Ook worden zadelkrukken veel gebruikt in de gezondheidszorg, vooral door tandartsen, fysiotherapeuten en andere medische professionals. Het ergonomische ontwerp van de kruk bevordert een goede houding en vermindert de belasting op de rug en benen tijdens lange behandelingen.
 • Productie- en fabricageomgevingen: Zadelkrukken zijn tenslotte ook nuttig in productie- en fabricageomgevingen waar werknemers lange uren staand of lopend werk verrichten. De krukken kunnen worden gebruikt als hulpmiddel om vermoeidheid te verminderen en de houding te verbeteren.

De ideale houding op een zadelkruk

Op een zadelkruk houden we onze rug in een natuurlijke s-vorm, net zoals bij staan of lopen. Deze natuurlijke houding zorgt voor minder ongewenste spierspanning, die je bij langdurig zitten wel ervaart. Daarnaast is de beste positie op een zadelkruk om hoger te zitten dan normaal. Probeer de bovenbenen natuurlijk aan te laten sluiten op de vorm van het zadel. Hierdoor krijg je een maximale heuphoek (130 tot 140 graden).

5 ergonomische voordelen van een zadelkruk op een rijtje

 1. Vermindering van rug- en nekklachten.
 2. Stimulatie van bloedcirculatie.
 3. Vermindering van druk op de binnenkant van de dijen, het schaambeen en stuitbeen.
 4. Vermindering van ongewenste spierspanning in de rug.
 5. Houdt pezen en gewrichten tijdens het zitten in beweging.

Nummer 1: Score Jumper en Amazone

Score Jumper


De beste zadelkruk uit ons assortiment: De Score Amazone en de Score Jumper! De Score zadelkrukken zijn de ultieme oplossing voor optimaal zitcomfort. Daarnaast hebben deze zadelkrukken de meeste opties in onze webshop, waardoor de kruk volledig naar eigen wensen is samen te stellen! Dankzij het ergonomische design kan het bekken gekanteld worden voor ontspannen spieren in de rug. Dit zorgt ervoor dat vermoeidheid minder snel optreedt waardoor je langer energiek kunt werken. Het unieke ontwerp van de Score zadelkruk maakt gebruik van een verstelbare zitting die in hoogte en in hoek versteld kan worden, zodat iedereen comfortabel kan zitten. Door de ergonomische contouren is de zadelkruk ook geschikt voor gebruik tijdens langere periodes. Het enige verschil tussen de Score Jumper en Amazone is de breedte van het zitoppervlak. Verder zijn de zadelkrukken identiek aan elkaar. Deze zadelkrukken zijn beiden verkrijgbaar vanaf €389.

Voor alle werkplekken

De Score zadelkruk is bekleed met duurzaam kunstleer met antibacteriële eigenschappen. Hierdoor is de zadelkruk niet alleen geschikt voor op kantoor, maar voor allerlei verschillende werklocaties zoals zorgomgevingen en industriële werkplekken. Met behulp van de wielen is de gebruiker zeer mobiel en rolt soepel van de ene naar de andere plek. Waar je ook werkt, het aannemen van een ergonomische houding zou een van de prioriteiten moeten zijn. Zo kun je nog jarenlang gezond en klachtenvrij te werk gaan.

Kenmerken van de Score zadelkrukken

 • Verschillende soorten zithoeken: Door de verschillende soorten zitmechanieken, kan de zithoek naar wens worden aangepast. De zitmechanieken worden hieronder beter uitgelegd.
 • Soorten bekleding: De Score zadelkruk heeft maar liefst 6 verschillende soorten bekleding, met allemaal hun eigen unieke eigenschappen. De verschillende stoffen hebben een andere uitstraling, maar zijn ook in verschillende omgevingen beter toepasbaar. Zo kun je met een ESD bekleding perfect werken in laboratoria waar met bijtende stoffen gewerkt wordt. De andere stoffen zijn Stamskin, Flex, Trevira, Trevira Blend en PUxx.
 • Lendensteun: Met of zonder lendesteun verkrijgbaar, wat ondersteuning biedt aan de (onder)rug.
 • Voetbediening: Met of zonder voetbediening verkrijgbaar, waarmee je de kruk door middel van de voeten in hoogte kan verstellen. Perfect voor beroepen waarbij je je handen niet vrij hebt zoals bijvoorbeeld in een tandartspraktijk.
 • Voetenring: Een ring waarop de voeten kunnen rusten tijdens het zitten.
 • Zitting breedte Score Amazone: zitting afmetingen 34 x 30 cm.
 • Zitting breedte Score Jumper: zitting afmetingen 44 x 30 cm.
 • Gasveer: in verschillende hoogtes verkrijgbaar.
 • Wielen: zachte wielen voor een harde vloer of harde wielen voor een zachte vloer.
 • Snel leverbaar: Zwart leren versie snel uit voorraad leverbaar met snel leverprogramma.
 • 5 jaar garantie

Verschillende zitmechanieken Score zadelkruk

 • Vaste zithoek: Standaard uitvoering. Zonder mogelijkheid om het zitoppervlak te kantelen.
 • Verstelbare zithoek: De hoek kan naar wens worden ingesteld. Vervolgens zit het zitoppervlak gefixeerd op de ingestelde manier.
 • Balance zithoek: Meebewegend zadel naar het zwaartepunt. Dit zorgt ervoor dat de zitting bij elke beweging meebeweegt in de richting van het zwaartepunt van het bovenlichaam.

Type gasveer

Hoogte instelling

Werkbladhoogte

Lengte gebruiker

Lage gasveer

49-63 cm

70-80 cm

< 165 cm

Standaard gasveer

59-77 cm

80-90 cm

160-180 cm

Hoge gasveer

63-88 cm

90-100 cm

> 170 cm

 

Nummer 2: Ergofy zadelkruk


Nu weten we dat zadelkrukken fantastisch zijn en dat de beschreven voordelen in de praktijk ook echt zo blijken. Zo hebben we al tal van klanten geholpen om hun leven ergonomischer en gezonder te maken met als resultaat dat zij vitaler zijn en hun vervelende rugklachten na verloop van tijd verdwenen zijn. Echter is er wel een minpuntje dat komt kijken bij deze zadelkrukken. Door het tot in de puntjes uitgewerkte ergonomische design, zijn de zadelkrukken erg prijzig. Niet iedereen heeft daar budget voor. Maar ook daarvoor hebben wij de perfecte oplossing in ons assortiment, namelijk: De Ergofy zadelkruk! Deze zadelkruk is naast zijn ergonomische design ook nog eens voor een hele leuke prijs op te halen. Zo hou je jezelf niet alleen fysiek gezond, maar ook nog een beetje financieel. Deze zadelkruk is verkrijgbaar vanaf €249.

Kenmerken van de Ergofy zadelkruk

 • Verstelbare zithoek: Dankzij de optionele verstelbare zithoek kan je de zadelzit naar wens kantelen, voor een zithouding die perfect aansluit bij jouw lichaam! Ook is het zitmechaniek te verkrijgen in een balansmechaniek tegen een meerprijs.
 • Soorten bekleding: Ergofy biedt de zitting van de zadelkrukken aan in hoogwaardig kunstleder of PUR. Daarnaast is de breedte van de zitting te verkrijgen in een normale breedte of een smalle breedte.
 • Kleuren: De zitting is te verkrijgen in de kleuren zwart, rood, groen en blauw. Mocht je voor kunstleder willen kiezen is ook de kleur taupe nog verkrijgbaar.
 • Rugleuning: Met of zonder rugleuning verkrijgbaar, wat ondersteuning biedt aan de rug.
 • Gasveer: in verschillende hoogtes verkrijgbaar. Daarnaast is de gasveer in de kleuren zwart of aluminium te verkrijgen.
 • Wielen: zachte wielen voor een harde vloer of harde wielen voor een zachte vloer.
 • Snel leverbaar: Alle versies snel uit voorraad leverbaar met snel leverprogramma.

Type gasveer

Zithoogte

Werkbladhoogte

Gasveer 160Bk

46-61 cm

65-85 cm

Gasveer 200Bk

50-69 cm

70-100 cm

Gasveer 267Bk

59-85 cm

85-115 cm

 

Nummer 3: Aeris Swopper

Aeris Swopper

De Aeris Swopper is een van onze beste zadelkrukken, daarom staat hij ook in de top 3 van deze blog. Door de ietwat hogere prijs is hij echter wel op plek 3 beland. Lang en geconcentreerd zitten op kantoor of thuis, het kan allemaal met de multifunctionele Aeris Swopper. Het lichaam zoekt bij iedere houding naar de juiste balans en blijft hierdoor constant in beweging. Door de effectieve op- en neerwaartse beweging, net zoals bij lopen of rennen, worden de tussenwervelschijven goed geactiveerd en verlicht. Doordat het lichaam vrij kan bewegen in drie dimensies, wordt de bloedsomloop gestimuleerd. Het grote verschil met de Score zadelkruk is dat de Aeris Swopper een veermechaniek heeft, waarmee de kruk op en neer kan bewegen, maar ook kan kantelen. Hierdoor houdt de Aeris Swopper je in beweging, maar is gefixeerd blijven zitten lastiger.

Daarnaast heeft de kruk een mooi design en is het echt een toevoeging aan je interieur. Door de vorm van het zadel behoudt de wervelkolom zijn natuurlijke S-vorm. Onder de Swopper zit een stabiele ring als basis, deze is uiterst kantelbestendig. De kruk kan ook uitgevoerd worden met wielen. Met de gepatenteerde 3D-technologie is gezond en dynamisch zitten een eitje. Hierdoor heeft actief zitten op de Aeris Swopper een vergelijkbaar effect op ons lichaam als gewoon lopen. De spieren worden voortdurend getraind en versterkt. De Aeris Swopper is verkrijgbaar vanaf €559.

Kenmerken van de Aeris Swopper zadelkruk

 • Gepatenteerde 3D-technologie: Met de 3D-technologie kun je gemakkelijk je bekken kantelen, wat de natuurlijk houding en beweging stimuleert.
 • Kunstleer uitvoering: De volledig zwarte uitvoering heeft een zwarte zitting (van kunstleer) en een zwarte veerpoot. Het onderstel kan in de kleuren wit, zwart en metallic gekozen worden.
 • Microvezel uitvoering: De microvezel uitvoering is een uitvoering die gemaakt is gemaakt van een synthetisch materiaal. Deze stof is minder geschikt voor werkplekken die hygiënisch gehouden moeten worden, omdat het minder makkelijk schoon te houden is als kunstleer. De microvezel uitvoeringen kunnen gekozen worden in verschillende kleuren.
 • Veerpoot: in verschillende hoogtes en kleuren verkrijgbaar. De hoge veer is niet verkrijgbaar in combinatie met wielen.
 • Wielen: Zonder wielen verkrijgbaar, maar ook met zachte wielen voor een harde vloer of harde wielen voor een zachte vloer.
 • Snel leverbaar: Standaard versies uit voorraad leverbaar met snel leverprogramma
 • 2 jaar garantie

Traploze hoogte verstelling

De zithoogte van de Swopper is traploos in hoogte verstelbaar door middel van een veerpoot. De lichaamslengtes en bijpassende zithoogtes zijn als volgt:

Type Aeris Swopper

Lichaamslengte

Zithoogte Swopper belast

Low veerpoot

< 165 cm

42 tot 56 cm

Standard veerpoot

165-185 cm

45 tot 59 cm

High veerpoot

> 185cm

49 tot 69 cm

 

Eindconclusie zadelkrukken

Nu we weten dat een goede balans tussen verschillende zithoudingen belangrijk is, is het tijd om de balans tussen onze top 3 op te maken. Dit doen we in onze eindbeoordeling. De zadelkrukken worden hier beoordeeld tussen de 1 en 4 sterren. Nu al duidelijk is hoe de plaatsen in de top 3 verdeeld worden, is het natuurlijk ook belangrijk om aan te geven waarom dat de zadelkrukken deze positie hebben veroverd. Vooral tussen plek 2 en 3 was het erg spannend!

 

#1 Score Jumper en Amazone

#2 Rodachair PKS

#3 Aeris Swopper

Verstelbaarheid

★★★★

★★★

★★★★

Keuze-opties

★★★★

★★

★★★

Ergonomische opties

★★★★

★★★

★★

Prijs

★★★

★★★★

★★

Totaal

15/16 sterren

12/16 sterren

11/16 sterren


Wil jij nou ook aan je ergonomische houding werken op kantoor of thuis? Neem dan een kijkje bij de zadelkrukken in onze webshop! Je weet nu alles van de voordelen, het gebruik en de verschillen tussen onze zadelkrukken. Als je nu nog niet overtuigd bent, weten wij het ook niet! Voor vragen of opmerkingen kun je ons altijd bereiken via +31 88 262 44 00 of via info@ergo2go.nl.

P.s. nog even een leuk weetje: deze blog is volledig geschreven tijdens het zitten op een van de zadelkrukken. Dat je op een zadelkruk dus lang en geconcentreerd kan werken is dus zeker geen geheim meer!

© Copyright Ergo2go 2022. Alle rechten voorbehouden.