3M-Anir verticale joystick muis

SKU
3M-MUIS
Vanaf € 84,99
Levertijd: 1 werkdag
Laden...Even geduld, we laden de productopties..
2 maten verkrijgbaar, small/medium en large
Ingezet bij hand- en polsklachten
Linker en rechtsmuisknop bedien met de duim
Verkrijgbaar draadloos of met draad
Softtouch coating voor extra comfort
Bij veel scroll werkzaamheden niet aanbevolen
Alleen voor rechtshandigen
Extra knoppen werken niet op MAC

De 3M muis is een verticale muis. Met deze muis houdt u uw hand en pols in een meer natuurlijke positie, ook wel de ‘hand schud’ houding genoemd. De 3M verticale muizen zijn verkrijgbaar in een rechtshandige small en large variant.

De 3M verticale muis is de 25 jaar geleden de eerst ontwikkelde verticale muis. Dit joystick model ligt aan de oorsprong van alle verdere verticale muizen. Het ontwerp is al die tijd niet verandert, technisch heeft dit model wel ontwikkelen door gemaakt.

Dit model muis is destijds ontwikkeld professor Aarås en had de naam Anir vertical mouse. Sinds een aantal jaren zijn de patenten in handen van het merk 3M. Uit het klinisch onderzoek dat professor Aarås uitvoerde kwam als resultaat dat er bij een verticale joystick muis sneller herstel optrad aan de voorarm, pols, en hand. Het is wetenschappelijk bewezen dat hij tegen RSI gerelateerde klachten werkt.

Het joystick ontwerp heeft een uitstekende grip. Vermindert druk op de arm en pols, waardoor u meer comfort en minder snel klachten zal ontwikkelen. Goed inzetbaar curatief en preventief. De muis bestaat vrijwel compleet uit softtouch rubber, wat de grip en zweten vermindert.

 

Ergonomische voordelen van de 3M Anir verticale muis

  • Joystick grip voor goede ondersteuning
  • Een natuurlijke ergonomische houding van hand, pols en arm in een hellende positie van 90 graden
  • Linker- en rechter muisknop worden met de duim bedient, de duim heeft een grotere belastingcapaciteit
  • Geschikt voor verschillende handgroottes 

 

Functionele en technische voordelen van de 3M Anir verticale muis

De 3M Anir muis is verkrijgbaar in de 2 maten small/medium en large. Deze muis is geschikt voor handbreedtes met de volgende afmetingen. U kiest large bij handen met een breedte vanaf 8,8 cm. Heeft u kleinere handen (tot 8.8 cm breed), dan kiest u voor de small/medium. Via de maattabel ziet u visueel hoe u uw hand kunt opmeten voor de juiste maat.

De model werkt zoals een normale muis. Bovenop de muis zitten twee knoppen; de linker- en rechtermuisknop. Deze bedient u met de duim. Achterop de muis zit een knop waarmee u kunt scrollen. Het is een scroll button, geen scroll wieltje. Bij veel scroll werkzaamheden is deze 3M Anir muis minder geschikt. Verkrijgbaar in een bedraad en draadloze versie. 

  • Cursorgevoeligheid 800 DPI
  • Softtouch rubber coating
  • 2 AAA batterijen. Draadloos verbinding met pc of laptop via een 2.4GHz USB dongle
  • Hoge kwaliteit materialen, minimaal 2 jaar garantie
  • 3 knoppen, linker, rechter muisknop en een scroll button

 

Bestel vandaag nog uw 3M-Anir verticale joystick muis en begin morgen aan een betere werkplek

Met de verticale joystick muis van 3M wordt een betere houding gegarandeerd en verlaagt u de ongewenste spierspanning tijdens het muisgebruik. Zorg voor een goed passende muis voor uw werkzaamheden, eventueel een bijpassend toetsenbord en ervaar zelf hoe de spanning in uw schouders, hand en arm afneemt.

Heeft u vragen over dit product of bijpassende artikelen zoals ergonomische toetsenborden? Neem dan contact met ons op via info@ergo2go.nl of via 088-262 44 00. Onze ergonomische adviseurs staan voor u klaar!

Meer informatie
Kan ik dit product retourneren?Ja
Levertijd1 werkdag
Merk3M
KlachtoplossingOnderarm, Elleboog
Garantie2 jaar
Links_rechtsRechtshandig
Programmeerbare knoppenNee
BacklightNee
Multimedia keysNee
VoetbedieningNee
USB HubNee
Pluspunt 12 maten verkrijgbaar, small/medium en large
Pluspunt 2Ingezet bij hand- en polsklachten
Pluspunt 3Linker en rechtsmuisknop bedien met de duim
Pluspunt 4Verkrijgbaar draadloos of met draad
Pluspunt 5Softtouch coating voor extra comfort
Minpunt 1Bij veel scroll werkzaamheden niet aanbevolen
Minpunt 2Alleen voor rechtshandigen
Minpunt 3Extra knoppen werken niet op MAC
FAQ
Wat kun je doen tegen een muisarm?
Met de juiste aanpassingen kun je een muisarm voorkomen. Een algemene muisarm behandeling is er helaas niet. Ontspanning, beweging en afwisseling tussen de pijnlijke lichaamsdelen zijn belangrijke aandachtspunten. Je kunt wel preventieve maatregelen nemen om het krijgen van een muisarm uit te stellen of te voorkomen. De onderstaande muisarm tips zijn zowel curatief als preventief interessant. Richt je werkplek ergonomisch in. Maak hierbij gebruik van een goede ergonomische muis en compact toetsenbord , zorg ervoor dat je beeldscherm op ooghoogte staat met een monitorarm of laptopstandaard. Denk aan je houding. Je houding is een belangrijke factor voor een gezonde, energieke en productieve werkdag. Zeker nu we allemaal thuiswerken en veel minder kunnen bewegen. Probeer toch te bewegen en daar momenten voor te pakken. Vermijd teveel stress. Bij te veel stress is het niet mogelijk om spieren te ontspannen. Vermijd een hoge werkdruk, beperk de duur van het computerwerkzaamheden en las regelmatig rustpauzes in, wissel regelmatig van houding, loop regelmatig een stukje. Wissel werkzaamheden af. Werk niet uren achter elkaar met de muis en toetsenbord. Probeer werkzaamheden te af te wisselen waar geen muis of toetsenbord voor nodig is. Neem regelmatig een korte pauze. Tijdens micropauzes wordt de aandacht van het hoofd en beeldscherm gedurende een paar seconden verplaatst naar het lichaam, en met name naar de schouders, de handen en de ademhaling. Deze korte momenten kunnen een groot verschil maken in de ontspanning en overbelasting. Gebruik sneltoetsen. Veel functies van de muis zijn ook met je toetsenbord uit te voeren. Hier kun je 2 handen bij gebruiken, waardoor je kan afwisselen. Navigeren door menu's, knippen en plakken van stukken tekst. Gebruik ergonomische hulpmiddelen. Er zijn tal van mogelijkheden die jou kunnen helpen van je klachten af te komen. Een polssteun, een armsteun, een ergonomische bureaustoel of zit-sta bureau het zijn allemaal hulpmiddelen die je preventief of curatief kunt inzetten om klachten te verminderen of te voorkomen. Laat je adviseren door een specialist. Ons expertise centrum in Rotterdam kun je vrijblijvend bezoeken. Een muisarm kan dusdanig veel klachten opleveren dat je niet meer weet welke aanpassingen aan je leef- en werkstijl je nog kunnen helpen. Wij denken graag met je mee!
Waarom is de verticale stand bij muisgebruik beter?
Het intensief werken met de muis kan een grote bron van ellende zijn; de spieren en pezen in je hand en pols kunnen overbelast raken. Dit kan zich uiten in tintelingen, een zeurende pijn in je vingers of pols en uiteindelijk zelfs krachtverlies. De oplossing? Een verticale muis! De grootste verschillen met een traditionele muis zijn; Je pols en onderarm wordt in een meer natuurlijke stand geplaatst, zodat je je onderarm en pols niet meer hoeft te draaien. Door de verticale stand van de hand ben je minder geneigd om de muis vanuit de pols te bewegen. Je beweegt de muis automatisch meer vanuit de gehele arm. Vrijwel elke verticale muis helpt om grote armspieren te gebruiken, in plaats van de kleine spieren en pezen in een onnatuurlijke stand. Let wel goed op bij de keuze van om goed te kijken naar een ergonomische muis die past bij jouw handmaat. (Maattabellen zijn te vinden onder het kopje maattabel onder desbetreffende muis).
Bij welke klachten helpt een verticale muis?
Wij adviseren dit model muis voornamelijk bij pols, elleboog en onderarmklachten. RSI en een muisarm zijn veel gehoorde narigheden. Door de verticale stand worden de onderarm en pols in een neutrale positie geplaatst, waardoor overbelasting en spierspanning in je onderarm afneemt en klachten aan je pols, arm en schouders worden verminderd. Zowel curatief als preventief.
Hoe gebruik ik een verticale muis?
Je beweegt de muis automatisch meer vanuit de gehele arm. Houd er wel rekening mee dat bij kleine bewegingen deze ook vanuit de gehele arm komen en niet vanuit polsbewegingen. Bij een verticale muis hoef je de onderarm niet meer te draaien in een onnatuurlijke stand. De pronatie en dorsaalflexie van de pols worden hiermee aanzienlijk vermindert.
Verticale muis draadloos of met draad?
Dit blijft een persoonlijke keuze. Wij zijn van mening dat een draadloze verticale muis de voorkeur heeft. Het gevecht met kabels rondom je pc is verleden tijd met een draadloze muis. Draadloze muizen werken namelijk via een dongle of zonder dongle met bluetooth en geven daardoor meer bewegingsvrijheid dan bedrade muizen. Daarnaast zijn deze praktischer om te gebruiken bij een laptop, omdat je ze gemakkelijk meeneemt in een tas. Het voordeel van bedrade muizen is dat de batterijen nooit leeg zijn.
Wat is een goede ergonomische muis?
Een goede ergonomische muis past bij jouw handmaat, sluit aan bij jouw type muiswerkzaamheden en geeft een meer natuurlijke houding van hand, pols en arm. Ons assortiment bestaat uit verticale muizen, rollermuizen, trackball muizen en penmuizen. Ergonomische muizen voorkomen en verminderen pijnklachten bij intensief muisgebruik. 
Voor welk type werkzaamheden is een verticale muis geschikt?
Voor intensief muisgebruik is een verticale muis bijzonder geschikt. De vorm van deze muis stimuleert een natuurlijke houding, de hand, pols en onderarm neemt door de vorm van de muis een zogenoemde ‘hand schud-positie' aan. De gewenningstijd is kort, de meeste modellen zijn zeer accuraat en de muisknoppen programmeerbaar naar jouw wensen. Let wel goed op bij je keuze voor een verticale muis welke maat je kiest. Op elke productpagina staat een maattabel zoals onderstaande om de juiste keuze te maken. Bij elke soort ergonomische muis staat de bijbehorende maatvoering.
Wat maakt een muis ergonomisch?
Het ergonomische ontwerp van de muis moet de spierspanning verlagen en het comfort verhogen. Ook hier geldt dat de muis goed moet aansluiten bij jouw handmaat en klachten zoals RSI of een muisarm voorkomt en vermindert. Ergo2go maakt de keuze voor een ergonomische muis gemakkelijker door onze selectietool en de mogelijkheid om te testen op locatie in Rotterdam en Breda.
Waarom heb ik een ergonomische muis nodig?
Wij geven altijd het voorbeeld van de schaar die een kapper gebruikt. Kappersscharen zijn bijna altijd afgestemd op de dikte van de vingers en handmaat. Een ergonomische muis, ook wel verticale muis of RSI muis genoemd zorgt door zijn speciale design ook dat deze is afgestemd naar jouw handmaat. Een muisarm of het carpale tunnel syndroom wordt hiermee curratief en preventief aangepakt.
Wat zijn de voordelen van een ergonomische muis?
De natuurlijke houding van de arm en hand word gestimuleerd. Het zorgt voor goede ondersteuninig van de hand en vermindert spierspanning. Daarnaast moet een ergonomische muis het comfort verhogen.
Bij welke klachten helpt een ergonomische muis?
Wij adviseren dit model muis voornamelijk bij hand, arm, schouder en polsklachten. RSI en een muisarm zijn veel gehoorde narigheden. Door de ergonomische vorm worden de onderarm en pols in een neutrale positie geplaatst, waardoor overbelasting en spierspanning in je armen afneemt zowel curatief als preventief.
Wat als het bestelde ergonomische muis niet bevalt?
Een aankoop bij ergo2go kan altijd binnen 30 dagen geretourneerd worden. Daarbij is het mogelijk om een ander product te krijgen. Ook kunnen we je aankoopbedrag terugstorten. Ook bestaat de mogelijkheid om een product te komen testen op één van onze locaties in Rotterdam, Breda of Waardenburg. Locatie Rotterdam  Vareseweg 43 3047 AT Rotterdam   Locatie Breda Minervum 7243 4817 ZJ Breda
Kan ik meerdere artikelen testen en de artikelen retour sturen die niet bevallen?
Dat is zeker mogelijk in alle redelijkheid. Als je niet kan kiezen tussen een aantal toetsenborden dan adviseren wij je graag telefonisch of via de mail. Uiteraard is het ook mogelijk meerdere producten te bestellen en terug te sturen wat niet bevalt.
Hoe kan ik mijn USB dongle re-pairen met de Contour Unimouse
Als je de USB receiver kwijt bent of defect is kan je met een nieuwe USB dongle de Contour Unimouse weer optimaal wireless gebruiken. Met deze Unimouse instructievideo kan je gemakkelijk de nieuwe dongle repairen. Als er vragen zijn horen we dat graag op info@ergo2go.nl.   

Hoe meet ik mijn hand op?

Bij de aankoop van een ergonomische muis is het heel belangrijk om een muis te selecteren die past bij de maat van uw hand. Een te kleine of te grote muis bereikt vaak het tegenovergestelde effect, de klachten kunnen zelfs verergeren. 

U meet de handlengte vanaf de overgang van uw pols naar de handpalm, tot aan het topje van uw middelvinger. Met de handbreedte wordt de breedte van de handpalm ter hoogte van de duimplooi bedoeld.

Maatvoering van de 3M-Anir muis

Maat Handbreedte Handlengte
Small 70-85 mm 165-180 mm
Large 88-100 mm 180-200 mm

           

© Copyright Ergo2go 2021. Alle rechten voorbehouden.