Contour Rollermouse Pro 3 ergonomische muis

SKU
PRO3
Vanaf € 289,00
Op voorraad
Laden...Even geduld, we laden de productopties..
Ingezet bij schouderklachten
Te bedienen met beide handen
Centraal voor het lichaam geplaatst
Met zacht polssteunen
Verlaagd spanning in schouders en armen
Wat beter geschikt voor standaard keyboard

De Contour Rollermouse Pro3 ergonomische muis is leverbaar met twee verschillende polssteunen. De RollerMouse Pro3 heeft een korte polssteun. De RollerMouse Pro3 Plus heeft een diepere polssteun.

De Contour RollerMouse Pro3 ergonomische muis is ontworpen voor veeleisende taken met veel repeterende bewegingen. Deze voor het lichaam gecentreerde, ergonomische muis beschikt over een zeer accurate rollerbar. De Pro3 is een uitstekende keuze voor iedereen die beroepsmatig of om andere redenen vele uren per dag met een muis aan het werk is. Doordat de Pro3 onderaan uw toetsenbord ligt, is het niet meer nodig naar om naar de muis te reiken. De schouders en daarmee ook de armen en rug blijven in een meer comfortabele positie. RSI-klachten, schouder en andere computer gerelateerde klachten worden door deze houding voorkomen en vermindert. Vanwege zijn breedte is hij bijzonder geschikt voor een standaard of een full-­size toetsenbord of het bijpassende Contour Balance keyboard.

De Rollermouse Pro3 kunt u met 2 handen werken en reduceert u de spierspanning in schouders en nek omdat de armen comfortabel binnen uw lichaamsbreedte blijven. Het bedienen van deze rollermuis gebeurt door de balk te verschuiven en te rollen. Met het bewegen van de balk stuurt u de cursor. Door het mechanisme aan de zijkant van de bar behoudt u de vrijheid om horizontale bewegingen te blijven maken. Als de balk tot het maximale punt komt aan de linker of rechterzijde schiet de cursor verder waar u bent gebleven.

Wat zijn de ergonomische voordelen van de Contour Rollermouse Pro3?

 • Verminder het risico op overbelasting van je nek, schouder en armen
 • Voorkomt en vermindert RSI klachten
 • Goede polsondersteuning, keuze uit 2 dieptes
 • Nodigt uit tot afwisselen tussen 2 armen, gemakkelijk te bedienen met 2 handen
 • Stimuleert ontspannen schouders
 • Werk met uw handen binnen het optimale werkbereik en vermijd belastende bewegingen

De Contour Rollermouse Pro3 heeft verschillende handige functies zoals kopiëren/plakken met één druk op de knop, Drie verschillende modi en de mogelijkheid om de klikkracht en cursorsnelheid naar wens in te stellen. Met behulp van de in het midden geplaatste cursorsnelheidsknop kunt u kiezen uit tien verschillende cursorsnelheden, variërend van 600 tot 2400 dpi. Het aantal blauwe lampjes geeft aan welke cursorsnelheid u gebruikt, van laag tot hoog. U kunt ook instellen hoeveel kracht u moet gebruiken voor een muisklik. Gebruik de schuif aan de onderkant van de RollerMouse Pro3 om de klikkracht in te stellen. Verplaats de schuif tot u een instelling hebt gevonden waarmee je prettig werkt.

Een nieuwe look met optimaal ergonomisch comfort

De bodemplaat van aluminium vermindert het risico op verschuiven. Het deel waar de handen werken is van boven tot onder voorzien van een handpalmsteun van kunstleer. Het scrollwiel is soepel in gebruik, waardoor het navigeren over de pagina nog gemakkelijker is geworden. Hij wordt geleverd met toetsenbordsteunen die in het midden van het apparaat zijn bevestigd. Ze zijn met rubber bekleed, zodat de RollerMouse Pro3 en uw toetsenbord stevig en stabiel ligt. Hoe steviger de RollerMouse Pro3 op uw tafel of uw bureau ligt, des te gemakkelijker is het om de juiste knoppen te vinden en uw favoriete werkhouding te behouden.

De Pro3 rollermuis is leverbaar met 2 verschillende polssteunen. De RollerMouse Pro3 heeft een korte polssteun. De RollerMouse Pro3 Plus heeft een 6 centimeter diepere polssteun, deze diepere polssteun geeft u nog meer comfort.

Functionele en technische specificaties van de Contour Rollermouse Pro3 

 • Past bij elk soort toetsenbord en is vooral geschikt voor toetsenborden over de volle breedte.
 • Acht functietoetsen met talrijke praktische functies zoals de 'one touch' dubbelklik, kopiëren en plakken. (5 knoppen zijn voorgeprogrammeerd)
 • Dankzij de stelvoetjes kunnen de hoogte en de hoek van het toetsenbord worden aangepast voor een optimaal comfort en de beste werkhouding
 • Soepel werkende rollerbar voor cursorbesturing, met een bredere opening die het gebruik van beide handen stimuleert.
 • Kunstleder handpalmsteunen
 • 2 jaar garantie
 • Geschikt voor PC en Mac
 • 8 functie toetsen
 • Met stelvoetjes om juiste hoek voor toetsenbord te vinden
 • Verstelbare DPI van 600 tot 2400
 • Toetsenbordsteunen bekleed met rubber voor extra stabiliteit
 • Bodemplaat van aluminium
 • Geen driver installatie nodig dankzij Plug-and-play

Wat zit er in de verpakking?

 • 1 x bedrade RollerMouse Pro3 of Pro3 Plus(6 cm diepere polssteun)
 • 2 x korte toetsenbordsteunen
 • 2 x lange toetsenbordsteunen
 • 1 x handleiding

Bestel vandaag nog uw Contour Pro3 rollermuis en begin morgen aan een betere werkplek

Met de Contour rollermuis wordt een betere houding gegarandeerd en verlaagt u de ongewenste spierspanning tijdens het muisgebruik. Zorg voor een goed passende muis voor uw werkzaamheden, eventueel een bijpassend toetsenbord en ervaar zelf hoe de spanning in uw schouders en arm afneemt.

Vragen over dit product, bijpassende artikelen of alternatieve ergonomische muizen? Neem dan contact met ons op via info@ergo2go.nl of via 088-262 44 00. Onze ergonomische adviseurs staan voor je klaar!

Meer informatie
Kan ik dit product retourneren?Ja
MerkContour
KlachtoplossingSchouder, Nek
Garantie2 jaar
Links_rechtsBeiden
Programmeerbare knoppenNee
BacklightNee
Multimedia keysNee
VoetbedieningNee
USB HubNee
Pluspunt 1Ingezet bij schouderklachten
Pluspunt 2Te bedienen met beide handen
Pluspunt 3Centraal voor het lichaam geplaatst
Pluspunt 4Met zacht polssteunen
Pluspunt 5Verlaagd spanning in schouders en armen
Minpunt 1Wat beter geschikt voor standaard keyboard
FAQ
Wat kun je doen tegen een muisarm?
Met de juiste aanpassingen kun je een muisarm voorkomen. Een algemene muisarm behandeling is er helaas niet. Ontspanning, beweging en afwisseling tussen de pijnlijke lichaamsdelen zijn belangrijke aandachtspunten. Je kunt wel preventieve maatregelen nemen om het krijgen van een muisarm uit te stellen of te voorkomen. De onderstaande muisarm tips zijn zowel curatief als preventief interessant. Richt je werkplek ergonomisch in. Maak hierbij gebruik van een goede ergonomische muis en compact toetsenbord , zorg ervoor dat je beeldscherm op ooghoogte staat met een monitorarm of laptopstandaard. Denk aan je houding. Je houding is een belangrijke factor voor een gezonde, energieke en productieve werkdag. Zeker nu we allemaal thuiswerken en veel minder kunnen bewegen. Probeer toch te bewegen en daar momenten voor te pakken. Vermijd teveel stress. Bij te veel stress is het niet mogelijk om spieren te ontspannen. Vermijd een hoge werkdruk, beperk de duur van het computerwerkzaamheden en las regelmatig rustpauzes in, wissel regelmatig van houding, loop regelmatig een stukje. Wissel werkzaamheden af. Werk niet uren achter elkaar met de muis en toetsenbord. Probeer werkzaamheden te af te wisselen waar geen muis of toetsenbord voor nodig is. Neem regelmatig een korte pauze. Tijdens micropauzes wordt de aandacht van het hoofd en beeldscherm gedurende een paar seconden verplaatst naar het lichaam, en met name naar de schouders, de handen en de ademhaling. Deze korte momenten kunnen een groot verschil maken in de ontspanning en overbelasting. Gebruik sneltoetsen. Veel functies van de muis zijn ook met je toetsenbord uit te voeren. Hier kun je 2 handen bij gebruiken, waardoor je kan afwisselen. Navigeren door menu's, knippen en plakken van stukken tekst. Gebruik ergonomische hulpmiddelen. Er zijn tal van mogelijkheden die jou kunnen helpen van je klachten af te komen. Een polssteun, een armsteun, een ergonomische bureaustoel of zit-sta bureau het zijn allemaal hulpmiddelen die je preventief of curatief kunt inzetten om klachten te verminderen of te voorkomen. Laat je adviseren door een specialist. Ons expertise centrum in Rotterdam kun je vrijblijvend bezoeken. Een muisarm kan dusdanig veel klachten opleveren dat je niet meer weet welke aanpassingen aan je leef- en werkstijl je nog kunnen helpen. Wij denken graag met je mee!
Met welke drivers kan ik de knoppen van mijn rollermouse wijzigen?
Al onze ergonomische rollermuizen zijn plug-and-play. Als je de functie van de knoppen wilt wijzigen, kun je dat doen met onze gratis stuurprogramma’s. Alle drivers zijn in het Engels. Deze link verwijst naar de site van Contour. https://contourdesign.nl/support/drivers/  
Bij welke klachten helpt een rollermouse?
Wij adviseren een rollermouse voornamelijk bij schouderklachten en bij wie de RSI klachten al wat verder gevorderd zijn. Maar dat betekend zeker niet dat het alleen bij klachten ingezet kan worden. Het is een zeer gebruiksvriendelijke ergonomische muis die gemakkelijk laat afwisselen tussen links- en rechtshandige bediening. De standaard bijgeleverde polssteunen geven extra comfort tijdens gebruik.
Draadloze rollermouse of met draad?
Dit blijft een persoonlijke keuze. Wij zijn van mening dat een draadloze rollermuis de voorkeur heeft. Het gevecht met kabels rondom je pc verleden tijd met een draadloze muis. Dit type ligt wel op een vaste positie, dus gehannig en slepen met een kabel tijdens gebruiks is niet nodig. Draadloze rollermuizen werken namelijk via een dongel of zonder dongle met bluetooth en geven daardoor meer bewegingsvrijheid dan bedrade muizen. Daarnaast zijn deze praktischer om te gebruiken bij een laptop, omdat je ze gemakkelijk meeneemt in een tas. Het voordeel van bedrade muizen is dat de batterijen nooit leeg zijn.
Voor welk type werkzaamheden is een rollermouse geschikt?
Bij administratieve taken en middelmatig muisgebruik en om af te wisselen is een rollermouse een goed product. Ook bij intensief muisgebruik is een rollermuis prima geschikt. Voor tekenaars en veel accuraat muiwerk adviseren wij een andere ergonomische muis.
Hoe bedien ik een rollermouse?
De balk bovenaan de muis kun je horizontaal en verticaal bewegen. De cursor maakt exact de beweging die jij maakt. Continu optillen van de muis is niet meer nodig, want dankzij een speciaal kliksysteem blijft de cursor zijwaarts bewegen als je de roller balk helemaal naar één kant schuift.
Wat als de rollermouse niet bevalt?
Een aankoop bij Ergo2go kan altijd binnen 30 dagen geretourneerd worden. Daarbij is het mogelijk om een ander product te krijgen. Ook kunnen we je aankoopbedrag terugstorten. Ook bestaat de mogelijkheid om een product te komen testen op één van onze locaties in Rotterdam, Breda of Waardenburg.
Wat is een goede ergonomische muis?
Een goede ergonomische muis past bij jouw handmaat, sluit aan bij jouw type muiswerkzaamheden en geeft een meer natuurlijke houding van hand, pols en arm. Ons assortiment bestaat uit verticale muizen, rollermuizen, trackball muizen en penmuizen. Ergonomische muizen voorkomen en verminderen pijnklachten bij intensief muisgebruik. 
Wat maakt een muis ergonomisch?
Het ergonomische ontwerp van de muis moet de spierspanning verlagen en het comfort verhogen. Ook hier geldt dat de muis goed moet aansluiten bij jouw handmaat en klachten zoals RSI of een muisarm voorkomt en vermindert. Ergo2go maakt de keuze voor een ergonomische muis gemakkelijker door onze selectietool en de mogelijkheid om te testen op locatie in Rotterdam en Breda.
Waarom heb ik een ergonomische muis nodig?
Wij geven altijd het voorbeeld van de schaar die een kapper gebruikt. Kappersscharen zijn bijna altijd afgestemd op de dikte van de vingers en handmaat. Een ergonomische muis, ook wel verticale muis of RSI muis genoemd zorgt door zijn speciale design ook dat deze is afgestemd naar jouw handmaat. Een muisarm of het carpale tunnel syndroom wordt hiermee curratief en preventief aangepakt.
Wat zijn de voordelen van een ergonomische muis?
De natuurlijke houding van de arm en hand word gestimuleerd. Het zorgt voor goede ondersteuninig van de hand en vermindert spierspanning. Daarnaast moet een ergonomische muis het comfort verhogen.
Bij welke klachten helpt een ergonomische muis?
Wij adviseren dit model muis voornamelijk bij hand, arm, schouder en polsklachten. RSI en een muisarm zijn veel gehoorde narigheden. Door de ergonomische vorm worden de onderarm en pols in een neutrale positie geplaatst, waardoor overbelasting en spierspanning in je armen afneemt zowel curatief als preventief.
Wat als het bestelde ergonomische muis niet bevalt?
Een aankoop bij ergo2go kan altijd binnen 30 dagen geretourneerd worden. Daarbij is het mogelijk om een ander product te krijgen. Ook kunnen we je aankoopbedrag terugstorten. Ook bestaat de mogelijkheid om een product te komen testen op één van onze locaties in Rotterdam, Breda of Waardenburg. Locatie Rotterdam  Vareseweg 43 3047 AT Rotterdam   Locatie Breda Minervum 7243 4817 ZJ Breda
Contour Rollermouse Pro3 schoonmaken?
Na intensief gebruik van een Rollermouse is het goed om deze periodiek schoon te maken. Ook bij het niet goed functioneren van de cursorfunctie is het schoonmaken van de sensor van belang. Er kan stof of ander vuil tussen de rollerbar en de sensor komen. Door de onderstaande stappen te volgen kunt u deze gemakkelijk reinigen en testen op defect. Probeer de sensor schoon te maken door de onderstaande stappen te volgen. Koppel de muis los van  uw computer en sluit hem opnieuw aan. Misschien heeft een update dit veroorzaakt en is de muis de functie ervan vergeten. Het zal zichzelf opnieuw herkennen na het loskoppelen / opnieuw aansluiten. Contour RollerMouse Pro3 schoonmaken Zorg er eerst voor dat de muis is losgekoppeld van de computer. U heeft een spuitbus perslucht ("air duster") en wat vochtige doekjes nodig. Gebruik alleen een spuitbus met droge perslucht Gebruik de perslucht met spuitmond om stof /etensresten /haar /pluisjes te verwijderen onder en rond de rollerbar De sensor op de Contour Rollermouse Pro3 wordt aangegeven door de rode ring in de onderstaande afbeelding Druk op de balk en zorg ervoor dat stof en deeltjes op en rond dit gebied worden verwijderd! Stof, etensresten, haar, pluisjes op en rond de sensor kunnen een onregelmatige cursorbeweging veroorzaken. Let op:Als er kruimels of andere voorwerpen in de houder onder de rollerbar liggen, kunt u de RollerMouse ondersteboven houden en zachtjes op de rollerbar tikken, om alles wat erin zit eruit te schudden. Maak het schoonmaakwerk af door de polssteun en knoppen schoon te maken met vochtige doekjes om stof en vet op het oppervlak van de RollerMouse te verwijderen. Let op:Gebruik geen sterke alcohol of zuur zoals aceton., Dit tast het materiaal aan en kan het product beschadigen. Nadat alles droog is kunt u nu de USB kabel opnieuw in de computer stoppen en uw RollerMouse opnieuw gebruiken  
Kan ik meerdere artikelen testen en de artikelen retour sturen die niet bevallen?
Dat is zeker mogelijk in alle redelijkheid. Als je niet kan kiezen tussen een aantal toetsenborden dan adviseren wij je graag telefonisch of via de mail. Uiteraard is het ook mogelijk meerdere producten te bestellen en terug te sturen wat niet bevalt.

Gerelateerde producten

Check items om aan winkelmandje toe te voegen of
© Copyright Ergo2go 2021. Alle rechten voorbehouden.