DXT Precision verticale muis

SKU
DXT
Vanaf € 94,50
Levertijd: 1 werkdag
Laden...Even geduld, we laden de productopties..
Links- en rechtshandig te gebruiken
Verticale pen stand
4 DPI standen
Effectief bij pols- en schouderklachten
Klein ontwerp, ideaal om mee te nemen

 

De DXT verticale muis neemt u de houding aan zoals u een pen vasthoudt. Het pen muis ontwerp is zowel rechts- als linkshandig te bedienen.

De DXT Precision verticale muis ondersteunt een neutrale en meer verticale polshouding. De houding van dit model lijkt op een penstand. Vanwege de penstand werken de duim en de wijsvinger nauw samen, wat deze muis uitermate geschikt maakt voor precisiewerk en efficiënt gebruik. De muis zorgt voor een ontspannen verticale hand- en polspositie. De DXT Precision mouse werkt prettig en heeft een korte gewenningstijd.

Het verticale design van de DXT zorgt ervoor dat hand, pols en arm in een natuurlijke positie blijft. Het symmetrische ontwerp maakt dit model voor zowel links- als rechtshandig gebruik. Hierdoor kunt u de spanning tussen beide armen verdelen. Wij adviseren dit model voornamelijk bij RSI klachten, handklachten, onderarmklachten en polsklachten. 

 

Ergonomische voordelen van DXT verticale muis?

De muis voorkomt het grijpen en knijpen en is erg licht te bedienen. De DXT is compact en past daardoor makkelijk in een laptoptas, heeft een light click knop aanslag en is geschikt voor iedere handmaat. De ervaring leert wel dat grotere handen de muis minder goed kunnen hanteren door het kleine formaat. 

 • Wordt vastgehouden als een pen.
 • Geschikt om af te wisselen tussen links- en rechtshandig gebruik
 • Verticale houding van de onderarm vermindert de spierspanning
 • Inzetbaar als preventieve muis en bij beginnende spierspanningsklachten in de onderarm
 • Spierspanning verlagende effecten, wetenschappelijk bewezen
 • Korte gewenningstijd, u raakt snel aan deze muis gewend en ervaart direct het comfort 

 

Wat zijn de functionele en technische voordelen van de DXT Precision mouse?

 • Zeer nauwkeurig en snel voor precies muiswerk
 • Korte gewenningstijd door de ergonomische pen-grip stand
 • Zowel bedraad als draadloos verkrijgbaar
 • Vier DPI standen
 • Lichte knop aanslag
 • 2 jaar garantie
 • Ideaal om mee te nemen, de DXT levert handig hoesje bij de muis

 

Bestel vandaag nog uw DXT verticale muis en begin morgen aan een betere werkplek

Met de verticale DXT muis wordt een betere houding gegarandeerd en verlaagt u de ongewenste spierspanning tijdens het muisgebruik. Zorg voor een goed passende ergonomische muis voor uw werkzaamheden, eventueel een bijpassend toetsenbord en ervaar zelf hoe de spanning in uw schouders, hand en arm afneemt.

 

Gemakkelijk een complete ergonomische werkopstelling creëren met wat kleine aanpassingen 

 • Een compact toetsenbord(zonder numeriek gedeelte) geeft meer ruimte om uw muis binnen lichaamsbreedte te bedienen. Hierdoor vermindert de spierspanning in de nek en schouder aanzienijk. 
 • Ergonomisch werken met een laptop is praktisch onmogelijk. Door gebruik te maken van een laptopstandaard breng je het beeldscherm op de juiste kijkhoogte.

Alle ergonomische producten binnen het assortiment van Ergo2go kunnen vrijblijvend en gratis 30 dagen op zicht getest worden. De HE Vertical Mouse laat zich het best ervaren door de muis binnen uw eigen omgeving te testen. Zie de voorwaarden onder verzenden en retouren.

Heeft u vragen over dit product, bijpassende artikelen of alternatieven? Neem dan contact met ons op via info@ergo2go.nl of via 088-262 44 00. Onze ergonomische adviseurs staan voor u klaar!

Meer informatie
Kan ik dit product retourneren?Ja
Levertijd1 werkdag
MerkBakkerElkhuizen
KlachtoplossingOnderarm, Elleboog
Garantie2 jaar
Links_rechtsBeiden
Programmeerbare knoppenNee
BacklightNee
Multimedia keysNee
VoetbedieningNee
USB HubNee
Pluspunt 1Links- en rechtshandig te gebruiken
Pluspunt 2Verticale pen stand
Pluspunt 34 DPI standen
Pluspunt 4Effectief bij pols- en schouderklachten
Pluspunt 5Klein ontwerp, ideaal om mee te nemen
FAQ
Wat kun je doen tegen een muisarm?
Met de juiste aanpassingen kun je een muisarm voorkomen. Een algemene muisarm behandeling is er helaas niet. Ontspanning, beweging en afwisseling tussen de pijnlijke lichaamsdelen zijn belangrijke aandachtspunten. Je kunt wel preventieve maatregelen nemen om het krijgen van een muisarm uit te stellen of te voorkomen. De onderstaande muisarm tips zijn zowel curatief als preventief interessant. Richt je werkplek ergonomisch in. Maak hierbij gebruik van een goede ergonomische muis en compact toetsenbord , zorg ervoor dat je beeldscherm op ooghoogte staat met een monitorarm of laptopstandaard. Denk aan je houding. Je houding is een belangrijke factor voor een gezonde, energieke en productieve werkdag. Zeker nu we allemaal thuiswerken en veel minder kunnen bewegen. Probeer toch te bewegen en daar momenten voor te pakken. Vermijd teveel stress. Bij te veel stress is het niet mogelijk om spieren te ontspannen. Vermijd een hoge werkdruk, beperk de duur van het computerwerkzaamheden en las regelmatig rustpauzes in, wissel regelmatig van houding, loop regelmatig een stukje. Wissel werkzaamheden af. Werk niet uren achter elkaar met de muis en toetsenbord. Probeer werkzaamheden te af te wisselen waar geen muis of toetsenbord voor nodig is. Neem regelmatig een korte pauze. Tijdens micropauzes wordt de aandacht van het hoofd en beeldscherm gedurende een paar seconden verplaatst naar het lichaam, en met name naar de schouders, de handen en de ademhaling. Deze korte momenten kunnen een groot verschil maken in de ontspanning en overbelasting. Gebruik sneltoetsen. Veel functies van de muis zijn ook met je toetsenbord uit te voeren. Hier kun je 2 handen bij gebruiken, waardoor je kan afwisselen. Navigeren door menu's, knippen en plakken van stukken tekst. Gebruik ergonomische hulpmiddelen. Er zijn tal van mogelijkheden die jou kunnen helpen van je klachten af te komen. Een polssteun, een armsteun, een ergonomische bureaustoel of zit-sta bureau het zijn allemaal hulpmiddelen die je preventief of curatief kunt inzetten om klachten te verminderen of te voorkomen. Laat je adviseren door een specialist. Ons expertise centrum in Rotterdam kun je vrijblijvend bezoeken. Een muisarm kan dusdanig veel klachten opleveren dat je niet meer weet welke aanpassingen aan je leef- en werkstijl je nog kunnen helpen. Wij denken graag met je mee!
Waarom is de verticale stand bij muisgebruik beter?
Het intensief werken met de muis kan een grote bron van ellende zijn; de spieren en pezen in je hand en pols kunnen overbelast raken. Dit kan zich uiten in tintelingen, een zeurende pijn in je vingers of pols en uiteindelijk zelfs krachtverlies. De oplossing? Een verticale muis! De grootste verschillen met een traditionele muis zijn; Je pols en onderarm wordt in een meer natuurlijke stand geplaatst, zodat je je onderarm en pols niet meer hoeft te draaien. Door de verticale stand van de hand ben je minder geneigd om de muis vanuit de pols te bewegen. Je beweegt de muis automatisch meer vanuit de gehele arm. Vrijwel elke verticale muis helpt om grote armspieren te gebruiken, in plaats van de kleine spieren en pezen in een onnatuurlijke stand. Let wel goed op bij de keuze van om goed te kijken naar een ergonomische muis die past bij jouw handmaat. (Maattabellen zijn te vinden onder het kopje maattabel onder desbetreffende muis).
Bij welke klachten helpt een verticale muis?
Wij adviseren dit model muis voornamelijk bij pols, elleboog en onderarmklachten. RSI en een muisarm zijn veel gehoorde narigheden. Door de verticale stand worden de onderarm en pols in een neutrale positie geplaatst, waardoor overbelasting en spierspanning in je onderarm afneemt en klachten aan je pols, arm en schouders worden verminderd. Zowel curatief als preventief.
Hoe gebruik ik een verticale muis?
Je beweegt de muis automatisch meer vanuit de gehele arm. Houd er wel rekening mee dat bij kleine bewegingen deze ook vanuit de gehele arm komen en niet vanuit polsbewegingen. Bij een verticale muis hoef je de onderarm niet meer te draaien in een onnatuurlijke stand. De pronatie en dorsaalflexie van de pols worden hiermee aanzienlijk vermindert.
Verticale muis draadloos of met draad?
Dit blijft een persoonlijke keuze. Wij zijn van mening dat een draadloze verticale muis de voorkeur heeft. Het gevecht met kabels rondom je pc is verleden tijd met een draadloze muis. Draadloze muizen werken namelijk via een dongle of zonder dongle met bluetooth en geven daardoor meer bewegingsvrijheid dan bedrade muizen. Daarnaast zijn deze praktischer om te gebruiken bij een laptop, omdat je ze gemakkelijk meeneemt in een tas. Het voordeel van bedrade muizen is dat de batterijen nooit leeg zijn.
Bij welke klachten helpt een pen muis?
Wij adviseren een pen muis voornamelijk bij pols, elleboog en onderarmklachten. RSI en een muisarm zijn veel gehoorde narigheden. Door de semi verticale stand en de mogelijkheid tot houding variatie worden de onderarm en pols in een neutrale positie geplaatst, waardoor overbelasting en spierspanning in je onderarm afneemt en klachten aan je pols, arm en schouders worden verminderd.
Voor welk type werkzaamheden is een pen muis geschikt?
Bij administratieve taken, middelmatig muisgebruik en om af te wisselen is een pen muis een goed product. Bij intensief muisgebruik is een penmuis minder geschikt. Voor intensief gebruik kun je beter kijken naar een ergonomische muis in de vorm van een verticale muis.
Voor welk type werkzaamheden is een verticale muis geschikt?
Voor intensief muisgebruik is een verticale muis bijzonder geschikt. De vorm van deze muis stimuleert een natuurlijke houding, de hand, pols en onderarm neemt door de vorm van de muis een zogenoemde ‘hand schud-positie' aan. De gewenningstijd is kort, de meeste modellen zijn zeer accuraat en de muisknoppen programmeerbaar naar jouw wensen. Let wel goed op bij je keuze voor een verticale muis welke maat je kiest. Op elke productpagina staat een maattabel zoals onderstaande om de juiste keuze te maken. Bij elke soort ergonomische muis staat de bijbehorende maatvoering.
Waarom is de penstand bij muisgebruik beter?
Het dagelijks intensief werken met de muis kan fysieke klachten tot gevolg hebben; de spieren en pezen in de hand -en pols kunnen overbelast raken. Dit kan zich uiten in tintelingen, een zeurende pijn in je vingers of pols en uiteindelijk zelfs krachtverlies. De oplossing? Een ergonomische muis! De grootste verschillen tussen een pen muis en een traditionele muis zijn; Je pols en onderarm wordt in een meer natuurlijke stand geplaatst Van nature zijn we intenstief werken met een pen gewend Een pen muis neemt minder ruimte in dan een traditionele muis, waardoor je bureau netter en ruimte geeft. Vergeleken met traditionele computermuizen die de pols naar boven buigen en de onderarm naar binnen draaien, houdt onze muis de arm in een natuurlijke positie.
Draadloze penmuis of met draad?
Dit blijft een persoonlijke keuze. Wij zijn van mening dat een draadloze pen muis de voorkeur heeft. Het gevecht met kabels rondom je pc verleden tijd met een draadloze muis. Draadloze muizen werken namelijk via een dongel of zonder dongle met bluetooth en geven daardoor meer bewegingsvrijheid dan bedrade muizen. Daarnaast zijn deze praktischer om te gebruiken bij een laptop, omdat je ze gemakkelijk meeneemt in een tas en kunt opbergen. Het voordeel van bedrade muizen is dat de batterijen nooit leeg zijn. Ergo2go heeft mooie thuiswerksets met een compact toetsenbord, ergonomische muis en laptopstandaard.  
Waarom is centraal gepostioneerd werken met een rollermouse beter?
Het intensief werken met de muis kan fysieke klachten geven; de spieren en pezen in je hand en pols kunnen overbelast raken. Dit kan zich uiten in tintelingen, een zeurende pijn in je vingers of pols en uiteindelijk zelfs krachtverlies. De oplossing? Een rollermouse of ander soort ergonomische muis! De grootste verschillen met een traditionele muis zijn; De roller mouse is een centrale muis die voor het toetsenbord wordt geplaatst Je pols en onderarm wordt in een meer natuurlijke stand geplaatst Meer afwisseling tussen beide handen Rollermuizen kunnen zowel rechts- als linkshandig of met beide handen worden bediend    
Wat is een goede ergonomische muis?
Een goede ergonomische muis past bij jouw handmaat, sluit aan bij jouw type muiswerkzaamheden en geeft een meer natuurlijke houding van hand, pols en arm. Ons assortiment bestaat uit verticale muizen, rollermuizen, trackball muizen en penmuizen. Ergonomische muizen voorkomen en verminderen pijnklachten bij intensief muisgebruik. 
Wat maakt een muis ergonomisch?
Het ergonomische ontwerp van de muis moet de spierspanning verlagen en het comfort verhogen. Ook hier geldt dat de muis goed moet aansluiten bij jouw handmaat en klachten zoals RSI of een muisarm voorkomt en vermindert. Ergo2go maakt de keuze voor een ergonomische muis gemakkelijker door onze selectietool en de mogelijkheid om te testen op locatie in Rotterdam en Breda.
Waarom heb ik een ergonomische muis nodig?
Wij geven altijd het voorbeeld van de schaar die een kapper gebruikt. Kappersscharen zijn bijna altijd afgestemd op de dikte van de vingers en handmaat. Een ergonomische muis, ook wel verticale muis of RSI muis genoemd zorgt door zijn speciale design ook dat deze is afgestemd naar jouw handmaat. Een muisarm of het carpale tunnel syndroom wordt hiermee curratief en preventief aangepakt.
Wat zijn de voordelen van een ergonomische muis?
De natuurlijke houding van de arm en hand word gestimuleerd. Het zorgt voor goede ondersteuninig van de hand en vermindert spierspanning. Daarnaast moet een ergonomische muis het comfort verhogen.

Gerelateerde producten

Check items om aan winkelmandje toe te voegen of
© Copyright Ergo2go 2021. Alle rechten voorbehouden.