Minicute EZmouse2 Verticale Muis

SKU
SRMVS4
Vanaf € 49,95
Levertijd: 1 werkdag
Laden...Even geduld, we laden de productopties..
Voor links- en rechtshandigen verkrijgbaar
Voorkomt en vermindert polsklachten
Delen softtouch coating voor extra comfort
Verkrijgbaar draadloos of met draad
Duiminkeping voor extra steun
Geen oplaadbare batterij

De Minicute EZmouse2 verticale muis zorgt voor een verlaging van de spierspanning in de hand, pols en onderarm. Deze handshake mouse adviseren wij bij beginnende spierspanningsklachten zoals RSI of een muisarm. Verkrijgbaar in rechts, links, bedraad en draadloos. 

 

De Minicute EZmouse2 verticale muis of bekend onder de SRM(Stress Relieving Mouse) is een handshake model. Deze ergonomische muis is door Ergo2Go in samenwerking ontwikkelt door MiniCute en wordt onder het merk ErgoLine verkocht. De SRM MiniCute muis is de vierde versie in onze succeslijn lasergestuurde verticale muizen. Dit model is leverbaar in een linker en rechter variant. Ergo2go levert de originele ErgoLine MiniCute SRM VS4 muis met 2 jaar garantie.

Het meest gebruikte invoermiddel bij het werken met een computer of laptop is en blijft de muis. En dit gebruik blijft alleen maar groeien. Door de verticale ‘handshake-greep’ van de SRM Minicute 4 verticale muis, blijft uw pols en onderarm in een neutrale en ontspannen positie. Een neutrale houding levert minder spierspanning op en voorkomt zo klachten aan pols, arm en schouders. Deze handshake-greep wordt dan ook geadviseerd door fysiotherapeuten bij klachten zoals RSI (Repetitive Strain Injury) of KANS (Klachten aan Arm, Nek of Schouders). 

Wat zijn de ergonomische voordelen van de Minicute EZmouse2 ergonomische muis?

 • Verticale houding van de onderarm vermindert de spierspanning
 • Geschikt voor wat kleinere handen 
 • Snelle gewenning
 • Inzetbaar als preventieve muis en bij beginnende spierspanningsklachten in de onderarm
 • Spierspanning verlagende effecten, wetenschappelijk bewezen
 • Zo ontworpen dat uw vingers en duim in een ideale positie liggen
 • 90 graden gekanteld, dit geeft de arm een ontspannen en natuurlijke houding
 • Inkeping voor de duim, wat de natuurlijk handshake-greep stimuleert 

Hoe kies je de juiste maat

De SRM Minicute mouse is geschikt voor middelgrote en kleine handen (handbreedtes tot 9 cm exclusief de duim). Via de maattabel kunt u zien hoe precies te meten.

Dit model verticale muis wordt geadviseerd bij RSI en andere spierspanning gerelateerde klachten, zoals pijn in de pols, onderarm en elleboog. Op de knoppen na is de SRM EZ Minicute muis gemaakt van een soft-touch rubber. Dit geeft extra precisie en een comfortabele grip tijdens het gebruik. Uitermate geschikt voor de veeleisende computergebruiker. De SRM muis heeft een krachtige laser sensor en is instelbaar tussen 400/1600/3200 DPI. Hij heeft naast de standaard knoppen ook nog 'back- and forewards' knoppen naast de duim. Dit model is basic maar functioneel en heedt al 25 jaar goede resultaten laten zien.

Functionele en technische voordelen van de SRM Minicute 4 verticale muis?

 • 4 knoppen, 2 knoppen voor de wijs- en middelvinger en back- foreward knoppen voor de duim.
 • Krachtige laser sensor en DPI instelbaar tussen 400/1600/3200 DPI
 • Ergo2Go levert alleen de originele SRM Minicute 4 ergonomische muis
 • Voorzien van een rubber coating voor optimale grip
 • Hoge kwaliteit materialen, minimaal 2 jaar garantie
 • Leverbaar in een rechtshandige Minicute SRM wired en wireless. De linkshandige Minicute SRM is alleen in wired leverbaar.  

Bestel nu de SRM MiniCute 4 ergonomische muis en begin morgen met een betere werkhouding

Met de SRM 4 verticale muis wordt een betere houding gegarandeerd en verlaag je de ongewenste spierspanning tijdens het muisgebruik. Zorg voor een goed passende muis voor je werkzaamheden, een bijpassend (compact) toetsenbord en ervaar zelf hoe de spanning in je schouders, hand en arm afneemt.

Tip: Probeer de muis te bedienen binnen je schouderbreedte

Een ergonomische muis is vaak al een hele verbetering van de houding tijdens het muizen. Uit ervaring weten we dat we ons vaak niet bewust zijn van onze houding tijdens computerwerk. Met een kleine aanpassing dwing je jezelf tot al tot een meer ergonomische houding. Veel schouder en bovenarm klachten ontstaan doordat de muis te ver buiten de reikwijdte van het lichaam bedient wordt. Veroorzaakt door een standaard, te breed toetsenbord. Door gebruik te maken van een compact toetsenbord (zonder numeriek) creëer je meer ruimte om de muis binnen je schouderbreedte te bedienen. Deze kleine aanpassing zal voor beduidend minder klachten en onnodige spierspanning zorgen.

Grotere handen dan 9 cm breed?

Heb je bredere handen dan 9 cm? Dan kun je via onze selectietool, links op de pagina, je handmaat invullen, zodat je op basis van je handmaat de juiste muizen kunt vinden.

Heb je vragen over dit product, bijpassende artikelen of alternatieven? Neem dan contact met ons op via info@ergo2go.nl of via 088-262 44 00. Onze ergonomische adviseurs staan graag voor je klaar! We hebben tenslotte ruim 15 jaar ervaring in het preventief en curatief adviseren. 

Meer informatie
Kan ik dit product retourneren?Ja
Levertijd1 werkdag
MerkMinicute
KlachtoplossingOnderarm, Elleboog
Garantie2 jaar
Programmeerbare knoppenNee
BacklightNee
Multimedia keysNee
VoetbedieningNee
USB HubNee
Pluspunt 1Voor links- en rechtshandigen verkrijgbaar
Pluspunt 2Voorkomt en vermindert polsklachten
Pluspunt 3Delen softtouch coating voor extra comfort
Pluspunt 4Verkrijgbaar draadloos of met draad
Pluspunt 5Duiminkeping voor extra steun
Minpunt 1Geen oplaadbare batterij
FAQ
Wat kun je doen tegen een muisarm?
Met de juiste aanpassingen kun je een muisarm voorkomen. Een algemene muisarm behandeling is er helaas niet. Ontspanning, beweging en afwisseling tussen de pijnlijke lichaamsdelen zijn belangrijke aandachtspunten. Je kunt wel preventieve maatregelen nemen om het krijgen van een muisarm uit te stellen of te voorkomen. De onderstaande muisarm tips zijn zowel curatief als preventief interessant. Richt je werkplek ergonomisch in. Maak hierbij gebruik van een goede ergonomische muis en compact toetsenbord , zorg ervoor dat je beeldscherm op ooghoogte staat met een monitorarm of laptopstandaard. Denk aan je houding. Je houding is een belangrijke factor voor een gezonde, energieke en productieve werkdag. Zeker nu we allemaal thuiswerken en veel minder kunnen bewegen. Probeer toch te bewegen en daar momenten voor te pakken. Vermijd teveel stress. Bij te veel stress is het niet mogelijk om spieren te ontspannen. Vermijd een hoge werkdruk, beperk de duur van het computerwerkzaamheden en las regelmatig rustpauzes in, wissel regelmatig van houding, loop regelmatig een stukje. Wissel werkzaamheden af. Werk niet uren achter elkaar met de muis en toetsenbord. Probeer werkzaamheden te af te wisselen waar geen muis of toetsenbord voor nodig is. Neem regelmatig een korte pauze. Tijdens micropauzes wordt de aandacht van het hoofd en beeldscherm gedurende een paar seconden verplaatst naar het lichaam, en met name naar de schouders, de handen en de ademhaling. Deze korte momenten kunnen een groot verschil maken in de ontspanning en overbelasting. Gebruik sneltoetsen. Veel functies van de muis zijn ook met je toetsenbord uit te voeren. Hier kun je 2 handen bij gebruiken, waardoor je kan afwisselen. Navigeren door menu's, knippen en plakken van stukken tekst. Gebruik ergonomische hulpmiddelen. Er zijn tal van mogelijkheden die jou kunnen helpen van je klachten af te komen. Een polssteun, een armsteun, een ergonomische bureaustoel of zit-sta bureau het zijn allemaal hulpmiddelen die je preventief of curatief kunt inzetten om klachten te verminderen of te voorkomen. Laat je adviseren door een specialist. Ons expertise centrum in Rotterdam kun je vrijblijvend bezoeken. Een muisarm kan dusdanig veel klachten opleveren dat je niet meer weet welke aanpassingen aan je leef- en werkstijl je nog kunnen helpen. Wij denken graag met je mee!
Waarom is de verticale stand bij muisgebruik beter?
Het intensief werken met de muis kan een grote bron van ellende zijn; de spieren en pezen in je hand en pols kunnen overbelast raken. Dit kan zich uiten in tintelingen, een zeurende pijn in je vingers of pols en uiteindelijk zelfs krachtverlies. De oplossing? Een verticale muis! De grootste verschillen met een traditionele muis zijn; Je pols en onderarm wordt in een meer natuurlijke stand geplaatst, zodat je je onderarm en pols niet meer hoeft te draaien. Door de verticale stand van de hand ben je minder geneigd om de muis vanuit de pols te bewegen. Je beweegt de muis automatisch meer vanuit de gehele arm. Vrijwel elke verticale muis helpt om grote armspieren te gebruiken, in plaats van de kleine spieren en pezen in een onnatuurlijke stand. Let wel goed op bij de keuze van om goed te kijken naar een ergonomische muis die past bij jouw handmaat. (Maattabellen zijn te vinden onder het kopje maattabel onder desbetreffende muis).
Bij welke klachten helpt een verticale muis?
Wij adviseren dit model muis voornamelijk bij pols, elleboog en onderarmklachten. RSI en een muisarm zijn veel gehoorde narigheden. Door de verticale stand worden de onderarm en pols in een neutrale positie geplaatst, waardoor overbelasting en spierspanning in je onderarm afneemt en klachten aan je pols, arm en schouders worden verminderd. Zowel curatief als preventief.
Hoe gebruik ik een verticale muis?
Je beweegt de muis automatisch meer vanuit de gehele arm. Houd er wel rekening mee dat bij kleine bewegingen deze ook vanuit de gehele arm komen en niet vanuit polsbewegingen. Bij een verticale muis hoef je de onderarm niet meer te draaien in een onnatuurlijke stand. De pronatie en dorsaalflexie van de pols worden hiermee aanzienlijk vermindert.
Verticale muis draadloos of met draad?
Dit blijft een persoonlijke keuze. Wij zijn van mening dat een draadloze verticale muis de voorkeur heeft. Het gevecht met kabels rondom je pc is verleden tijd met een draadloze muis. Draadloze muizen werken namelijk via een dongle of zonder dongle met bluetooth en geven daardoor meer bewegingsvrijheid dan bedrade muizen. Daarnaast zijn deze praktischer om te gebruiken bij een laptop, omdat je ze gemakkelijk meeneemt in een tas. Het voordeel van bedrade muizen is dat de batterijen nooit leeg zijn.
Wat is een goede ergonomische muis?
Een goede ergonomische muis past bij jouw handmaat, sluit aan bij jouw type muiswerkzaamheden en geeft een meer natuurlijke houding van hand, pols en arm. Ons assortiment bestaat uit verticale muizen, rollermuizen, trackball muizen en penmuizen. Ergonomische muizen voorkomen en verminderen pijnklachten bij intensief muisgebruik. 
Voor welk type werkzaamheden is een verticale muis geschikt?
Voor intensief muisgebruik is een verticale muis bijzonder geschikt. De vorm van deze muis stimuleert een natuurlijke houding, de hand, pols en onderarm neemt door de vorm van de muis een zogenoemde ‘hand schud-positie' aan. De gewenningstijd is kort, de meeste modellen zijn zeer accuraat en de muisknoppen programmeerbaar naar jouw wensen. Let wel goed op bij je keuze voor een verticale muis welke maat je kiest. Op elke productpagina staat een maattabel zoals onderstaande om de juiste keuze te maken. Bij elke soort ergonomische muis staat de bijbehorende maatvoering.
Wat maakt een muis ergonomisch?
Het ergonomische ontwerp van de muis moet de spierspanning verlagen en het comfort verhogen. Ook hier geldt dat de muis goed moet aansluiten bij jouw handmaat en klachten zoals RSI of een muisarm voorkomt en vermindert. Ergo2go maakt de keuze voor een ergonomische muis gemakkelijker door onze selectietool en de mogelijkheid om te testen op locatie in Rotterdam en Breda.
Waarom heb ik een ergonomische muis nodig?
Wij geven altijd het voorbeeld van de schaar die een kapper gebruikt. Kappersscharen zijn bijna altijd afgestemd op de dikte van de vingers en handmaat. Een ergonomische muis, ook wel verticale muis of RSI muis genoemd zorgt door zijn speciale design ook dat deze is afgestemd naar jouw handmaat. Een muisarm of het carpale tunnel syndroom wordt hiermee curratief en preventief aangepakt.
Wat zijn de voordelen van een ergonomische muis?
De natuurlijke houding van de arm en hand word gestimuleerd. Het zorgt voor goede ondersteuninig van de hand en vermindert spierspanning. Daarnaast moet een ergonomische muis het comfort verhogen.
Bij welke klachten helpt een ergonomische muis?
Wij adviseren dit model muis voornamelijk bij hand, arm, schouder en polsklachten. RSI en een muisarm zijn veel gehoorde narigheden. Door de ergonomische vorm worden de onderarm en pols in een neutrale positie geplaatst, waardoor overbelasting en spierspanning in je armen afneemt zowel curatief als preventief.
Wat als het bestelde ergonomische muis niet bevalt?
Een aankoop bij ergo2go kan altijd binnen 30 dagen geretourneerd worden. Daarbij is het mogelijk om een ander product te krijgen. Ook kunnen we je aankoopbedrag terugstorten. Ook bestaat de mogelijkheid om een product te komen testen op één van onze locaties in Rotterdam, Breda of Waardenburg. Locatie Rotterdam  Vareseweg 43 3047 AT Rotterdam   Locatie Breda Minervum 7243 4817 ZJ Breda
Kan ik meerdere artikelen testen en de artikelen retour sturen die niet bevallen?
Dat is zeker mogelijk in alle redelijkheid. Als je niet kan kiezen tussen een aantal toetsenborden dan adviseren wij je graag telefonisch of via de mail. Uiteraard is het ook mogelijk meerdere producten te bestellen en terug te sturen wat niet bevalt.
Hoe kan ik mijn USB dongle re-pairen met de Contour Unimouse
Als je de USB receiver kwijt bent of defect is kan je met een nieuwe USB dongle de Contour Unimouse weer optimaal wireless gebruiken. Met deze Unimouse instructievideo kan je gemakkelijk de nieuwe dongle repairen. Als er vragen zijn horen we dat graag op info@ergo2go.nl.   

Gerelateerde producten

Check items om aan winkelmandje toe te voegen of
© Copyright Ergo2go 2021. Alle rechten voorbehouden.