Newtral 3 ergonomische muis

SKU
NEWTRAL
Vanaf € 64,95 Normale prijs € 83,95
Levertijd: 1 werkdag
Laden...Even geduld, we laden de productopties..
Voor small, medium en large handmaten
Ingezet bij hand, pols en schouderklachten
Verstelbare DPI knop
Verkrijgbaar draadloos of met draad
Afneembare polssteun
Duimknoppen werken niet op MAC
alleen rechts M in bedraad

De Newtral 3 is een zadelmuis en ontworpen op basis van de natuurlijke ontspannen positie en houding van de hand in rusttoestand. De pols blijft recht en de vinger werken ontspannen naar beneden. De Newtral 3 muis heeft een semi-verticale stand van 33°. Met de meegeleverde afneembare grote handpalmsteun ligt je hand ontspannen op de muis. De verbeterde inkeping voor de duim vergroot de grip en comfort.

De Newtral 3 ergonomische muis is zowel preventief als curatief, met zijn 3 verschillende verkrijgbare maten, de meest perfecte, door wetenschap ondersteunde muis. De Newtral 3 muis is een semi verticale muis die in een hoek van 33° staat. Met de meegeleverde extra grote handpalmsteun ligt je hand, pols en vingers ontspannen. Het rustpunt voor de duim vermindert de grijpspanning en verhoogt het comfort.

Wetenschappelijk onderbouwde ergonomische muis

De Newtral 3 is ontwikkeld na EMG onderzoeken, onder professionele computergebruikers die in meerdere of mindere mate overbelasting klachten ondervinden (zoals RSI/KANS) of dit juist willen voorkomen. EMG (ElectroMioGrafie) metingen zijn uitgevoerd door EMG/Myofeedback specialist Prof. Dr. Erik Peper. Hij laat op basis van EMG metingen zien dat er een duidelijk verschil in spierspanning bij het gebruik van een reguliere platte muis en bij de Newtral 3 ergonomische muis

De Newtral 3 muis is gevormd op basis van de natuurlijke ontspannen positie en houding van de hand in rusttoestand. De hand ligt ontspannen op de zadelvormige muis, de pols blijft recht, de duim rust en de vingers klikken ontspannen naar beneden. Hierdoor ontstaat geen spanning tussen pink en duim vanwege het Gripless Design. De magnetisch verwisselbare Gripless handpalmsteun met softgel biedt extra comfort en gebruikersgemak. De muiskliks worden afgestemd op het gewicht van je vingers en zorgen dus voor een zeer lichte aanslag. 

Ergonomische voordelen van de Newtral 3 muis

De Newtral 3 muizen worden geleverd met één grote zachte handpalmsteun voor volledige ondersteuning van de hand/pols, zodat polskrommingen voorkomen worden. Voor de duim is een klein opstaand randje gemaakt, zodat ook deze volledig kan rusten op de muis. 

Deze ergonomische Newtral 3 Gripless muis is geschikt voor zowel diegenen die bestaande klachten hebben, als voor personen die het risico op spierspanningsklachten willen verkleinen. Gebruik de Newtral muis samen met een compact toetsenbord zodat de handen binnen lichaamsbreedte blijven. Dit zorgt ervoor dat de spanning in nek- en schouderspieren gereduceerd wordt.

 • Verminderde druk op de pols
 • Voorkomt “knijpen” in de muis
 • Met EMG metingen bewezen spierspanning verlagend
 • Semi verticaal model in een hoek van 33° staat. geeft ontspanning in de onderarm
 • 3 verschillende maten, small, medium en large. Voor linkshandig alleen in medium en draadloos leverbaar
 • Voorkomt “zweven” van de vngers boven de muisknoppen door aflopende ronde knoppen 

Welke maat past bij mijn hand?

Het doel van de Newtral 3 muis is om een goede en comfortabele vulling te krijgen van de handpalm. Hierdoor moet hij wel goed passen in je hand. De Newtral 3 draadloze Gripless muis is verkrijgbaar in de maat small (handen tot 18 cm), medium (18 - 19.5 cm) en large (vanaf 19.5 cm). Kijk bij de maattabel hoe je je hand kunt opmeten. Je meet vanaf het eerste kneepje in de pols tot aan het einde van de middelvinger.

Handlengte:

 • Small - <180 mm
 • Medium - 180 - 195 mm
 • Large - >195 mm

Deze maten zijn verkrijgbaar in zowel een draadloze versie als ook met draad (alleen medium).

Om het ergonomische voordeel van de Newtral 3 Gripless muis te optimaliseren en een natuurlijke werkhouding te krijgen, adviseren wij gebruik te maken van een compact of ergonomisch toetsenbord. Door beide producten binnen je lichaamsbreedte (comfort zone) te gebruiken worden ook de nek- en schouderspieren ontlast en blijft de pols in een neutrale stand. 

Functionele en technische voordelen van de Newtral 3 muis?

 • Hoge precisie, ideaal voor bijvoorbeeld Photoshop, video editing en CAD
 • Hoge kwaliteit materialen, minimaal 2 jaar garantie
 • Magnetisch en afneembare handpalmsteun
 • Lange en LightClick knoppen
 • 3 DPI standen, instelbare DPI knop
 • Draadloos 10 meter bereik
 • 1 AA batterij nodig, wordt meegeleverd.
 • Inkeping aanwezig om USB ontvanger op te bergen
 • 6 knoppen, linker en rechtermuisknop, klikbaar scrollwiel, DPI knop, backwards en forwardknop bij de duim (backward en forward knop niet compatible onder MAC/Os)

Verschillen tussen de Newtral 2 & 3

De versie 2 is een uitlopend model en zal op korte termijn niet meer leverbaar zijn. Er zijn een aantal verschillen tussen de 2 versies Newtral 2 en 3. Wat zijn de belangrijkste verschillen:

 • Meer grip. De Newtral 3 grip is beter dan bij de versie 2, de inkeping van de duim groter.
 • Verbeterde magnetische palmsteun. De Newtral 3 heeft 1 steun, de versie 2 2 stuks
 • Verbeterde precisie. De Newtral 2 had 3 DPI standen met een max van 2000 DPI. Versie 3 gaat nu tot max van 2400 DPI

Bestel nu de wetenschappelijk onderbouwde ergonomische Newtral 3 muis en begin morgen met een betere werkhouding

Met de ergonomische Newtral muis wordt een betere houding gegarandeerd en verlaag je de ongewenste spierspanning tijdens het muisgebruik in nek/schoude, armen en handen. Met de Newtral 3 ergoomische muis zorg je voor een goed passende muis bij je werkzaamheden. Met een bijpassend toetsenbord en ervaar je zelf hoe de spanning in je nek/schouders, hand en arm afneemt.

Heb je vragen over dit product of wil je meer informatie over de Newtralmouse? Neem dan contact met ons op via info@ergo2go.nl of via 088-262 44 00. Onze ergonomisch adviseurs staan graag voor je klaar! We hebben tenslotte ruim 25 jaar ervaring in het preventief en curatief adviseren.

 

Meer informatie
Kan ik dit product retourneren?Ja
Levertijd1 werkdag
MerkMicrotouch
KlachtoplossingSchouder, Nek, Onderarm
Garantie2 jaar
Programmeerbare knoppenNee
BacklightNee
Multimedia keysNee
VoetbedieningNee
USB HubNee
Pluspunt 1Voor small, medium en large handmaten
Pluspunt 2Ingezet bij hand, pols en schouderklachten
Pluspunt 3Verstelbare DPI knop
Pluspunt 4Verkrijgbaar draadloos of met draad
Pluspunt 5Afneembare polssteun
Minpunt 1Duimknoppen werken niet op MAC
Minpunt 2alleen rechts M in bedraad
FAQ
Wat kun je doen tegen een muisarm?
Met de juiste aanpassingen kun je een muisarm voorkomen. Een algemene muisarm behandeling is er helaas niet. Ontspanning, beweging en afwisseling tussen de pijnlijke lichaamsdelen zijn belangrijke aandachtspunten. Je kunt wel preventieve maatregelen nemen om het krijgen van een muisarm uit te stellen of te voorkomen. De onderstaande muisarm tips zijn zowel curatief als preventief interessant. Richt je werkplek ergonomisch in. Maak hierbij gebruik van een goede ergonomische muis en compact toetsenbord , zorg ervoor dat je beeldscherm op ooghoogte staat met een monitorarm of laptopstandaard. Denk aan je houding. Je houding is een belangrijke factor voor een gezonde, energieke en productieve werkdag. Zeker nu we allemaal thuiswerken en veel minder kunnen bewegen. Probeer toch te bewegen en daar momenten voor te pakken. Vermijd teveel stress. Bij te veel stress is het niet mogelijk om spieren te ontspannen. Vermijd een hoge werkdruk, beperk de duur van het computerwerkzaamheden en las regelmatig rustpauzes in, wissel regelmatig van houding, loop regelmatig een stukje. Wissel werkzaamheden af. Werk niet uren achter elkaar met de muis en toetsenbord. Probeer werkzaamheden te af te wisselen waar geen muis of toetsenbord voor nodig is. Neem regelmatig een korte pauze. Tijdens micropauzes wordt de aandacht van het hoofd en beeldscherm gedurende een paar seconden verplaatst naar het lichaam, en met name naar de schouders, de handen en de ademhaling. Deze korte momenten kunnen een groot verschil maken in de ontspanning en overbelasting. Gebruik sneltoetsen. Veel functies van de muis zijn ook met je toetsenbord uit te voeren. Hier kun je 2 handen bij gebruiken, waardoor je kan afwisselen. Navigeren door menu's, knippen en plakken van stukken tekst. Gebruik ergonomische hulpmiddelen. Er zijn tal van mogelijkheden die jou kunnen helpen van je klachten af te komen. Een polssteun, een armsteun, een ergonomische bureaustoel of zit-sta bureau het zijn allemaal hulpmiddelen die je preventief of curatief kunt inzetten om klachten te verminderen of te voorkomen. Laat je adviseren door een specialist. Ons expertise centrum in Rotterdam kun je vrijblijvend bezoeken. Een muisarm kan dusdanig veel klachten opleveren dat je niet meer weet welke aanpassingen aan je leef- en werkstijl je nog kunnen helpen. Wij denken graag met je mee!
Wat is een goede ergonomische muis?
Een goede ergonomische muis past bij jouw handmaat, sluit aan bij jouw type muiswerkzaamheden en geeft een meer natuurlijke houding van hand, pols en arm. Ons assortiment bestaat uit verticale muizen, rollermuizen, trackball muizen en penmuizen. Ergonomische muizen voorkomen en verminderen pijnklachten bij intensief muisgebruik. 
Wat maakt een muis ergonomisch?
Het ergonomische ontwerp van de muis moet de spierspanning verlagen en het comfort verhogen. Ook hier geldt dat de muis goed moet aansluiten bij jouw handmaat en klachten zoals RSI of een muisarm voorkomt en vermindert. Ergo2go maakt de keuze voor een ergonomische muis gemakkelijker door onze selectietool en de mogelijkheid om te testen op locatie in Rotterdam en Breda.
Waarom heb ik een ergonomische muis nodig?
Wij geven altijd het voorbeeld van de schaar die een kapper gebruikt. Kappersscharen zijn bijna altijd afgestemd op de dikte van de vingers en handmaat. Een ergonomische muis, ook wel verticale muis of RSI muis genoemd zorgt door zijn speciale design ook dat deze is afgestemd naar jouw handmaat. Een muisarm of het carpale tunnel syndroom wordt hiermee curratief en preventief aangepakt.
Wat zijn de voordelen van een ergonomische muis?
De natuurlijke houding van de arm en hand word gestimuleerd. Het zorgt voor goede ondersteuninig van de hand en vermindert spierspanning. Daarnaast moet een ergonomische muis het comfort verhogen.
Bij welke klachten helpt een ergonomische muis?
Wij adviseren dit model muis voornamelijk bij hand, arm, schouder en polsklachten. RSI en een muisarm zijn veel gehoorde narigheden. Door de ergonomische vorm worden de onderarm en pols in een neutrale positie geplaatst, waardoor overbelasting en spierspanning in je armen afneemt zowel curatief als preventief.
Wat als het bestelde ergonomische muis niet bevalt?
Een aankoop bij ergo2go kan altijd binnen 30 dagen geretourneerd worden. Daarbij is het mogelijk om een ander product te krijgen. Ook kunnen we je aankoopbedrag terugstorten. Ook bestaat de mogelijkheid om een product te komen testen op één van onze locaties in Rotterdam, Breda of Waardenburg. Locatie Rotterdam  Vareseweg 43 3047 AT Rotterdam   Locatie Breda Minervum 7243 4817 ZJ Breda
Kan ik meerdere artikelen testen en de artikelen retour sturen die niet bevallen?
Dat is zeker mogelijk in alle redelijkheid. Als je niet kan kiezen tussen een aantal toetsenborden dan adviseren wij je graag telefonisch of via de mail. Uiteraard is het ook mogelijk meerdere producten te bestellen en terug te sturen wat niet bevalt.
Hebben jullie een fysieke winkel waar ik producten kan testen?
De groep waar Ergo2go onder valt heeft fysieke winkels in Rotterdam, Breda en Waardenburg. Het grootste aanbod en volledige assortiment is te proberen in ons Ergo2go Rotterdam Experience Center. Je bent van harte welkom in ons Experience Center. Daar kun je al ons meubilair en ergonomische bureaustoelen uitproberen Rotterdam en vertellen we je alle tips & tricks hoe je de werkplek kan optimaliseren. In Breda of Waardenburg werken wij op afspraak. +31 88 262 44 00  info@ergo2go.nl  
Wat is er mis met zitten?
Dagelijks langdurig zitten geeft een grotere factor op vroegtijdig overlijden, daarvoor is sterk bewijs uit onderzoek. Nederlandse werknemers zitten gemiddeld iets meer dan 8 uur per dag (Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden 2019, TNO/CBS. Langdurig zitten gaat ook gepaard met een hogere kans op verschillende ziektes zoals diabetes, overgewicht, depressie, kanker en rugklachten. Ons assortiment biedt tal van mogelijkheden waaronder; ergonomische bureaustoelen, zitballen, zadelkrukken en diverse accessoires. 
Wat is het belang van het plannen van pauzes tijdens computerwerk?
Door het maken van een dagplanning waarin je pauzes neemt kom je kort of wat langer in beweging. Plan je koffiepauzes en lunch, maar plan ook kortere momenten waarin je bijvoorbeeld even een paar oefeningen doet, even door het huis of tuin loopt.
Voordelen van korte onderbrekingen bij thuiswerken?
Door korte mini breaks en dynamischer te worden met het afwisselen van houding blijf je vitaler. Veel korte onderbrekingen van je werk zijn het meest effectief. Probeer bijvoorbeeld elk half uur twee minuten van je plek opstaan, tussendoor traplopen of iets te drinken pakken en loop tijdens het bellen.
Voordeel van rekken en strekken?
Om lichaamsklachten en pijntjes te voorkomen kunt u oefeningen doen. Het voordeel van thuis rekken en strekken is dat het minder gênant is en het goed is voor je gezondheid.
Wat is de juiste hoogte van het beeldscherm?
Veel beeldschermen staan te hoog ingesteld. Een licht neerwaartse kijkhoogte verkleint de kans op een slechte houding van de nek en is minder belastend voor de ogen. Plaats de bovenkant van het scherm daarvoor iets onder ooghoogte en kantel het scherm zo dat je ongeveer loodrecht op het scherm kijkt.
Wat de juiste werkblad hoogte?
Probeer stoel- en bureauhoogte zo op elkaar af te stemmen dat je armen een ontspannen houding aannemen met de ellebogen op, of net iets boven tafelhoogte. Mocht dit thuis niet goed werken, ondersteun de armen dan zo goed als mogelijk en wissel vaak van houding.

Hoe meet ik mijn hand op?

Bij de aankoop van een ergonomische muis is het heel belangrijk om een muis te selecteren die past bij de maat van uw hand. Een te kleine of te grote muis bereikt vaak het tegenovergestelde effect, de klachten kunnen zelfs verergeren. 

U meet de handlengte vanaf de overgang van uw pols naar de handpalm, tot aan het topje van uw middelvinger. Met de handbreedte wordt de breedte van de handpalm ter hoogte van de duimplooi bedoeld.

Maatvoering van de Newtral mouse

Maat Handbreedte Handlengte
Small 65-80 mm 160-172 mm
Medium 80-90 mm 172-193 mm
Large 90-100 mm 193-220 mm

           

Gerelateerde producten

Check items om aan winkelmandje toe te voegen of
© Copyright Ergo2go 2021. Alle rechten voorbehouden.