Penmuis

Penmuizen

Het kiezen van een penmuis

Door de hellende stand van een ergonomische pen muis is de spierspanning minder, waardoor RSI-klachten worden voorkomen of vermindert. Door het geoptimaliseerde penmouse ontwerp werk je net zo als met een gewone pen. Deze muis zorgt voor een ontspannen en natuurlijke werkhouding. Deze houding zijn we van nature gewend en draagt daardoor bij aan een gezondere werkhouding.

Binnen ons diverse assortiment ergonomische muizen bieden we diverse varianten van de penmuis aan: zowel de PenClic Mouse met draad , als de PenClic Muis draadloos. Dit Zweedse merk is naast penmuizen ook bekend van de compacte toetsenborden. Ook bieden we diverse muizen aan die een pen stand hebben zoals de DXT presion mouse en de Wow Joy vertical mouse. Wil je artikelen uit ons assortiment zelf ervaren en testen? Vraag dan een 30 dagen lange zichtzending aan.

Penmuis kopen

Deze penmuis heeft een comfortabele grip en werkt daardoor zeer comfortabel. De neutrale pengreep van deze ergonomische muis verlaagt de spierspanning in onderarm en pols. De greep zorgt voor een ontspannen en comfortabele werkhouding. De pen grip muis wordt, net als een traditionele muis, over het bureau geschoven om de cursor over het scherm te bewegen. Het compacte ontwerp leent zich uitermate voor de mobiele werkplek waar weinig ruimte is. Je stopt hem gemakkelijk in een laptoptas. De pen muis koppelt gebruiksgemak aan precisie, waardoor je even nauwkeurig kunt werken als met een pen en uw productiviteit en comfort aanzienlijk toeneemt. De pen stand werkhouding zorgt voor minder spierbelasting in de onderarmen doordat er minder sprake is van polsextensie.

Kenmerken van een penmuis

  • Geoptimaliseerd en ergonomisch ontwerp
  • Ontspannen, neutrale pols en handpositie
  • Voor precies muiswerk
  • Verminder het risico op een 'muisarm'
  • Perfecte balans
  • Rechts en linkshandig te bedienen
  • Geschikt voor iedere maat hand

Top 3 penmuizen

Bij het selecteren van een penmuis is het belangrijk om vooraf te bepalen welk doel de aankoop heeft en welke eisen u aan het product stelt. Maak vervolgens gebruik van onze zoekfilters om tot de selectie van een penmuis te komen, die past bij uw klachtenbeeld en werkplek. Geen mens is hetzelfde, dus kies vooral een muis die past bij uw persoonlijke wensen. Door de werkplek aan te passen aan de mens in plaats van andersom, worden veel lichamelijke klachten voorkomen of verholpen.


Veel gestelde vragen over penmuizen

Het is belangrijk bij de keuze van een penmuis te beoordelen of het je meer comfort geeft, je houding laat verbeteren en het werkplezier laat toenemen.

 

Ergo2go heeft ruim 15 jaar ervaring met het maken van keuzes om jouw werkplek ergonomisch te optimaliseren. Wij leveren verschillende modellen penmuizen die aansluiten bij iedere soort werkplek. Binnen de veel gestelde vragen vind je meer informatie over de verschillende opties en geven wij handige tips om het maximale uit jouw aankoop of proefplaatsing te halen.

Wat kun je doen tegen een muisarm?
Met de juiste aanpassingen kun je een muisarm voorkomen. Een algemene muisarm behandeling is er helaas niet. Ontspanning, beweging en afwisseling tussen de pijnlijke lichaamsdelen zijn belangrijke aandachtspunten. Je kunt wel preventieve maatregelen nemen om het krijgen van een muisarm uit te stellen of te voorkomen. De onderstaande muisarm tips zijn zowel curatief als preventief interessant. Richt je werkplek ergonomisch in. Maak hierbij gebruik van een goede ergonomische muis en compact toetsenbord , zorg ervoor dat je beeldscherm op ooghoogte staat met een monitorarm of laptopstandaard. Denk aan je houding. Je houding is een belangrijke factor voor een gezonde, energieke en productieve werkdag. Zeker nu we allemaal thuiswerken en veel minder kunnen bewegen. Probeer toch te bewegen en daar momenten voor te pakken. Vermijd teveel stress. Bij te veel stress is het niet mogelijk om spieren te ontspannen. Vermijd een hoge werkdruk, beperk de duur van het computerwerkzaamheden en las regelmatig rustpauzes in, wissel regelmatig van houding, loop regelmatig een stukje. Wissel werkzaamheden af. Werk niet uren achter elkaar met de muis en toetsenbord. Probeer werkzaamheden te af te wisselen waar geen muis of toetsenbord voor nodig is. Neem regelmatig een korte pauze. Tijdens micropauzes wordt de aandacht van het hoofd en beeldscherm gedurende een paar seconden verplaatst naar het lichaam, en met name naar de schouders, de handen en de ademhaling. Deze korte momenten kunnen een groot verschil maken in de ontspanning en overbelasting. Gebruik sneltoetsen. Veel functies van de muis zijn ook met je toetsenbord uit te voeren. Hier kun je 2 handen bij gebruiken, waardoor je kan afwisselen. Navigeren door menu's, knippen en plakken van stukken tekst. Gebruik ergonomische hulpmiddelen. Er zijn tal van mogelijkheden die jou kunnen helpen van je klachten af te komen. Een polssteun, een armsteun, een ergonomische bureaustoel of zit-sta bureau het zijn allemaal hulpmiddelen die je preventief of curatief kunt inzetten om klachten te verminderen of te voorkomen. Laat je adviseren door een specialist. Ons expertise centrum in Rotterdam kun je vrijblijvend bezoeken. Een muisarm kan dusdanig veel klachten opleveren dat je niet meer weet welke aanpassingen aan je leef- en werkstijl je nog kunnen helpen. Wij denken graag met je mee!
Waarom is de penstand bij muisgebruik beter?
Het dagelijks intensief werken met de muis kan fysieke klachten tot gevolg hebben; de spieren en pezen in de hand -en pols kunnen overbelast raken. Dit kan zich uiten in tintelingen, een zeurende pijn in je vingers of pols en uiteindelijk zelfs krachtverlies. De oplossing? Een ergonomische muis! De grootste verschillen tussen een pen muis en een traditionele muis zijn; Je pols en onderarm wordt in een meer natuurlijke stand geplaatst Van nature zijn we intenstief werken met een pen gewend Een pen muis neemt minder ruimte in dan een traditionele muis, waardoor je bureau netter en ruimte geeft. Vergeleken met traditionele computermuizen die de pols naar boven buigen en de onderarm naar binnen draaien, houdt onze muis de arm in een natuurlijke positie.
Wat is de beste pen muis?
Er niet specifiek één muis de beste te noemen; de keuze voor de juiste ergonomische muis is ook persoonlijk en hangt onder meer af van de maat van je hand en soort werkzaamheden. Wij verkopen alleen penmuizen van het merk Penclic. In Q4 van 2021 komt dit merk met een nieuwe versie die van nog betere kwaliteit zal zijn. Naast het merk Penclic zien wij ook pen/tablet set van het merk Wacom. Het grote voordeel van een penmuis is de mogelijkheid om ze links-en rechtshandig te bedienen en ook voor dat ze voor een verscheidenheid aan handmaten geschikt zijn.  Het van origine Scandinavische merk Penclic heeft naast de bekende penmuizen ook een groot scale aan compacte toetsenborden die uitstekend matchen.
Bij welke klachten helpt een pen muis?
Wij adviseren een pen muis voornamelijk bij pols, elleboog en onderarmklachten. RSI en een muisarm zijn veel gehoorde narigheden. Door de semi verticale stand en de mogelijkheid tot houding variatie worden de onderarm en pols in een neutrale positie geplaatst, waardoor overbelasting en spierspanning in je onderarm afneemt en klachten aan je pols, arm en schouders worden verminderd.
Draadloze penmuis of met draad?
Dit blijft een persoonlijke keuze. Wij zijn van mening dat een draadloze pen muis de voorkeur heeft. Het gevecht met kabels rondom je pc verleden tijd met een draadloze muis. Draadloze muizen werken namelijk via een dongel of zonder dongle met bluetooth en geven daardoor meer bewegingsvrijheid dan bedrade muizen. Daarnaast zijn deze praktischer om te gebruiken bij een laptop, omdat je ze gemakkelijk meeneemt in een tas en kunt opbergen. Het voordeel van bedrade muizen is dat de batterijen nooit leeg zijn. Ergo2go heeft mooie thuiswerksets met een compact toetsenbord, ergonomische muis en laptopstandaard.  
Voor welk type werkzaamheden is een pen muis geschikt?
Bij administratieve taken, middelmatig muisgebruik en om af te wisselen is een pen muis een goed product. Bij intensief muisgebruik is een penmuis minder geschikt. Voor intensief gebruik kun je beter kijken naar een ergonomische muis in de vorm van een verticale muis.

5 Items

per pagina
Set Descending Direction

5 Items

per pagina
Set Descending Direction
© Copyright Ergo2go 2021. Alle rechten voorbehouden.