Rollermouse

Rollermuis

Het kiezen van een rollermuis

Het idee achter het ontwerp van de Rollermuis is dat de armen binnen schouderbreedte blijven en je daardoor niet zo ver hoeft te reiken naar de muis. Door deze centrale positie bedien je de muis altijd binnen schouderbreedte. Deze combinatie zorgt ervoor dat je binnen de comfortzone van je lichaam werkt. Daarnaast kan een Rollermuis met beide handen bediend worden, het afwisselen tussen beide handen zorgt ervoor dat de spierspanning gelijkmatig wordt verdeeld. Rollermuizen zijn voornamelijk effectief bij nek- en schouderklachten, maar deze zijn ook preventief aan te bevelen. Wil je het zelf ervaren? Ergo2go biedt de mogelijk om een ergonomische muis 30 dagen op zicht te ontvangen en vrijblijvend te proberen.

Rollermuis

Je vindt bij ons een breed assortiment aan rollermuizen waaronder de rollermouse pro3, rollermouse Red en de Rollermouse Free3. Daarnaast hebben we diverse touchpads van het merk Cirque touchpads, deze lijken op een touchpad zoals je ze op een laptop tegen komt. Mousetrapper trackpads met een kleine rubberen mat waarmee je de cursor bedient, en de bekendste en meest populaire van het merk Contour die werken met een rollende balk.

Voordelen van een rollermuis

  • Effectief bij schouderklachten
  • Voorkomt of vermindert schouder-, nek-, en armklachten
  • Ideaal bij vergevorderde RSI-klachten
  • Meer afwisseling tussen beide handen
  • Uitgevoerd met comfortabele polsondersteuning

Top 5 rollermuizen

Bij het selecteren van een rollermuis is het belangrijk om vooraf te bepalen welk doel de aankoop heeft en welke eisen u aan het product stelt. Maak vervolgens gebruik van onze zoekfilters om tot de selectie van een rollermuis te komen, die past bij uw klachtenbeeld en werkplek. Geen mens is hetzelfde, dus kies vooral een muis die past bij uw persoonlijke wensen. Door de werkplek aan te passen aan de mens in plaats van andersom, worden veel lichamelijke klachten voorkomen of verholpen.


Veel gestelde vragen over rollermuizen

Het is belangrijk bij de keuze van een rollermuis te beoordelen of het je meer comfort geeft, je houding laat verbeteren en het werkplezier laat toenemen.

 

Ergo2go heeft ruim 15 jaar ervaring met het maken van keuzes om jouw werkplek ergonomisch te optimaliseren. Wij leveren verschillende modellen rollermuizen die aansluiten bij iedere soort werkplek. Binnen de veel gestelde vragen vind je meer informatie over de verschillende opties en geven wij handige tips om het maximale uit jouw aankoop of proefplaatsing te halen.

Wat kun je doen tegen een muisarm?
Met de juiste aanpassingen kun je een muisarm voorkomen. Een algemene muisarm behandeling is er helaas niet. Ontspanning, beweging en afwisseling tussen de pijnlijke lichaamsdelen zijn belangrijke aandachtspunten. Je kunt wel preventieve maatregelen nemen om het krijgen van een muisarm uit te stellen of te voorkomen. De onderstaande muisarm tips zijn zowel curatief als preventief interessant. Richt je werkplek ergonomisch in. Maak hierbij gebruik van een goede ergonomische muis en compact toetsenbord , zorg ervoor dat je beeldscherm op ooghoogte staat met een monitorarm of laptopstandaard. Denk aan je houding. Je houding is een belangrijke factor voor een gezonde, energieke en productieve werkdag. Zeker nu we allemaal thuiswerken en veel minder kunnen bewegen. Probeer toch te bewegen en daar momenten voor te pakken. Vermijd teveel stress. Bij te veel stress is het niet mogelijk om spieren te ontspannen. Vermijd een hoge werkdruk, beperk de duur van het computerwerkzaamheden en las regelmatig rustpauzes in, wissel regelmatig van houding, loop regelmatig een stukje. Wissel werkzaamheden af. Werk niet uren achter elkaar met de muis en toetsenbord. Probeer werkzaamheden te af te wisselen waar geen muis of toetsenbord voor nodig is. Neem regelmatig een korte pauze. Tijdens micropauzes wordt de aandacht van het hoofd en beeldscherm gedurende een paar seconden verplaatst naar het lichaam, en met name naar de schouders, de handen en de ademhaling. Deze korte momenten kunnen een groot verschil maken in de ontspanning en overbelasting. Gebruik sneltoetsen. Veel functies van de muis zijn ook met je toetsenbord uit te voeren. Hier kun je 2 handen bij gebruiken, waardoor je kan afwisselen. Navigeren door menu's, knippen en plakken van stukken tekst. Gebruik ergonomische hulpmiddelen. Er zijn tal van mogelijkheden die jou kunnen helpen van je klachten af te komen. Een polssteun, een armsteun, een ergonomische bureaustoel of zit-sta bureau het zijn allemaal hulpmiddelen die je preventief of curatief kunt inzetten om klachten te verminderen of te voorkomen. Laat je adviseren door een specialist. Ons expertise centrum in Rotterdam kun je vrijblijvend bezoeken. Een muisarm kan dusdanig veel klachten opleveren dat je niet meer weet welke aanpassingen aan je leef- en werkstijl je nog kunnen helpen. Wij denken graag met je mee!
Waarom is centraal gepostioneerd werken met een rollermouse beter?
Het intensief werken met de muis kan fysieke klachten geven; de spieren en pezen in je hand en pols kunnen overbelast raken. Dit kan zich uiten in tintelingen, een zeurende pijn in je vingers of pols en uiteindelijk zelfs krachtverlies. De oplossing? Een rollermouse of ander soort ergonomische muis! De grootste verschillen met een traditionele muis zijn; De roller mouse is een centrale muis die voor het toetsenbord wordt geplaatst Je pols en onderarm wordt in een meer natuurlijke stand geplaatst Meer afwisseling tussen beide handen Rollermuizen kunnen zowel rechts- als linkshandig of met beide handen worden bediend    
Met welke drivers kan ik de knoppen van mijn rollermouse wijzigen?
Al onze ergonomische rollermuizen zijn plug-and-play. Als je de functie van de knoppen wilt wijzigen, kun je dat doen met onze gratis stuurprogramma’s. Alle drivers zijn in het Engels. Deze link verwijst naar de site van Contour. https://contourdesign.nl/support/drivers/  
Wat is de beste rollermouse?
Het scandinavische merk Contour heeft de meeste ervaring en produceert ruim 15 jaar rollermuizen van de beste kwaliteit.    De Contour Rollermouse Red heeft in 2013 de Red Dot Design Award gewonnen en is ook onze favoriet. De keuze is afhankelijk van de soort werkzaamheden die je ermee verrichten en het type toetsenbord dat je ervoor plaatst. De Contour Free3 is wat beter geschikt voor compacte toetsenborden De Contour Pro3 rollermouse kan het beste gecombineerd worden met een standaard breed toetsenbord.   Ergo2go bied de mogelijkheid om een rollermuis 30 dagen op proef te ontvangen. De ErgoGroup waar wij onder vallen heeft fysieke winkels in Rotterdam, Breda en Waardenburg. Het grootste aanbod en volledige assortiment is te proberen in ons Ergo2go Rotterdam Experience Center. Je bent van harte welkom in ons Experience Center. Daar kun je al ons meubilair en ergonomische hulpmiddelen uitproberen en vertellen we je alle tips & tricks hoe je de werkplek kan optimaliseren. In Breda of Waardenburg werken wij op afspraak.
Bij welke klachten helpt een rollermouse?
Wij adviseren een rollermouse voornamelijk bij schouderklachten en bij wie de RSI klachten al wat verder gevorderd zijn. Maar dat betekend zeker niet dat het alleen bij klachten ingezet kan worden. Het is een zeer gebruiksvriendelijke ergonomische muis die gemakkelijk laat afwisselen tussen links- en rechtshandige bediening. De standaard bijgeleverde polssteunen geven extra comfort tijdens gebruik.
Draadloze rollermouse of met draad?
Dit blijft een persoonlijke keuze. Wij zijn van mening dat een draadloze rollermuis de voorkeur heeft. Het gevecht met kabels rondom je pc verleden tijd met een draadloze muis. Dit type ligt wel op een vaste positie, dus gehannig en slepen met een kabel tijdens gebruiks is niet nodig. Draadloze rollermuizen werken namelijk via een dongel of zonder dongle met bluetooth en geven daardoor meer bewegingsvrijheid dan bedrade muizen. Daarnaast zijn deze praktischer om te gebruiken bij een laptop, omdat je ze gemakkelijk meeneemt in een tas. Het voordeel van bedrade muizen is dat de batterijen nooit leeg zijn.
Voor welk type werkzaamheden is een rollermouse geschikt?
Bij administratieve taken en middelmatig muisgebruik en om af te wisselen is een rollermouse een goed product. Ook bij intensief muisgebruik is een rollermuis prima geschikt. Voor tekenaars en veel accuraat muiwerk adviseren wij een andere ergonomische muis.
Hoe bedien ik een rollermouse?
De balk bovenaan de muis kun je horizontaal en verticaal bewegen. De cursor maakt exact de beweging die jij maakt. Continu optillen van de muis is niet meer nodig, want dankzij een speciaal kliksysteem blijft de cursor zijwaarts bewegen als je de roller balk helemaal naar één kant schuift.
Wat als de rollermouse niet bevalt?
Een aankoop bij Ergo2go kan altijd binnen 30 dagen geretourneerd worden. Daarbij is het mogelijk om een ander product te krijgen. Ook kunnen we je aankoopbedrag terugstorten. Ook bestaat de mogelijkheid om een product te komen testen op één van onze locaties in Rotterdam, Breda of Waardenburg.
Contour Rollermouse Pro3 schoonmaken?
Na intensief gebruik van een Rollermouse is het goed om deze periodiek schoon te maken. Ook bij het niet goed functioneren van de cursorfunctie is het schoonmaken van de sensor van belang. Er kan stof of ander vuil tussen de rollerbar en de sensor komen. Door de onderstaande stappen te volgen kunt u deze gemakkelijk reinigen en testen op defect. Probeer de sensor schoon te maken door de onderstaande stappen te volgen. Koppel de muis los van  uw computer en sluit hem opnieuw aan. Misschien heeft een update dit veroorzaakt en is de muis de functie ervan vergeten. Het zal zichzelf opnieuw herkennen na het loskoppelen / opnieuw aansluiten. Contour RollerMouse Pro3 schoonmaken Zorg er eerst voor dat de muis is losgekoppeld van de computer. U heeft een spuitbus perslucht ("air duster") en wat vochtige doekjes nodig. Gebruik alleen een spuitbus met droge perslucht Gebruik de perslucht met spuitmond om stof /etensresten /haar /pluisjes te verwijderen onder en rond de rollerbar De sensor op de Contour Rollermouse Pro3 wordt aangegeven door de rode ring in de onderstaande afbeelding Druk op de balk en zorg ervoor dat stof en deeltjes op en rond dit gebied worden verwijderd! Stof, etensresten, haar, pluisjes op en rond de sensor kunnen een onregelmatige cursorbeweging veroorzaken. Let op:Als er kruimels of andere voorwerpen in de houder onder de rollerbar liggen, kunt u de RollerMouse ondersteboven houden en zachtjes op de rollerbar tikken, om alles wat erin zit eruit te schudden. Maak het schoonmaakwerk af door de polssteun en knoppen schoon te maken met vochtige doekjes om stof en vet op het oppervlak van de RollerMouse te verwijderen. Let op:Gebruik geen sterke alcohol of zuur zoals aceton., Dit tast het materiaal aan en kan het product beschadigen. Nadat alles droog is kunt u nu de USB kabel opnieuw in de computer stoppen en uw RollerMouse opnieuw gebruiken  

7 Items

per pagina
Set Descending Direction

7 Items

per pagina
Set Descending Direction
© Copyright Ergo2go 2021. Alle rechten voorbehouden.