• Gratis bezorging
 • Gratis proefplaatsing
 • Niet goed geld terug
 • Gratis bezorging
 • Gratis proefplaatsing
 • Niet goed geld terug

Contour Rollermouse Free3 ergonomische muis

Artikel
FREE3
Levertijd: 1 werkdag

De Rollermouse Free3 ergonomische muis heeft de breedste rollerbar, de platste polssteun en is de meest nauwkeurige rollermuis tot dusver. De Rollermouse is gemakkelijk mee te nemen en wordt centraal voor het lichaam geplaatst om zo de spanning in de nek, schouders en polsen af te nemen.

 • Bediening centraal voor het lichaam
 • Ingezet bij schouderklachten
 • Te gebruiken met beide handen
 • Gratis verzendingPersoonlijk adviesShowroom in Raamsdonksveer en Breda

De Rollermouse Free3 ergonomische muis heeft de breedste rollerbar, de platste polssteun en is de meest nauwkeurige rollermuis tot dusver. De Rollermouse is gemakkelijk mee te nemen en wordt centraal voor het lichaam geplaatst om zo de spanning in de nek, schouders en polsen af te nemen.

Het idee achter de Contour Rollermouse Free3 is dat de armen binnen schouderbreedte blijven en je daardoor niet ver hoeft te reiken naar de muis. De schouders en daarmee ook de armen en rug blijven in een meer comfortabele positie. RSI-, schouder- en andere computer gerelateerde klachten worden door deze houding voorkomen en verminderd.

Hoe werkt de Rollermouse Free3?

De Rollermouse Free3 is van het merk Contour. Deze ergonomische, voor het lichaam gecentreerde rollermouse is ontwikkeld voor de flexwerkplek, maar is ook voor vaste werkplekken zeer geschikt. De Rollermouse Free3 is de platste, meest ergonomische, snelste en nauwkeurigste RollerMouse tot dusver. Dankzij de hoge cursursnelheid is de cursor gemakkelijk en effectief over een groot beeldscherm te bewegen. De ultieme combinatie tussen goede controle over de cursor en een slank ontwerp. De RollerMouse Free3 is met 2 handen te bedienen en is voorzien van een zachte kunstleren handpalmondersteuning voor meer gebruikscomfort voor de handen. De balk uitgevoerd met een fijne rubbercoating die veel comfort en precisie geeft.

Dit model is uitermate geschikt om te gebruiken met het speciale Contour balance keyboard of compact toetsenbord.

Wat zijn de ergonomische voordelen van de Contour Rollermouse Free3?

 • Spierspanning in hand, pols, arm en schouder worden meer verdeeld
 • Goede polsondersteuning
 • Gemakkelijk te bedienen met 2 handen, waardoor afwisselen met 2 armen gestimuleerd wordt
 • Stimuleert ontspannen schouders

Wat zijn de functionele en technische voordelen van de Contour Free3?

 • Leverbaar in draadloos of met draad
 • Beschikt over 8 knoppen met veel extra functies
 • Plat ontwerp
 • Geschikt om te combineren met een laptop
 • Bar is in te drukken als linkermuisknop
 • De drukgevoeligheid van de bar te verstellen
 • Rubbercoating voor comfort en precisie
 • Zacht geïntegreerde kunstlederen palmsteunen
 • 10 verschillende DPI standen (verstelbaar van 1200-2800)
 • Hoogte van het toetsenbord aan te passen
 • 2 jaar garantie
 • Breedste rollerbar 35 cm

Bestel vandaag nog een Contour Free3 Rollermuis

Met de Contour rollermuis wordt een betere houding gegarandeerd en verlaag je de ongewenste spierspanning tijdens het muisgebruik. Dit is een goed passende muis voor jouw werkzaamheden. Zorg eventueel ook voor een bijpassend toetsenbord en ervaar zelf hoe de spanning in je schouders en armen afneemt.

Vragen over dit product of een Rollermuis proefplaatsing? Neem dan contact met ons op via info@ergo2go.nl of via +31 88 262 44 00. Onze ergonomische adviseurs staan voor je klaar!

More Information
Kan ik dit product retourneren?Ja
Levertijd1 werkdag
voordelen
 • Bediening centraal voor het lichaam
 • Ingezet bij schouderklachten
 • Te gebruiken met beide handen
Short Description

De Rollermouse Free3 ergonomische muis heeft de breedste rollerbar, de platste polssteun en is de meest nauwkeurige rollermuis tot dusver. De Rollermouse is gemakkelijk mee te nemen en wordt centraal voor het lichaam geplaatst om zo de spanning in de nek, schouders en polsen af te nemen.

MerkContour
KlachtoplossingSchouder, Nek
Garantie2 jaar
Links_rechtsBeiden
Programmeerbare knoppenNee
BacklightNee
Multimedia keysNee
VoetbedieningNee
USB HubNee
Pluspunt 1Afwisseling linker- en rechterhand
Pluspunt 2Ingezet bij schouderklachten
Pluspunt 3Bediening centraal voor het lichaam
Pluspunt 4Verkrijgbaar draadloos of met draad
Pluspunt 5Met polssteun en toetsenbordsteunen
Customer Questions
Wat kun je doen tegen een muisarm?
Met de juiste aanpassingen kun je een muisarm voorkomen. Een algemene muisarm behandeling is er helaas niet. Ontspanning, beweging en afwisseling tussen de pijnlijke lichaamsdelen zijn belangrijke aandachtspunten. Je kunt wel preventieve maatregelen nemen om het krijgen van een muisarm uit te stellen of te voorkomen. De onderstaande muisarm tips zijn zowel curatief als preventief interessant. Richt je werkplek ergonomisch in. Maak hierbij gebruik van een goede ergonomische muis en compact toetsenbord , zorg ervoor dat je beeldscherm op ooghoogte staat met een monitorarm of laptopstandaard. Denk aan je houding. Je houding is een belangrijke factor voor een gezonde, energieke en productieve werkdag. Zeker nu we allemaal thuiswerken en veel minder kunnen bewegen. Probeer toch te bewegen en daar momenten voor te pakken. Vermijd teveel stress. Bij te veel stress is het niet mogelijk om spieren te ontspannen. Vermijd een hoge werkdruk, beperk de duur van het computerwerkzaamheden en las regelmatig rustpauzes in, wissel regelmatig van houding, loop regelmatig een stukje. Wissel werkzaamheden af. Werk niet uren achter elkaar met de muis en toetsenbord. Probeer werkzaamheden te af te wisselen waar geen muis of toetsenbord voor nodig is. Neem regelmatig een korte pauze. Tijdens micropauzes wordt de aandacht van het hoofd en beeldscherm gedurende een paar seconden verplaatst naar het lichaam, en met name naar de schouders, de handen en de ademhaling. Deze korte momenten kunnen een groot verschil maken in de ontspanning en overbelasting. Gebruik sneltoetsen. Veel functies van de muis zijn ook met je toetsenbord uit te voeren. Hier kun je 2 handen bij gebruiken, waardoor je kan afwisselen. Navigeren door menu's, knippen en plakken van stukken tekst. Gebruik ergonomische hulpmiddelen. Er zijn tal van mogelijkheden die jou kunnen helpen van je klachten af te komen. Een polssteun, een armsteun, een ergonomische bureaustoel of zit-sta bureau het zijn allemaal hulpmiddelen die je preventief of curatief kunt inzetten om klachten te verminderen of te voorkomen. Laat je adviseren door een specialist. Ons expertise centrum in Rotterdam kun je vrijblijvend bezoeken. Een muisarm kan dusdanig veel klachten opleveren dat je niet meer weet welke aanpassingen aan je leef- en werkstijl je nog kunnen helpen. Wij denken graag met je mee!
Met welke drivers kan ik de knoppen van mijn rollermouse wijzigen?
Al onze ergonomische rollermuizen zijn plug-and-play. Als je de functie van de knoppen wilt wijzigen, kun je dat doen met onze gratis stuurprogramma’s. Alle drivers zijn in het Engels. Deze link verwijst naar de site van Contour. https://contourdesign.nl/support/drivers/
Bij welke klachten helpt een rollermouse?
Wij adviseren een rollermouse voornamelijk bij schouderklachten en bij wie de RSI klachten al wat verder gevorderd zijn. Maar dat betekend zeker niet dat het alleen bij klachten ingezet kan worden. Het is een zeer gebruiksvriendelijke ergonomische muis die gemakkelijk laat afwisselen tussen links- en rechtshandige bediening. De standaard bijgeleverde polssteunen geven extra comfort tijdens gebruik.
Draadloze rollermouse of met draad?
Dit blijft een persoonlijke keuze. Wij zijn van mening dat een draadloze rollermuis de voorkeur heeft. Het gevecht met kabels rondom je pc verleden tijd met een draadloze muis. Dit type ligt wel op een vaste positie, dus gehannig en slepen met een kabel tijdens gebruiks is niet nodig. Draadloze rollermuizen werken namelijk via een dongel of zonder dongle met bluetooth en geven daardoor meer bewegingsvrijheid dan bedrade muizen. Daarnaast zijn deze praktischer om te gebruiken bij een laptop, omdat je ze gemakkelijk meeneemt in een tas. Het voordeel van bedrade muizen is dat de batterijen nooit leeg zijn.
Voor welk type werkzaamheden is een rollermouse geschikt?
Bij administratieve taken en middelmatig muisgebruik en om af te wisselen is een rollermouse een goed product. Ook bij intensief muisgebruik is een rollermuis prima geschikt. Voor tekenaars en veel accuraat muiwerk adviseren wij een andere ergonomische muis.
Hoe bedien ik een rollermouse?
De balk bovenaan de muis kun je horizontaal en verticaal bewegen. De cursor maakt exact de beweging die jij maakt. Continu optillen van de muis is niet meer nodig, want dankzij een speciaal kliksysteem blijft de cursor zijwaarts bewegen als je de roller balk helemaal naar één kant schuift.
Wat als de rollermouse niet bevalt?
Een aankoop bij Ergo2go kan altijd binnen 30 dagen geretourneerd worden. Daarbij is het mogelijk om een ander product te krijgen. Ook kunnen we je aankoopbedrag terugstorten. Ook bestaat de mogelijkheid om een product te komen testen op één van onze locaties in Rotterdam, Breda of Waardenburg.
Wat is een goede ergonomische muis?
Een goede ergonomische muis past bij jouw handmaat, sluit aan bij jouw type muiswerkzaamheden en geeft een meer natuurlijke houding van hand, pols en arm. Ons assortiment bestaat uit verticale muizen, rollermuizen, trackball muizen en penmuizen. Ergonomische muizen voorkomen en verminderen pijnklachten bij intensief muisgebruik. 
Wat maakt een muis ergonomisch?
Het ergonomische ontwerp van de muis moet de spierspanning verlagen en het comfort verhogen. Ook hier geldt dat de muis goed moet aansluiten bij jouw handmaat en klachten zoals RSI of een muisarm voorkomt en vermindert. Ergo2go maakt de keuze voor een ergonomische muis gemakkelijker door onze selectietool en de mogelijkheid om te testen op locatie in Rotterdam en Breda.
Waarom heb ik een ergonomische muis nodig?
Wij geven altijd het voorbeeld van de schaar die een kapper gebruikt. Kappersscharen zijn bijna altijd afgestemd op de dikte van de vingers en handmaat. Een ergonomische muis, ook wel verticale muis of RSI muis genoemd zorgt door zijn speciale design ook dat deze is afgestemd naar jouw handmaat. Een muisarm of het carpale tunnel syndroom wordt hiermee curratief en preventief aangepakt.
Wat zijn de voordelen van een ergonomische muis?
De natuurlijke houding van de arm en hand word gestimuleerd. Het zorgt voor goede ondersteuninig van de hand en vermindert spierspanning. Daarnaast moet een ergonomische muis het comfort verhogen.
Bij welke klachten helpt een ergonomische muis?
Wij adviseren dit model muis voornamelijk bij hand, arm, schouder en polsklachten. RSI en een muisarm zijn veel gehoorde narigheden. Door de ergonomische vorm worden de onderarm en pols in een neutrale positie geplaatst, waardoor overbelasting en spierspanning in je armen afneemt zowel curatief als preventief.
Wat als het bestelde ergonomische muis niet bevalt?
Een aankoop bij ergo2go kan altijd binnen 30 dagen geretourneerd worden. Daarbij is het mogelijk om een ander product te krijgen. Ook kunnen we je aankoopbedrag terugstorten. Ook bestaat de mogelijkheid om een product te komen testen op één van onze locaties in Rotterdam, Breda of Waardenburg. Locatie Rotterdam  Vareseweg 43 3047 AT Rotterdam   Locatie Breda Minervum 7243 4817 ZJ Breda
Contour Rollermouse Pro3 schoonmaken?
Na intensief gebruik van een Rollermouse is het goed om deze periodiek schoon te maken. Ook bij het niet goed functioneren van de cursorfunctie is het schoonmaken van de sensor van belang. Er kan stof of ander vuil tussen de rollerbar en de sensor komen. Door de onderstaande stappen te volgen kunt u deze gemakkelijk reinigen en testen op defect. Probeer de sensor schoon te maken door de onderstaande stappen te volgen. Koppel de muis los van  uw computer en sluit hem opnieuw aan. Misschien heeft een update dit veroorzaakt en is de muis de functie ervan vergeten. Het zal zichzelf opnieuw herkennen na het loskoppelen / opnieuw aansluiten. Contour RollerMouse Pro3 schoonmaken Zorg er eerst voor dat de muis is losgekoppeld van de computer. U heeft een spuitbus perslucht ("air duster") en wat vochtige doekjes nodig. Gebruik alleen een spuitbus met droge perslucht Gebruik de perslucht met spuitmond om stof /etensresten /haar /pluisjes te verwijderen onder en rond de rollerbar De sensor op de Contour Rollermouse Pro3 wordt aangegeven door de rode ring in de onderstaande afbeelding Druk op de balk en zorg ervoor dat stof en deeltjes op en rond dit gebied worden verwijderd! Stof, etensresten, haar, pluisjes op en rond de sensor kunnen een onregelmatige cursorbeweging veroorzaken. Let op:Als er kruimels of andere voorwerpen in de houder onder de rollerbar liggen, kunt u de RollerMouse ondersteboven houden en zachtjes op de rollerbar tikken, om alles wat erin zit eruit te schudden. Maak het schoonmaakwerk af door de polssteun en knoppen schoon te maken met vochtige doekjes om stof en vet op het oppervlak van de RollerMouse te verwijderen. Let op:Gebruik geen sterke alcohol of zuur zoals aceton., Dit tast het materiaal aan en kan het product beschadigen. Nadat alles droog is kunt u nu de USB kabel opnieuw in de computer stoppen en uw RollerMouse opnieuw gebruiken  
Kan ik meerdere artikelen testen en de artikelen retour sturen die niet bevallen?
Dat is zeker mogelijk in alle redelijkheid. Als je niet kan kiezen tussen een aantal toetsenborden dan adviseren wij je graag telefonisch of via de mail. Uiteraard is het ook mogelijk meerdere producten te bestellen en terug te sturen wat niet bevalt.
© Copyright Ergo2go 2022. Alle rechten voorbehouden.