Trackball muis

Trackball muis

Trackball muis

Met een trackball muis haal je de beweging minder uit de arm en schouder. Deze muis stuur je aan op basis van een roterende bal. Dit model blijft op een plaats staan, waardoor de kans op RSI-klachten aanzienlijk daalt. Ook handig als je een klein bureau hebt of mobiel werkt.

Deze ergonomische muis blijft dus steeds op dezelfde plaats staan: zo dicht mogelijk bij het toetsenbord binnen schouderbreedte zodat de reikafstand zo klein mogelijk is en de spierspanning afneemt.

Het kiezen van een trackball muis

Een aantal trackball muizen kan vaak zowel links- en rechtshandig worden bediend. U kunt zo mooi de belasting verdelen. Bij andere modellen van dit type bedien je de roterende bal met de duim. Beide versies hebben voor- en nadelen. Bij duimbediening is het van belang om te beoordelen of jouw werkzaamheden uit veel precieze handelingen bestaan, mocht dat het geval zijn dan kun je beter kijken naar een trackball met de bal gecentreerd.

Er zijn diverse merken te koop. Wij verkopen de muizen van het merk Logitech en Kensington. Deze merken hebben veel ervaring op dit gebied en maken kwalitatief goede ergonomische trackball muizen. Daarnaast hebben we bedrade en draadloze versies en een trackball muis linkshandig binnen ons assortiment.

Voordelen van een trackball muis

Een trackball is een heel goed alternatief voor een traditionele muis die je over het bureau moet verplaatsen. Je hoeft bij een trackball muis niet meer fysiek te bewegen. Het slepen van de muis is bij een trackball niet meer nodig. Bewegingen worden vooral vanuit de hand en pols gemaakt. Zeker bij schouderklachten adviseren wij een trackball of rollermouse.

 MEER VOORDELEN:
  • Voorkomt pols-, elleboog- en schouderklachten
  • Verlaagt spierspanning in de arm/schouder
  • Effectief bij RSI klachten
  • Beperkte reikafstand dus meer comfort
  • Nauwkeurig
  • Vaak links- en rechtshandig te gebruiken

Top 3 trackball muizen

Bij het selecteren van een trackball muis is het belangrijk om vooraf te bepalen welk doel de aankoop heeft en welke eisen u aan het product stelt. Maak vervolgens gebruik van onze zoekfilters om tot de selectie van een trackball muis te komen, die past bij uw klachtenbeeld en werkplek. Geen mens is hetzelfde, dus kies vooral een muis die past bij uw persoonlijke wensen. Door de werkplek aan te passen aan de mens in plaats van andersom, worden veel lichamelijke klachten voorkomen of verholpen.


Veel gestelde vragen over de trackball muizen

Het is belangrijk bij de keuze van een trackball muis te beoordelen of het je meer comfort geeft, je houding laat verbeteren en het werkplezier laat toenemen.

Ergo2go heeft ruim 15 jaar ervaring met het maken van keuzes om jouw werkplek ergonomisch te optimaliseren. Wij leveren verschillende modellen trackball muizen die aansluiten bij iedere soort werkplek. Binnen de veel gestelde vragen vind je meer informatie over de verschillende opties en geven wij handige tips om het maximale uit jouw aankoop of proefplaatsing te halen.

Wat kun je doen tegen een muisarm?
Met de juiste aanpassingen kun je een muisarm voorkomen. Een algemene muisarm behandeling is er helaas niet. Ontspanning, beweging en afwisseling tussen de pijnlijke lichaamsdelen zijn belangrijke aandachtspunten. Je kunt wel preventieve maatregelen nemen om het krijgen van een muisarm uit te stellen of te voorkomen. De onderstaande muisarm tips zijn zowel curatief als preventief interessant. Richt je werkplek ergonomisch in. Maak hierbij gebruik van een goede ergonomische muis en compact toetsenbord , zorg ervoor dat je beeldscherm op ooghoogte staat met een monitorarm of laptopstandaard. Denk aan je houding. Je houding is een belangrijke factor voor een gezonde, energieke en productieve werkdag. Zeker nu we allemaal thuiswerken en veel minder kunnen bewegen. Probeer toch te bewegen en daar momenten voor te pakken. Vermijd teveel stress. Bij te veel stress is het niet mogelijk om spieren te ontspannen. Vermijd een hoge werkdruk, beperk de duur van het computerwerkzaamheden en las regelmatig rustpauzes in, wissel regelmatig van houding, loop regelmatig een stukje. Wissel werkzaamheden af. Werk niet uren achter elkaar met de muis en toetsenbord. Probeer werkzaamheden te af te wisselen waar geen muis of toetsenbord voor nodig is. Neem regelmatig een korte pauze. Tijdens micropauzes wordt de aandacht van het hoofd en beeldscherm gedurende een paar seconden verplaatst naar het lichaam, en met name naar de schouders, de handen en de ademhaling. Deze korte momenten kunnen een groot verschil maken in de ontspanning en overbelasting. Gebruik sneltoetsen. Veel functies van de muis zijn ook met je toetsenbord uit te voeren. Hier kun je 2 handen bij gebruiken, waardoor je kan afwisselen. Navigeren door menu's, knippen en plakken van stukken tekst. Gebruik ergonomische hulpmiddelen. Er zijn tal van mogelijkheden die jou kunnen helpen van je klachten af te komen. Een polssteun, een armsteun, een ergonomische bureaustoel of zit-sta bureau het zijn allemaal hulpmiddelen die je preventief of curatief kunt inzetten om klachten te verminderen of te voorkomen. Laat je adviseren door een specialist. Ons expertise centrum in Rotterdam kun je vrijblijvend bezoeken. Een muisarm kan dusdanig veel klachten opleveren dat je niet meer weet welke aanpassingen aan je leef- en werkstijl je nog kunnen helpen. Wij denken graag met je mee!
Ik heb last van mijn schouder, is een Trackball muis geschikt voor mij?
Ja, een trackball muis zelf hoef je niet te bewegen. Hierdoor kun je de spierspanning in de arm- en schouders verlagen.
Waarom is een trackball goed bij klachten?
Ergonomische trackball muizen zijn ontworpen om computer gerelateerde klachten, zoals RSI, te voorkomen en verminderen. De vorm en/of bediening van deze ergonomische muizen draagt bij aan het optimaal comort en ontspanning van de spieren.
Wat is de beste trackball?
Het merk Logitech en Kensington hebben de meeste ervaring en produceren trackball muizen van de hoogste kwaliteit.
Wat als de trackball muis niet bevalt?
Een aankoop van een trackball bij ergo2go kan je altijd binnen 30 dagen retour sturen. Daarbij is het mogelijk om een ander product te krijgen. Ook kunnen we je aankoopbedrag terugstorten. Ook bestaat de mogelijkheid om een product te komen testen op één van onze locaties in Rotterdam, Breda of Waardenburg.

2 Items

per pagina
Set Descending Direction

2 Items

per pagina
Set Descending Direction
© Copyright Ergo2go 2021. Alle rechten voorbehouden.