Trackpad

Trackpad of centrische muis

Het kiezen van een trackpad of centrische muis

Het idee achter het ontwerp van een trackpad of centrische muis is dat de armen binnen schouderbreedte blijven en je daardoor niet zo ver hoeft te reiken naar de muis. Door deze centrale positie bedien je de muis altijd binnen schouderbreedte. Door de houding meer te centreren met de muis en toetsenbord recht voor je zullen de schouders maximaal ontspannen.

Deze combinatie zorgt ervoor dat je binnen de comfortzone van je lichaam werkt. Daarnaast kan een centrische muis met beide handen bediend worden, het afwisselen tussen beide handen zorgt ervoor dat de spierspanning gelijkmatig wordt verdeeld. Met name je schouders en bovenarmen zullen meer comfort ervaren. Trackpads zijn voornamelijk effectief bij nek- en schouderklachten, maar deze zijn ook preventief aan te bevelen. Wil je het zelf ervaren? Ergo2go biedt de mogelijk om een ergonomische muis 30 dagen op zicht te ontvangen en vrijblijvend te proberen.

Trackpad of centrische muis

Deze modellen zijn in principe voor alle werkzaamheden geschikt. Voor precies muiswerk komt er net wat meer oefening bij kijken, maar eenmaal gewend zijn ook gebruikers met precisie werk enthousiast. Je vindt bij ons een breed assortiment aan centrische muizen. Daar zitten de Cirque touchpads tussen zoals je ze op een laptop tegen komt. Mousetrapper Advance 2.0 met een kleine rubberen mat waarmee je de cursor bedient, en de bekendste en meest populaire van het merk Contour rollermuizen die werken met een rollende balk.

De basis van een goede werkhouding is een goed ingestelde bureaustoel, waarop je de elleboog kunt laten rusten tijdens het muisgebruik. Daarbij is het belangrijk om de muis binnen je schouderbreedte te bedienen, zodat de nek- en schouderspieren kunnen ontspannen. Door gebruik te maken van een ergonomische toetsenbord die past bij een trackpad haal je het maximale uit jouw aankoop.

Neem contact met ons op voor een advies op maat, onze paramedisch geschoolde adviseurs staan voor je klaar en denken mee over de beste oplossing voor jouw situatie. Bel ons op 088-2624400 of mail naar info@ergo2go.nl

Voordelen van een trackpad of centrische muis

 • Effectief bij schouderklachten
 • Voorkomt of vermindert schouder-, nek-, en armklachten
 • Ideaal bij vergevorderde RSI-klachten
 • Meer afwisseling tussen beide handen
 • Uitgevoerd met comfortabele polsondersteuning
 • Bevordert ontspannen schouders

Top 5 trackpads

Bij het selecteren van een trackpad is het belangrijk om vooraf te bepalen welk doel de aankoop heeft en welke eisen u aan het product stelt. Maak vervolgens gebruik van onze zoekfilters om tot de selectie van een trackpad te komen, die past bij uw klachtenbeeld en werkplek. Geen mens is hetzelfde, dus kies vooral een muis die past bij uw persoonlijke wensen. Door de werkplek aan te passen aan de mens in plaats van andersom, worden veel lichamelijke klachten voorkomen of verholpen.


Veel gestelde vragen over de trackpads

Het is belangrijk bij de keuze van een trackpad te beoordelen of het je meer comfort geeft, je houding laat verbeteren en het werkplezier laat toenemen.

 

Ergo2go heeft ruim 15 jaar ervaring met het maken van keuzes om jouw werkplek ergonomisch te optimaliseren. Wij leveren verschillende modellen trackpads die aansluiten bij iedere soort werkplek. Binnen de veel gestelde vragen vind je meer informatie over de verschillende opties en geven wij handige tips om het maximale uit jouw aankoop of proefplaatsing te halen.

Wat kun je doen tegen een muisarm?
Met de juiste aanpassingen kun je een muisarm voorkomen. Een algemene muisarm behandeling is er helaas niet. Ontspanning, beweging en afwisseling tussen de pijnlijke lichaamsdelen zijn belangrijke aandachtspunten. Je kunt wel preventieve maatregelen nemen om het krijgen van een muisarm uit te stellen of te voorkomen. De onderstaande muisarm tips zijn zowel curatief als preventief interessant. Richt je werkplek ergonomisch in. Maak hierbij gebruik van een goede ergonomische muis en compact toetsenbord , zorg ervoor dat je beeldscherm op ooghoogte staat met een monitorarm of laptopstandaard. Denk aan je houding. Je houding is een belangrijke factor voor een gezonde, energieke en productieve werkdag. Zeker nu we allemaal thuiswerken en veel minder kunnen bewegen. Probeer toch te bewegen en daar momenten voor te pakken. Vermijd teveel stress. Bij te veel stress is het niet mogelijk om spieren te ontspannen. Vermijd een hoge werkdruk, beperk de duur van het computerwerkzaamheden en las regelmatig rustpauzes in, wissel regelmatig van houding, loop regelmatig een stukje. Wissel werkzaamheden af. Werk niet uren achter elkaar met de muis en toetsenbord. Probeer werkzaamheden te af te wisselen waar geen muis of toetsenbord voor nodig is. Neem regelmatig een korte pauze. Tijdens micropauzes wordt de aandacht van het hoofd en beeldscherm gedurende een paar seconden verplaatst naar het lichaam, en met name naar de schouders, de handen en de ademhaling. Deze korte momenten kunnen een groot verschil maken in de ontspanning en overbelasting. Gebruik sneltoetsen. Veel functies van de muis zijn ook met je toetsenbord uit te voeren. Hier kun je 2 handen bij gebruiken, waardoor je kan afwisselen. Navigeren door menu's, knippen en plakken van stukken tekst. Gebruik ergonomische hulpmiddelen. Er zijn tal van mogelijkheden die jou kunnen helpen van je klachten af te komen. Een polssteun, een armsteun, een ergonomische bureaustoel of zit-sta bureau het zijn allemaal hulpmiddelen die je preventief of curatief kunt inzetten om klachten te verminderen of te voorkomen. Laat je adviseren door een specialist. Ons expertise centrum in Rotterdam kun je vrijblijvend bezoeken. Een muisarm kan dusdanig veel klachten opleveren dat je niet meer weet welke aanpassingen aan je leef- en werkstijl je nog kunnen helpen. Wij denken graag met je mee!
Waarom is centraal gepostioneerd werken met een trackpad beter?
Een trackpad of centrische muis heeft voornamelijk als doel je houding te centreren. Het toetsenbord ligt recht voor je, de muis bedien je voor je toetsenbord. Dit type ergonomische muis geeft maximaal comfort en meer ontspannen schouders. De belasting en spierspanning kan je goed verdelen links- en rechts tussen handen en armen. De grootste verschillen met een traditionele muis zijn; De trackpad muis is een centrale muis die voor het toetsenbord wordt geplaatst Je pols en onderarm wordt in een meer natuurlijke stand geplaatst Meer afwisseling tussen beide handen trackpads kunnen zowel rechts- als linkshandig of met beide handen worden bediend
Wat is de beste trackpad?
Het merk Mousetrapper heeft de meeste ervaring en produceert ruim 15 jaar trackpads van de beste kwaliteit. Ergo2go verkoopt alleen trackpads dit merk. De beste verkochte trackpad is de Mousetrapper Advanced 2.0.
Bij welke klachten helpt een trackpad?
Wij adviseren een trackpad ergonomische muis voornamelijk bij schouderklachten en bij wie de RSI klachten al wat verder gevorderd zijn. Maar dat betekend zeker niet dat het alleen bij klachten ingezet kan worden. Het is een zeer gebruiksvriendelijke muis die gemakkelijk laat afwisselen tussen links- en rechtshandige bediening. De standaard bijgeleverde polssteunen geven extra comfort tijdens gebruik.
Draadloze trackpad of met draad?
Dit blijft een persoonlijke keuze. Wij zijn van mening dat een draadloze Mousetrapper Prime trackpad de voorkeur heeft. Het gevecht met kabels rondom je pc verleden tijd met een draadloze muis. Dit type ligt wel op een vaste positie, dus gehannig en slepen met een kabel tijdens gebruiks is niet nodig. Draadloze trackpads werken namelijk via een dongel of zonder dongle met bluetooth en geven daardoor meer bewegingsvrijheid dan bedrade muizen. Daarnaast zijn deze praktischer om te gebruiken bij een laptop, omdat je ze gemakkelijk meeneemt in een tas. Het voordeel van bedrade muizen is dat de batterijen nooit leeg zijn.
Voor welk type werkzaamheden is een trackpad muis geschikt?
Bij administratieve taken en middelmatig muisgebruik en om af te wisselen is een trackpad muis een goed product. Ook bij intensief muisgebruik is een trackpad prima geschikt. Voor tekenaars en veel accuraat muiswerk adviseren wij een andere ergonomische muis.
Hoe bedien ik een Trackpad?
Je bedient je cursor met het 'matje' of touchpad op de trackpad met 1 tot wel 3 vingers. De mousetrapper trackpad kan je verticaal rollen en horizontaal schuiven. De touchpad trackpad bedien je zoals de muis op de laptop.  
Kan ik mijn mousetrapper Trackpad knoppen programmeren?
Met behulp van de driver MTkeys, kun je functies van knoppen wijzigen of het scrollen met de mat aan en uit zetten. Terug bladeren in mappen en binnen browsers is één van de vele mogelijkheden. De onderstaande link gaat naar de site van Mousetrapper voor alle verschillende drivers. https://nl.mousetrapper.com/mtkeys/
Wat als de trackpad niet bevalt?
Een aankoop bij ergo2go kan altijd binnen 30 dagen geretourneerd worden. Daarbij is het mogelijk om een ander product te krijgen. Ook kunnen we je aankoopbedrag terugstorten. Ook bestaat de mogelijkheid om een product te komen testen op één van onze locaties in Rotterdam, Breda of Waardenburg.

8 Items

per pagina
Set Descending Direction
 1. Mousetrapper Prime Draadloze Bluetooth Trackpad

  Speciale prijs € 289,00 Normale prijs € 319,00
  Quickview
 2. Mousetrapper Lite - titanium zwart trackpad

  Speciale prijs € 249,00 Normale prijs € 269,00
  Quickview

8 Items

per pagina
Set Descending Direction
© Copyright Ergo2go 2021. Alle rechten voorbehouden.