• Gratis verzending
 • Snelle bezorging
 • Niet goed geld terug
 • Gratis verzending
 • Snelle bezorging
 • Niet goed geld terug

SRM 5 Minicute verticale muis

Artikel
SRMVS5
As low as 59,95 49,55
Levertijd: 2-3 werkdagen

De Ergoline SRM 5 verticale muis onderscheidt zich door de afneembare polssteun en instelbaar gewicht. Deze ergonomische muis is geschikt voor small en medium handmaten. 

 • Extra ondersteuning voor duim en pink
 • Voorkomt en vermindert polsklachten
 • Delen softtouch coating voor extra grip
As low as 59,95 49,55
Loading...Even geduld, we laden de productopties..
Wishlist
 • Gratis verzendingPersoonlijk adviesShowroom in Raamsdonksveer en Breda

De Ergoline SRM 5 verticale muis onderscheidt zich door de afneembare polssteun en instelbaar gewicht. Deze ergonomische muis is geschikt voor small en medium handmaten. 

De SRM MiniCute V5 verticale muis is de nieuwste versie in de succeslijn van lasergestuurde verticale muizen van de producent Minicute. Deze  verticale muis laat uw hand, pols en arm een meer ontspannen houding aannemen. Door de verticale stand van de onderarm vermindert de spierspanning en ervaart u meer comfort. De duim en wijsvinger begeleiden ontspannen de muis. De handen en vingers moeten zoveel mogelijk in een rechte lijn zijn met de onderarm. Wanneer de handen duidelijk naar buiten gebogen zijn kan dit uiteindelijk RSI klachten geven. De vingers bedienen de SRM MiniCute EZ5 muisknoppen en het scrollwheel iets schuin naar beneden. 

Verstelbare MiniCute EZ 5 verticale muis met 2 afneembare polsteunen

De SRM Minicute  EZ 5 kent naast het verlagen van de spierspanning nog andere vernieuwende eigenschappen. Zo is de muis voorzien van een afneembare handpalmsteun. Deze Minicute EZ 5 ergonomische muis wordt geleverd met 2 verschillende afneembare polsteun/onderarm steunen. Deze is persoonlijk instelbaar en zorgt voor optimale ondersteuning en vermindert wrijving met het bureaublad. Gebruikers ervaren meer comfort en ondersteuning door de afneembare polssteun.

Instelbaarheid gewicht van de muis

Bij dit model kan het gewicht van de muis ingesteld worden via losse gewichtjes. Ideaal om het gewicht van de muis in te stellen naar uw eigen wensen, krachten én werkzaamheden. 

Breng de muis dichter naar het lichaam toe

De muis wint nog steeds terrein op het toetsenbord door het toenemend gebruik van Windows-toepassingen en surfen over internet. Muizen neemt 30% tot wel 70% van de PC-werktijd in beslag. Toch moet de muis maar genoegen nemen met een marginale plaats, vaak ergens naast het toetsenbord. De muis komt zeer vaak buiten bereik van de comfortablele reikwijdte te liggen. Er zijn verschillende manier om de muis dichter naar het lichaam te bedienen. HIerbij een aantal tips om de SRM EZ MIniCute verticale muis dichter bij het lichaam te gebruiken.

 • Richt uw bureau opnieuw in en verwijder spullen die verhinderen dat u de muis zo dicht mogelijk tegen u aan kunt gebruiken
 • Schuif het toetsenbord opzij wannneer u de muis gebruikt, zodat u recht voor u kunt muizen
 • Zorg ervoor dat de arm en de hand die de muis vashoudt precies langs het lichaam beweegt. Vermijd reiken tijdens het muizen
 • Stel de muis niet al te gevoelig in, want en grote gevoeligheid bevordert kramp in de spieren
 • Voor een optimaal ergonomische ingerichte werkplek combineer met een compact ergonomisch toetsenbord
 • Zoekt u een verticale muis met meer instelbare knoppen? Dan kunt u kijken naar de Evoluent 4 verticale muis.

Al onze producten kunt u 30 dagen lang vrijblijvend testen. Dit geeft de mogelijk om aan een ergonomische muis te wennen en te kijken of het meer comfort geeft. 

Bestel vandaag nog uw ErgoLine verticale SRM5 muis en begin morgen aan een betere werkplek

Met de verticale SRM 5 muis van ErgoLine wordt een betere houding gegarandeerd en verlaagt u de ongewenste spierspanning tijdens het muisgebruik. Zorg voor een goed passende muis voor uw werkzaamheden, eventueel een bijpassend toetsenbord en ervaar zelf hoe de spanning in uw schouders, hand en arm afneemt.

Heeft u vragen over dit product, bijpassende artikelen of alternatieven? Neem dan contact met ons op via info@ergo2go.nl of via 088-262 44 00. Onze ergonomische adviseurs staan voor u klaar!

More Information
Kan ik dit product retourneren?Ja
Levertijd1 werkdag
voordelen
 • Extra ondersteuning voor duim en pink
 • Voorkomt en vermindert polsklachten
 • Delen softtouch coating voor extra grip
Price incl tax59
Price excl tax48,76
Short Description

De Ergoline SRM 5 verticale muis onderscheidt zich door de afneembare polssteun en instelbaar gewicht. Deze ergonomische muis is geschikt voor small en medium handmaten. 

MerkMinicute
KlachtoplossingOnderarm, Elleboog
Garantie2 jaar
Links_rechtsRechtshandig
Programmeerbare knoppenNee
BacklightNee
Multimedia keysNee
VoetbedieningNee
USB HubNee
Pluspunt 1Extra ondersteuning voor duim en pink
Pluspunt 2Voorkomt en vermindert polsklachten
Pluspunt 3Delen softtouch coating voor extra comfort
Pluspunt 4Verkrijgbaar draadloos of met draad
Pluspunt 52 aparte afneembare polssteunen
Minpunt 1Niet verkrijgbaar in linkshandige uitvoering
Minpunt 2Geen oplaadbare batterij
Customer Questions
Wat kun je doen tegen een muisarm?
Met de juiste aanpassingen kun je een muisarm voorkomen. Een algemene muisarm behandeling is er helaas niet. Ontspanning, beweging en afwisseling tussen de pijnlijke lichaamsdelen zijn belangrijke aandachtspunten. Je kunt wel preventieve maatregelen nemen om het krijgen van een muisarm uit te stellen of te voorkomen. De onderstaande muisarm tips zijn zowel curatief als preventief interessant. Richt je werkplek ergonomisch in. Maak hierbij gebruik van een goede ergonomische muis en compact toetsenbord , zorg ervoor dat je beeldscherm op ooghoogte staat met een monitorarm of laptopstandaard. Denk aan je houding. Je houding is een belangrijke factor voor een gezonde, energieke en productieve werkdag. Zeker nu we allemaal thuiswerken en veel minder kunnen bewegen. Probeer toch te bewegen en daar momenten voor te pakken. Vermijd teveel stress. Bij te veel stress is het niet mogelijk om spieren te ontspannen. Vermijd een hoge werkdruk, beperk de duur van het computerwerkzaamheden en las regelmatig rustpauzes in, wissel regelmatig van houding, loop regelmatig een stukje. Wissel werkzaamheden af. Werk niet uren achter elkaar met de muis en toetsenbord. Probeer werkzaamheden te af te wisselen waar geen muis of toetsenbord voor nodig is. Neem regelmatig een korte pauze. Tijdens micropauzes wordt de aandacht van het hoofd en beeldscherm gedurende een paar seconden verplaatst naar het lichaam, en met name naar de schouders, de handen en de ademhaling. Deze korte momenten kunnen een groot verschil maken in de ontspanning en overbelasting. Gebruik sneltoetsen. Veel functies van de muis zijn ook met je toetsenbord uit te voeren. Hier kun je 2 handen bij gebruiken, waardoor je kan afwisselen. Navigeren door menu's, knippen en plakken van stukken tekst. Gebruik ergonomische hulpmiddelen. Er zijn tal van mogelijkheden die jou kunnen helpen van je klachten af te komen. Een polssteun, een armsteun, een ergonomische bureaustoel of zit-sta bureau het zijn allemaal hulpmiddelen die je preventief of curatief kunt inzetten om klachten te verminderen of te voorkomen. Laat je adviseren door een specialist. Ons expertise centrum in Rotterdam kun je vrijblijvend bezoeken. Een muisarm kan dusdanig veel klachten opleveren dat je niet meer weet welke aanpassingen aan je leef- en werkstijl je nog kunnen helpen. Wij denken graag met je mee!
Waarom is de verticale stand bij muisgebruik beter?
Het intensief werken met de muis kan een grote bron van ellende zijn; de spieren en pezen in je hand en pols kunnen overbelast raken. Dit kan zich uiten in tintelingen, een zeurende pijn in je vingers of pols en uiteindelijk zelfs krachtverlies. De oplossing? Een verticale muis! De grootste verschillen met een traditionele muis zijn; Je pols en onderarm wordt in een meer natuurlijke stand geplaatst, zodat je je onderarm en pols niet meer hoeft te draaien. Door de verticale stand van de hand ben je minder geneigd om de muis vanuit de pols te bewegen. Je beweegt de muis automatisch meer vanuit de gehele arm. Vrijwel elke verticale muis helpt om grote armspieren te gebruiken, in plaats van de kleine spieren en pezen in een onnatuurlijke stand. Let wel goed op bij de keuze van om goed te kijken naar een ergonomische muis die past bij jouw handmaat. (Maattabellen zijn te vinden onder het kopje maattabel onder desbetreffende muis).
Bij welke klachten helpt een verticale muis?
Wij adviseren dit model muis voornamelijk bij pols, elleboog en onderarmklachten. RSI en een muisarm zijn veel gehoorde narigheden. Door de verticale stand worden de onderarm en pols in een neutrale positie geplaatst, waardoor overbelasting en spierspanning in je onderarm afneemt en klachten aan je pols, arm en schouders worden verminderd. Zowel curatief als preventief.
Hoe gebruik ik een verticale muis?
Je beweegt de muis automatisch meer vanuit de gehele arm. Houd er wel rekening mee dat bij kleine bewegingen deze ook vanuit de gehele arm komen en niet vanuit polsbewegingen. Bij een verticale muis hoef je de onderarm niet meer te draaien in een onnatuurlijke stand. De pronatie en dorsaalflexie van de pols worden hiermee aanzienlijk vermindert.
Verticale muis draadloos of met draad?
Dit blijft een persoonlijke keuze. Wij zijn van mening dat een draadloze verticale muis de voorkeur heeft. Het gevecht met kabels rondom je pc is verleden tijd met een draadloze muis. Draadloze muizen werken namelijk via een dongle of zonder dongle met bluetooth en geven daardoor meer bewegingsvrijheid dan bedrade muizen. Daarnaast zijn deze praktischer om te gebruiken bij een laptop, omdat je ze gemakkelijk meeneemt in een tas. Het voordeel van bedrade muizen is dat de batterijen nooit leeg zijn.
Voor welk type werkzaamheden is een verticale muis geschikt?
Voor intensief muisgebruik is een verticale muis bijzonder geschikt. De vorm van deze muis stimuleert een natuurlijke houding, de hand, pols en onderarm neemt door de vorm van de muis een zogenoemde ‘hand schud-positie' aan. De gewenningstijd is kort, de meeste modellen zijn zeer accuraat en de muisknoppen programmeerbaar naar jouw wensen. Let wel goed op bij je keuze voor een verticale muis welke maat je kiest. Op elke productpagina staat een maattabel zoals onderstaande om de juiste keuze te maken. Bij elke soort ergonomische muis staat de bijbehorende maatvoering.
Wat is een goede ergonomische muis?
Een goede ergonomische muis past bij jouw handmaat, sluit aan bij jouw type muiswerkzaamheden en geeft een meer natuurlijke houding van hand, pols en arm. Ons assortiment bestaat uit verticale muizen, rollermuizen, trackball muizen en penmuizen. Ergonomische muizen voorkomen en verminderen pijnklachten bij intensief muisgebruik. 
Wat maakt een muis ergonomisch?
Het ergonomische ontwerp van de muis moet de spierspanning verlagen en het comfort verhogen. Ook hier geldt dat de muis goed moet aansluiten bij jouw handmaat en klachten zoals RSI of een muisarm voorkomt en vermindert. Ergo2go maakt de keuze voor een ergonomische muis gemakkelijker door onze selectietool en de mogelijkheid om te testen op locatie in Rotterdam en Breda.
Waarom heb ik een ergonomische muis nodig?
Wij geven altijd het voorbeeld van de schaar die een kapper gebruikt. Kappersscharen zijn bijna altijd afgestemd op de dikte van de vingers en handmaat. Een ergonomische muis, ook wel verticale muis of RSI muis genoemd zorgt door zijn speciale design ook dat deze is afgestemd naar jouw handmaat. Een muisarm of het carpale tunnel syndroom wordt hiermee curratief en preventief aangepakt.
Wat zijn de voordelen van een ergonomische muis?
De natuurlijke houding van de arm en hand word gestimuleerd. Het zorgt voor goede ondersteuninig van de hand en vermindert spierspanning. Daarnaast moet een ergonomische muis het comfort verhogen.
Bij welke klachten helpt een ergonomische muis?
Wij adviseren een ergonomische muis voornamelijk bij hand, arm, schouder en polsklachten. RSI en een muisarm zijn veel gehoorde narigheden. Door de ergonomische vorm worden de onderarm en pols in een neutrale positie geplaatst, waardoor overbelasting en spierspanning in je armen afneemt zowel curatief als preventief.
Wat als het bestelde ergonomische muis niet bevalt?
Een aankoop bij ergo2go kan altijd binnen 30 dagen geretourneerd worden. Daarbij is het mogelijk om een ander product te krijgen. Ook kunnen we je aankoopbedrag terugstorten. Ook bestaat de mogelijkheid om een product te komen testen op één van onze locaties in Rotterdam, Breda of Waardenburg. Locatie Rotterdam  Vareseweg 43 3047 AT Rotterdam   Locatie Breda Minervum 7243 4817 ZJ Breda
Kan ik meerdere artikelen testen en de artikelen retour sturen die niet bevallen?
Dat is zeker mogelijk in alle redelijkheid. Als je niet kan kiezen tussen een aantal toetsenborden dan adviseren wij je graag telefonisch of via de mail. Uiteraard is het ook mogelijk meerdere producten te bestellen en terug te sturen wat niet bevalt.
Hoe kan ik mijn USB dongle re-pairen met de Contour Unimouse
Als je de USB receiver kwijt bent of defect is kan je met een nieuwe USB dongle de Contour Unimouse weer optimaal wireless gebruiken. Met deze Unimouse instructievideo kan je gemakkelijk de nieuwe dongle repairen. Als er vragen zijn horen we dat graag op info@ergo2go.nl.   
SRM_5_bedraad_NL (400.73 kB)
SRM_5_draadloos_NL (157.50 kB)
SRM_5_filaire_FRA (398.03 kB)
SRM_5_sans_fil_FRA (156.19 kB)
SRM_5_Wired_ENG (397.54 kB)
SRM_5_Wireless_ENG (155.20 kB)
© Copyright Ergo2go 2022. Alle rechten voorbehouden.