• Gratis bezorging
 • Gratis proefplaatsing
 • Niet goed geld terug
 • Gratis bezorging
 • Gratis proefplaatsing
 • Niet goed geld terug

Score Ergo 5100 Medium ergonomische bureaustoel incl. armleuningen

Artikel
12005100-M
854,00 705,79
Levertijd: 10-12 werkdagen
De ergonomische bureaustoel Score 5100 is een Arbo en NPR technisch verantwoorde bureaustoel. Deze stoel wordt speciaal op maat uitgevoerd voor.
854,00 705,79
Wishlist
 • Gratis verzendingPersoonlijk adviesShowroom in Rotterdam & Breda
De ergonomische bureaustoel Score 5100 is een Arbo en NPR technisch verantwoorde bureaustoel. Deze stoel wordt speciaal op maat uitgevoerd voor.

Met de 5100 serie brengt het merk Score een unieke lijn stoelen op de markt die qua vormgeving identiek zijn maar bestaat uit drie verschillende groottes, Small, Medium en Large. De stoelen zijn niet alleen maar fraai vorm gegeven, en voorzien van alle gemakken, maar beschikken over de eigenschap om aan de individuele eisen en wensen van iedere gebruiker te voldoen.

Voordelen van de Score 5100 ergonomische bureaustoel

Voorzien van een synchromechaniek en armleggers die in de hoogte en breedte verstelbaar zijn én ook nog draaibaar. Een rugleuning, waarbij de onderkant breed is voor een optimale ondersteuning van de rug en de bovenkant smal voor meer bewegingsvrijheid van de schouders. De comfortabele zitting zorgt voor minder aanspannen van de bilspieren, waardoor men meer ontspannen zit.

Specificaties per maat van de Score 5100 bureaustoel

Het kan lastig zijn om de juiste maat stoel te bepalen, echter kun je altijd een paar stelregels hanteren:

 • Bij een lichaamslengte van 1.90m is een zithoogte van minimaal 59 cm nodig.
 • Er moet 1 vuist van de eigen hand tussen knieholte en zitvlak passen. Niet meer en niet minder, dit in verband met de evenredig verdeelde druk op de achterkant van de bovenbenen.
 • Een goede rugleuning biedt steun vanaf de billen tot bovenaan de ruimte tussen de schouderbladen. Waarbij de bolling van de rugleuning in de holling (lenden) van de onderrug moet passen.

Onderstaand vind je de verschillende stoelmaten met de bijbehorende specificaties:

Score 5100 Small

 • Hoogteverstelling 49-59 cm
 • Werkbladhoogte 70-85 cm
 • Zitting ca. 47 x 47 cm (B x D)
 • Rug ca. 46 x 54 cm (B x H)

Score 5100 Medium

 • Hoogteverstelling 49-59 cm
 • Werkbladhoogte 70-85 cm
 • Zitting ca. 50 x 50 cm (B x D)
 • Rug ca. 46 x 54 cm (B x H)

Score 5100 Large

 • Hoogteverstelling 53-67 cm
 • Werkbladhoogte 70-85 cm
 • Zitting ca. 54 x 55,5 cm (B x D)
 • Rug ca. 49 x 63 cm (B x H)

De Score 5100 ergonomische bureaustoel is in de stofsoort Flex (wol) verkrijgbaar in diverse kleuren.

Gratis opties bij de Score 5100 ergonomische bureaustoel

 • Zachte wielen
 • Trompetvoetjes
 • Alu. onderstel, zwart ø 70 cm

Extra opties tegen meerprijs

 • Lucht lumbaalpomp (meerprijs € 79,-), waarmee je nog meer comfort ervaart in de rugleuning en de gewenste steun in de onderrug zelf kunt instellen. Deze lumbaalpomp wordt ingebouwd zodat direct mee bestellen van belang is.
 • Schuifzitting (meerprijs € 75,-), hiermee kan de zitdiepte van de stoel desgewenst verder aangepast worden.
 • Lederen hoofsteun (meerprijs € 210,-) voor ondersteuning tijdens langdurig beeldschermwerk.
 • Belast geremde wielen voor harde vloer (meerprijs € 25,-)
More Information
Kan ik dit product retourneren?Nee
Kleur frameZwart
Short DescriptionDe ergonomische bureaustoel Score 5100 is een Arbo en NPR technisch verantwoorde bureaustoel. Deze stoel wordt speciaal op maat uitgevoerd voor.
MerkScore
KlachtoplossingNek, Lage rug, Bekken, Rug
Garantie5 jaar
Wielenja
Soort wielenhard
ESDNee
Max. gewicht120 kg
Mechanieksynchro
Lage rugsteunlumbaalsteun
Kleur bekledingzwart
Soort bekledingflex
Armleggers4D
Neksteungeen
Voetenringnee
Zithoogte45 - 59 cm
Werkbladhoogte70 - 85 cm
MaatMedium
Customer Questions
Wat is het belang van een gezonde thuiswerkplek?
Het belang van een goed ingerichte werkplek wordt vaak onderschat bij thuiswerken. Gelukkig komt er steeds meer budget vanuit werkgevers om een ergonomische werkplek te creëren. Een verkeerd ingestelde werkplek kan al in korte termijn zorgen voor rug-, nek- en armklachten. Ergo2go denkt graag mee om jouw werkplek op een ergonomische manier in te richten.
Hoe zit je ergonomisch op een zadelkruk?
Beide voeten stabiel op de grond. Zet de kruk zo hoog dat je heupen iets hoger zijn dan je knieën Schouders ter hoogte recht boven je heupen Laat je schouders laag en ontspannen hangen
Wat is een goede Zadelkruk?
Wij adviseren bij intensief gebruik de zadelkrukken van het merk Score. Een aantal modellen zijn uitgevoerd met een kantelmechanisme. Dit dient ervoor het bekken te kantelen, waardoor je een meer natuurlijke lichaamshouding krijgt tijdens het zitten op de kruk. Naast zadelkrukken hebben wij ook diverse balanskrukken binnen ons assortiment.
Hoe hard moet ik een zitbal oppompen?
De zitballen van de merken Vluv en Togu die wij leveren kun je zelf oppompen door middel van een fietspomp of door het meegeleverde handpomp. Probeer de bal op te pompen totdat de bal de genoemde grootte en hoogte bereikt heeft. Dit betekend dat als je een zitbal gekocht hebt van 65 cm, je de bal tot een hoogte van 65 cm op moet pompen
Welke maat zitbal past bij mijn lengte?
Als algemene regel; heb je een lichaamslengte van 155cm tot maximaal 175cm adviseren wij een zitbal van het formaat 60 - 65cm versie. Bij een postuur van 175 cm tot maximaal 195 cm adviseren wij de 70 - 75cm zitbal. Deze maatvoering is van toepassing op de merken Vluv zitballen en Togo zitballen.
Hoe zit je goed op een zitbal?
De zithoogte is goed als de bekken iets boven de knieën zijn geplaatst, zodat de dijen licht schuin naar beneden zijn gebogen. Wij adviseren een zithouding die groter is dan 90 garden met aflopende bovenbenen. Probeer rechtop te blijven zitten met een rechte rug. Zit niet langer dan 1 uur op een zitbal.
Zit een zitbal lekker?
Een zitbal is een prettige afwisseling en stimuleert een ergonomische lichaamshouding waarmee je de buik- en rugspieren traint. Als je net begint met het zitten op een zitbal adviseren wij dit maximaal een uur per dag. Na een paar weken is het mogelijk dit verder op te voeren. De bal is vooral bedoeld als aanvulling op je bureaustoel.
Hoe werkt de Bureaufiets app?
Fietsen op kantoor, het klinkt misschien bizar maar het is echt een hype geworden tijdens de pandemie. Er is steeds meer bewustzijn dat te lang stilzitten en weinig beweging niet ten goede komt van de gezondheid. Om dit tegen te gaan biedt de bureaufiets of deskbike een oplossing, zeker gecombineerd met een in hoogte verstelbaar zit-sta bureau. Perfect om tijdens het thuiswerken of op kantoor wat beweging te stimuleren.
Wat is een bureaufiets?
Fietsen op kantoor, het klinkt misschien bizar maar het is echt een hype geworden tijdens de pandemie. Er is steeds meer bewustzijn dat te lang stilzitten en weinig beweging niet ten goede komt van de gezondheid. Om dit tegen te gaan biedt de bureaufiets of deskbike een oplossing, zeker gecombineerd met een in hoogte verstelbaar zit-sta bureau. Perfect om tijdens het thuiswerken of op kantoor wat beweging te stimuleren.
Kan ik nog wel met de muis en toetsenbord werken achter een bureaufiets?
De ervaring leert dat het de productiviteit laat toenemen na het bewegen, maar niet tijdens het fietsen in muis en toetsenbord gebruik. Onderzoek wijst laat zien dat door beweging achter een computer je tot wel 30% sneller kan lezen en scherp blijft tijdens teams meetings.
Wat is het voordeel van een zit-stahulp?
Het grootste voordeel zit in de mogelijkheid om af te wisselen. Afwisseling tussen verschillende lichaamshoudingen is het belangrijkste bij werkplekken waar weinig tot geen beweging vereist is.  Langdurig zitten kan leiden tot fysieke klachten. Dit uit zich bijvoorbeeld in de vorm van rugklachten of overbelasting. Met een zit-sta kruk kan je diverse houdingen aannemen en hierin afwisselen.
Waarom is advies van belang bij de keuze van een goede bureaustoel?
 Onze oefentherapeut en ergonomisch adviseurs helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Wij begrijpen dat je zeker wilt zijn van je aanschaf en deskundig advies draagt bij  het maken van een goede keuze. Naast deskundig advies op locatie binnen je eigen omgeving biedt Ergo2go je ook de mogelijkheid om vrijblijvend ons Experience center in Rotterdam of Breda te bezoeken. Bij online aankopen geven wij een 30 dagen gratis proefplaatsing van de diverse zitoplossingen.
Welke ergonomische zitoplossing past bij jouw situatie?
Een goede zitoplossing is van essentieel belang. Wil je zeker weten of de ergonomische bureaustoel, zadelkruk of zitbal aan jouw verwachtingen voldoet? Geen probleem, want je krijgt naast online of telefonisch deskundig advies de mogelijkheid om al onze ergonomische zitoplossingen in onze showrooms in Breda of Rotterdam vrijblijvend te testen. Gezien de huidige situatie werken wij wel op afspraak.
Waar moet je opletten bij een ergonomische bureaustoel?
Een ergonomische bureaustoel moet goed verstelbaar zijn naar jouw postuur en werkzaamheden. Het geeft je lichaam op de juiste manier ondersteunining en stimuleert beweging en variatiemogelijkheden. Comfort en ondersteuning gaan hand in hand. De basis van een goed rechtop zittende houding in iedere positie is van belang om de druk op je tussenwervelschijven te verminderen en langdurig te kunnen werken.
Waarom is goed zitten zo belangrijk?
Een goede zitoplossing is belangrijk om fit en vitaal te blijven. Een goede zithouding afgestemd op jouw postuur en werkzaamheden resulteert in meer comfort en minder kans op fysieke klachten. Een goede zithouding zorgt ervoor dat de natuurlijk s-vorm van de wervelkolom optimaal wordt ondersteund.
© Copyright Ergo2go 2022. Alle rechten voorbehouden.