ErgoLine Compact toetsenbord met USB hubs

SKU
ERGOLINE-COMPACT
Vanaf € 29,95 Normale prijs € 39,00
Levertijd: 1 werkdag
Laden...Even geduld, we laden de productopties..
Lichtgewicht, dun en compact ontwerp
Platte stille toetsen
Toetsen met schaarmechanisme
Geïntegreerde numeriek
Voorzijde 7 mm, achter 15 mm hoog

Het Ergoline compact toetsenbord zorgt ervoor dat u een comfortabele en betere ergonomische houding aanneemt. Doordat het toetsenbord minder breed is dan een standaard variant verkleint het de reikwijdte van de muis. Daardoor is het mogelijk een neutrale lichaamshouding aan te nemen. 

Het Ergoline compact toetsenbord is verkrijgbaar in wit of zwart en is bedoeld om je muis binnen je comfortzone te gebruiken. Met een compacte werkhouding voorkom je klachten. Onze Ergoline toetsenborden zijn voorzien van een extra USB2.0 en USB3.0 aansluiting aan de achterzijde. 

Voordelen van het Ergoline Compact USB toetsenbord 

Een ergonomisch toetsenbord verlaagt de reikafstand naar de muis en verlaagt daardoor ook de belasting op de schouders en onderarmen. Uit onderzoek is gebleken dat circa 90% van de gebruikers het numerieke deel niet of slechts gedeeltelijk gebruikt (Cakir, 2008). Het numeriek deel is idealiter losgekoppeld van het toetsenbord, waardoor het links en rechts te gebruiken is. Compacte toetsenborden worden als comfortabeler dan standaard toetsenborden ervaren (Van Lingen, et all, 2003).

Neutrale lichaamshouding
Een compact toetsenbord zorgt ervoor dat gebruiker een goede ergonomische houding aanneemt. Doordat het toetsenbord minder breed is dan een standaard variant verkleint het de reikwijdte van de muis. Daardoor is het mogelijk een neutrale lichaamshouding aan te nemen en daarmee binnen de comfortzone te werken. 

Creëer meer ruimte voor je muis met een compact toetsenbord

Met het Ergoline compact ergonomisch toetsenbord kun je de reikwijdte naar de muis beperken en beide (muis en toetsenbord) binnen schouderbreedte gebruiken. Hierdoor vermindert belasting van de schouder en bovenarm waardoor RSI klachten kunnen worden voorkomen en verminderen. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 80% van de mensen met een werkplek achter de computer het numeriek gedeelte niet of nauwelijks gebruikt. Een compact toetsenbord is door het formaat van 30 cm eenvoudig mee te nemen in uw laptoptas. In combinatie met een laptopstandaard en een muis beschik je over een complete ergonomische (mobiele) werkplek. Ideaal voor een mobiele werkplek of thuiswerkplek.

Zeer lichte prettige toetsaanslag  

De Ergoline toetsenborden van Ergo2go hebben een lichte toetsaanslag en schaarmechanisme i.p.v. membraan, hierdoor ervaar je een zeer lichte toetsaanslag. Dit zwarte mini toetsenbord is voorzien van een geïntegreerd numeriek deel en boven de qwerty letters zit ook een balk met cijfers. U kunt net zo makkelijk als op een standaard toetsenbord uw numerieke data blijven verwerken. Ook zijn alle functietoetsen even groot als een standaard keyboard waardoor het voor mensen die blind typen niet of nauwelijks gewenning met zich meebrengt. Als je kijkt naar de werkzone waarbinnen we het beste kunnen werken, zonder extra spierspanning te maken, is dat even groot als het standaard toetsenbord. Om te typen is het lekkerder als de spatie balk recht voor je ligt, hierdoor komt het numerieke iets meer naar rechts te liggen. Nu komt de muis dus nog meer naar rechts te liggen. De afstand van het toestenbord naar de muis is van cruciaal belang. Op dagbasis is de meest repeterende beweging voor computer gebruikers. Met een standaard breed toetsenbord is de afstand veel groter dan met dit Ergoline Compact Toetsenbord zonder fysiek numeriek deel. Dat maakt dit Ergoline compact toetsenbord in alle opzichten ergonomisch. 

Bestel vandaag nog het Ergoline compact toetsenbord en begin morgen aan een betere werkplek

Met een compact toetsenbord wordt een betere houding gegarandeerd en verlaagt u de ongewenste spierspanning tijdens het typen en muisgebruik. Zorg voor een goed passend ergonomisch toetsenbord voor uw werkzaamheden, eventueel een bijpassende muis en ervaar zelf hoe de spanning in uw schouders, nek en arm afneemt.

Heeft u vragen over dit product, bijpassende artikelen of alternatieven? Neem dan contact met ons op via info@ergo2go.nl of via 088-262 44 00. Onze ergonomische adviseurs staan voor u klaar!

Meer informatie
Kan ik dit product retourneren?Ja
Levertijd1 werkdag
MerkErgoLine
KlachtoplossingPreventief, Schouder, Nek, Onderarm, Elleboog, Pols, Vingers
Garantie1 jaar
Afmeting product 285 x 120 x 17 mm
Gewicht product285 gram
Materiaalkunststof
Programmeerbare knoppenNee
BacklightNee
Multimedia keysNee
VoetbedieningNee
USB HubNee
LayoutQWERTY
Pluspunt 1Lichtgewicht, dun en compact ontwerp
Pluspunt 2Platte stille toetsen
Pluspunt 3Toetsen met schaarmechanisme
Pluspunt 4Geïntegreerde numeriek
Pluspunt 5Voorzijde 7 mm, achter 15 mm hoog
FAQ
Waarom is een compact toetsenbord beter?
De meeste computergebruikers hebben een combinatie van toetsenbord en een muis om de computer te bedienen. Een traditioneel toetsenbord is echter vrij breed waardoor de muis zich vaak buiten de schouderbreedte van je lichaam bevindt. Vanuit ergonomisch oogpunt wil je het toetsenbord en de muis zoveel mogelijk recht voor je torso, binnen schouderbreedte hebben. Een compact toetsenbord zorgt ervoor dat dit mogelijk wordt gemaakt. Bij een ergonomisch ingerichte werkplek hoort ook een goede bureaustoel en in hoogte verstelbaar bureau.
Is het formaat van de toetsen van een compact toetsenbord ook kleiner?
Bij de meeste behouden de toetsen dezelfde afmetingen, maar zitten er minder toetsen op, dit zijn meestal de toetsen die dubbel op een toetsenbord zitten of minder gebruikt worden.
Bij welke klachten helpt een compact toetsenbord?
Een compact toetsenbord verkleind de reikafstand naar de muis en verlaagt daardoor de belasting voor de onderarmen, schouders en nekspieren. Zeker in deze regio kun je RSI klachten voorkomen en verminderen. Bekijk onze adviespagina voor meer ergonomisch advies.
Hoe gebruik ik de FN toets op een compact toetsenbord?
Bij een compact toetsenbord wordt gebruik gemaakt van lagen, je gebruikt de 1e laag om te typen. Met de Fn toets ingedrukt kan je de 2e laag of geïntegreerd numeriek toetsenbord gebruiken. Bij de meeste toetsenborden zonder cijferblok kun je een los bijpassend numeriek toetsenbord matchen.
Draadloos compact toetsenbord of met draad?
Dit blijft een persoonlijke keuze. Wij zijn van mening dat een draadloos compact toetsenbord de voorkeur heeft. Het gevecht met kabels rondom je pc verleden tijd met een draadloos toetsenbord Draadloze toetsenborden werken namelijk via een dongel of zonder dongle met bluetooth en geven daardoor meer bewegingsvrijheid. Daarnaast zijn deze praktischer om te gebruiken bij een laptop, omdat je ze gemakkelijk meeneemt in een tas. Het voordeel van een bedraad model is dat de batterijen nooit leeg zijn.
Wat als het compact toetsenbord niet bevalt?
Een aankoop bij ergo2go kan altijd binnen 30 dagen geretourneerd worden. Daarbij is het mogelijk om een ander product te krijgen. Ook kunnen we je aankoopbedrag terugstorten. Ook bestaat de mogelijkheid om een product te komen testen op één van onze locaties in Rotterdam, Breda of Waardenburg.
Draadloos ergonomisch toetsenbord of met draad?
Dit blijft een persoonlijke keuze. Wij zijn van mening dat draadloze ergonomische toetsenborden de voorkeur heeft. Het gevecht met kabels rondom je pc verleden tijd met een draadloos toetsenbord Draadloze toetsenborden werken namelijk via een dongel of zonder dongle met bluetooth en geven daardoor meer bewegingsvrijhei. Daarnaast zijn deze praktischer om te gebruiken bij een laptop, omdat je ze gemakkelijk meeneemt in een tas. Het voordeel van een bedraad model is dat de batterijen nooit leeg zijn.
Wat als het bestelde ergonomisch toetsenbord niet bevalt?
Een aankoop bij ergo2go kan altijd binnen 30 dagen geretourneerd worden. Daarbij is het mogelijk om een ander product te krijgen. Ook kunnen we je aankoopbedrag terugstorten. Ook bestaat de mogelijkheid om een product te komen testen op één van onze locaties in Rotterdam, Breda of Waardenburg.
Kan ik meerdere artikelen testen en de artikelen retour sturen die niet bevallen?
Dat is zeker mogelijk in alle redelijkheid. Als je niet kan kiezen tussen een aantal toetsenborden dan adviseren wij je graag telefonisch of via de mail. Uiteraard is het ook mogelijk meerdere producten te bestellen en terug te sturen wat niet bevalt.
Waarom een ergonomisch toetsenbord kopen?
Ergonomische toetsenborden laten je in een verantwoorde houding werken en zijn ontworpen om meer comfort bij langdurig gebruik te ervaren. Op de lange duur moet het voorkomen dat je last krijgt van fysieke klachten aan de polsen en onderarmen, die veelvuldig voorkomen bij intensief computerwerk. Bekende klachten zijn RSI/CANS en carpaletunnelsyndroom.
Wat kost een goed ergonomisch toetsenbord?
Een goed ergonomisch toetsen is al te koop voor € 29,- Dit type is plat, compact en te gebruiken binnen schouderbreedte. De verschillen in prijs zitten voornamelijk in de gebruikte toets soort en materiaal van de behuizing van het toetsenbord. Wij zijn fan van de toetsenborden van het merk Penclic bij intensief gebruik. De ergonomische toetsenborden van de merken Kinesis en Goldtouch beginnen bij iets meer dan honderd euro.
Tegen welke klachten werkt een ergonomisch toetsenbord?
Een ergonomisch toetsenbord kan bijdragen aan het voorkomen van diverse klachten, de voornaamste zijn handen/vingers, pols/onderarm en schouderklachten.
Wat zijn de ergonomische voordelen van een goed toetsenbord?
Het grootste voordeel zit een betere ergonomische werkhouding. De polsen staan in meer natuurlijke houding,  de muis kan binnen schouderbreedte bedient worden en het toetsenbord typt licht en comfortabel
Wat als het bestelde ergonomische toetsenbord niet bevalt?
Een aankoop bij Ergo2go kan altijd binnen 30 dagen geretourneerd worden. Daarbij is het mogelijk om een ander product te krijgen. Ook kunnen we je aankoopbedrag terugstorten. Ook bestaat de mogelijkheid om een ergonomisch toetsenbord te komen testen op één van onze locaties in Rotterdam of Breda. De adresgegevens zijn; Vareseweg 43 Rotterdam Minervum 7243 Breda  
Wat is het verschil in key switches op een toetsenbord?
Binnen ons uitgebreide assortiment ergonomische toetsenborden onderscheiden we 3 soorten key switches. De verschillende soorten zijn; mechanische switches, Schaarmechanisme toetsen en membraan toetsen. Mechanische toetsen bestaan uit mechanische schakelaars die afzonderlijk van elkaar werken. Elke toets heeft een eigen schakelaar die elke aanslag registreert. Dit geeft de toetsen van een mechanische toetsenbord een lange levensduur en meer typecomfort. Schaarmechanisme toetsen hebben vaak platte toetsen en zijn de best verkochte toetsenborden. Deze toets wordt omhoog gehouden met een rubberkapje en vastgehouden met een scharend mechanisme. Membraan toetsen geven over het algemeen wat minder feedback en moet je bijna helemaal indrukken om een toetsaanslag te registreren. Membraantoetsenborden zijn vaak lichter, stiller en kwalitatief het minst. Op elke productpagina hebben wij aangegeven met welke soort key switch het toetsenbord is uitgevoerd.
© Copyright Ergo2go 2021. Alle rechten voorbehouden.