ErgoTight Pro compact toetsenbord

SKU
3200501
€ 79,99
Levertijd: 1-2 werkdagen
Compact ontwerp voor ideale houding
Zeer plat ontwerp, slechts 6 mm
Schaarmechanisme toetsen

Het bedrade ErgoTight Pro compact toetsenbord heeft dezelfde maat toetsen als van een standaard toetsenbord en is geschikt voor desktop- als laptopgebruik. Door het gebruik van dit toetsenbord kan met zowel de muis als het toetsenbord binnen de schouderbreedte gewerkt worde. Dit zorgt voor een meer ontspannen houding en voorkomt te hoge spierspanning in nek en schouder, door overstrekkingen van de arm bij muisgebruik. 

Het ErgoTight Pro compact toetsenbord is het meest platte toetsenbord dat voor professioneel gebruik verkrijgbaar is. Het ontwerp bevordert een ontspannen houding van nek/schouder en de pols. Het compacte design geeft de mogelijk om de muis binnen de schouderbreedte te bedienen en de reikwijdte te beperken.

 

VOORDELEN VAN HET ERGOTIGHT PRO COMPACT TOETSENBORD

Het ErgoTight Pro Design toetsenbord is robuust en compact en laat zich gemakkelijk meenemen in de laptoptas. Dit mini toetsenbord kan aan de voorzijde iets omhoog gezet worden zodat mogelijke krommingen in de pols uitgesloten worden. Nog meer kenmerken van dit compact toetsenbord zijn;

  • USB Plug and Play
  • Schaarmechanisme platte toetsen
  • Effectief bij RSI-klachten
  • Ultra plat design 
  • Zwart matte toetsen 
  • Vanuit ergonomisch oogpunt gezien, is dit ErgoTight Pro compacte toetsenbord het meest platte toetsenbord.
  • Door dit extra platte ontwerp blijft de pols in een neutrale platte stand en hoeft deze niet gekromd te worden zoals bij een standaard, veelal aan de achterkant, hoog toetsenbord. De voorzijde kan iets omhoog gezet worden zodat hij nog comfortabeler aanvoelt bij blind en los typen.
  • Hij wordt geleverd met een opberghoes om beschadigen tijdens vervoer te voorkomen.
  • Uit te breiden met het ErgoTight numpad

Het bijpassend numeriek toetsenbord is via een koppelstukje links of rechts van het ErgoTight Pro keyboard te plaatsen en dient met een kabel aan het toetsenbord verbonden te worden. 

 

ZELF EEN COMPACT TOETSENBORD TESTEN

Met een ergonomisch toetsenbord wordt een betere houding gegarandeerd en verlaag je gemakkelijk spierspanning tijdens het typen en muisgebruik. Zorg voor een goed passend toetsenbord voor jouw specifieke werkzaamheden, eventueel een bijpassende muis en ervaar zelf hoe de spanning in uw schouders, nek en arm afneemt.

Vragen over dit product, of zelf testen? Neem dan contact met ons op via info@ergo2go.nl of via 088-262 44 00.

Meer informatie
Kan ik dit product retourneren?Ja
MerkErgoLine
KlachtoplossingSchouder, Nek, Pols, Vingers, RSI, KANS
Garantie2 jaar
Gewicht product300 gram
Materiaalkunstof
Kabellengte160 cm
Operating SystemWindows, Mac, Linux
Programmeerbare knoppenNee
Soort keysschaarmechanisme
BacklightNee
Toetsaanslaglicht
Multimedia keysNee
VoetbedieningNee
USB HubNee
LayoutQWERTY
Pluspunt 1Compact ontwerp voor ideale houding
Pluspunt 2Zeer plat ontwerp, slechts 6 mm
Pluspunt 3Schaarmechanisme toetsen
FAQ
Waarom is een compact toetsenbord beter?
De meeste computergebruikers hebben een combinatie van toetsenbord en een muis om de computer te bedienen. Een traditioneel toetsenbord is echter vrij breed waardoor de muis zich vaak buiten de schouderbreedte van je lichaam bevindt. Vanuit ergonomisch oogpunt wil je het toetsenbord en de muis zoveel mogelijk recht voor je torso, binnen schouderbreedte hebben. Een compact toetsenbord zorgt ervoor dat dit mogelijk wordt gemaakt. Bij een ergonomisch ingerichte werkplek hoort ook een goede bureaustoel en in hoogte verstelbaar bureau.
Is het formaat van de toetsen van een compact toetsenbord ook kleiner?
Bij de meeste behouden de toetsen dezelfde afmetingen, maar zitten er minder toetsen op, dit zijn meestal de toetsen die dubbel op een toetsenbord zitten of minder gebruikt worden.
Bij welke klachten helpt een compact toetsenbord?
Een compact toetsenbord verkleind de reikafstand naar de muis en verlaagt daardoor de belasting voor de onderarmen, schouders en nekspieren. Zeker in deze regio kun je RSI klachten voorkomen en verminderen. Bekijk onze adviespagina voor meer ergonomisch advies.
Hoe gebruik ik de FN toets op een compact toetsenbord?
Bij een compact toetsenbord wordt gebruik gemaakt van lagen, je gebruikt de 1e laag om te typen. Met de Fn toets ingedrukt kan je de 2e laag of geïntegreerd numeriek toetsenbord gebruiken. Bij de meeste toetsenborden zonder cijferblok kun je een los bijpassend numeriek toetsenbord matchen.
Draadloos compact toetsenbord of met draad?
Dit blijft een persoonlijke keuze. Wij zijn van mening dat een draadloos compact toetsenbord de voorkeur heeft. Het gevecht met kabels rondom je pc verleden tijd met een draadloos toetsenbord Draadloze toetsenborden werken namelijk via een dongel of zonder dongle met bluetooth en geven daardoor meer bewegingsvrijheid. Daarnaast zijn deze praktischer om te gebruiken bij een laptop, omdat je ze gemakkelijk meeneemt in een tas. Het voordeel van een bedraad model is dat de batterijen nooit leeg zijn.
Wat als het compact toetsenbord niet bevalt?
Een aankoop bij ergo2go kan altijd binnen 30 dagen geretourneerd worden. Daarbij is het mogelijk om een ander product te krijgen. Ook kunnen we je aankoopbedrag terugstorten. Ook bestaat de mogelijkheid om een product te komen testen op één van onze locaties in Rotterdam, Breda of Waardenburg.
Draadloos ergonomisch toetsenbord of met draad?
Dit blijft een persoonlijke keuze. Wij zijn van mening dat draadloze ergonomische toetsenborden de voorkeur heeft. Het gevecht met kabels rondom je pc verleden tijd met een draadloos toetsenbord Draadloze toetsenborden werken namelijk via een dongel of zonder dongle met bluetooth en geven daardoor meer bewegingsvrijhei. Daarnaast zijn deze praktischer om te gebruiken bij een laptop, omdat je ze gemakkelijk meeneemt in een tas. Het voordeel van een bedraad model is dat de batterijen nooit leeg zijn.
Wat als het bestelde ergonomisch toetsenbord niet bevalt?
Een aankoop bij ergo2go kan altijd binnen 30 dagen geretourneerd worden. Daarbij is het mogelijk om een ander product te krijgen. Ook kunnen we je aankoopbedrag terugstorten. Ook bestaat de mogelijkheid om een product te komen testen op één van onze locaties in Rotterdam, Breda of Waardenburg.
Kan ik meerdere artikelen testen en de artikelen retour sturen die niet bevallen?
Dat is zeker mogelijk in alle redelijkheid. Als je niet kan kiezen tussen een aantal toetsenborden dan adviseren wij je graag telefonisch of via de mail. Uiteraard is het ook mogelijk meerdere producten te bestellen en terug te sturen wat niet bevalt.
Waarom een ergonomisch toetsenbord kopen?
Ergonomische toetsenborden laten je in een verantwoorde houding werken en zijn ontworpen om meer comfort bij langdurig gebruik te ervaren. Op de lange duur moet het voorkomen dat je last krijgt van fysieke klachten aan de polsen en onderarmen, die veelvuldig voorkomen bij intensief computerwerk. Bekende klachten zijn RSI/CANS en carpaletunnelsyndroom.
Wat kost een goed ergonomisch toetsenbord?
Een goed ergonomisch toetsen is al te koop voor € 29,- Dit type is plat, compact en te gebruiken binnen schouderbreedte. De verschillen in prijs zitten voornamelijk in de gebruikte toets soort en materiaal van de behuizing van het toetsenbord. Wij zijn fan van de toetsenborden van het merk Penclic bij intensief gebruik. De ergonomische toetsenborden van de merken Kinesis en Goldtouch beginnen bij iets meer dan honderd euro.
Tegen welke klachten werkt een ergonomisch toetsenbord?
Een ergonomisch toetsenbord kan bijdragen aan het voorkomen van diverse klachten, de voornaamste zijn handen/vingers, pols/onderarm en schouderklachten.
Wat zijn de ergonomische voordelen van een goed toetsenbord?
Het grootste voordeel zit een betere ergonomische werkhouding. De polsen staan in meer natuurlijke houding,  de muis kan binnen schouderbreedte bedient worden en het toetsenbord typt licht en comfortabel
Wat als het bestelde ergonomische toetsenbord niet bevalt?
Een aankoop bij Ergo2go kan altijd binnen 30 dagen geretourneerd worden. Daarbij is het mogelijk om een ander product te krijgen. Ook kunnen we je aankoopbedrag terugstorten. Ook bestaat de mogelijkheid om een ergonomisch toetsenbord te komen testen op één van onze locaties in Rotterdam of Breda. De adresgegevens zijn; Vareseweg 43 Rotterdam Minervum 7243 Breda  
Wat is het verschil in key switches op een toetsenbord?
Binnen ons uitgebreide assortiment ergonomische toetsenborden onderscheiden we 3 soorten key switches. De verschillende soorten zijn; mechanische switches, Schaarmechanisme toetsen en membraan toetsen. Mechanische toetsen bestaan uit mechanische schakelaars die afzonderlijk van elkaar werken. Elke toets heeft een eigen schakelaar die elke aanslag registreert. Dit geeft de toetsen van een mechanische toetsenbord een lange levensduur en meer typecomfort. Schaarmechanisme toetsen hebben vaak platte toetsen en zijn de best verkochte toetsenborden. Deze toets wordt omhoog gehouden met een rubberkapje en vastgehouden met een scharend mechanisme. Membraan toetsen geven over het algemeen wat minder feedback en moet je bijna helemaal indrukken om een toetsaanslag te registreren. Membraantoetsenborden zijn vaak lichter, stiller en kwalitatief het minst. Op elke productpagina hebben wij aangegeven met welke soort key switch het toetsenbord is uitgevoerd.

Gerelateerde producten

Check items om aan winkelmandje toe te voegen of
© Copyright Ergo2go 2021. Alle rechten voorbehouden.