Kinesis Freestyle2 gesplitst toetsenbord - PC - US

SKU
3309000
€ 149,00
Levertijd: 1 werkdag
Gesplitst ontwerp voor verbeterde houding
Extra functies dankzij sneltoetsen en Fn toetsen
Met extra sneltoetsen
Ergonomisch compact icm muisgebruik

Het FreeStyle2 gesplitst toetsenbord heeft de mogelijkheid om de toetsenbordhelften te splitsen en zo aan te passen aan de persoonlijke breedte van de gebruiker zodat handen, polsen en armen altijd de juiste positie innemen ten opzichte van de schouders.

Het Kinesis FreeStyle2 gesplitst toetsenbord is in twee helften splitsbaar en biedt hierdoor een ultiem comfortgevoel en keuzevrijheid om het samen te stellen naar jouw wensen. Dit ergonomische toetsenbord geeft ook de gelegenheid om met de muis rechts of in het midden een ergonomisch verantwoorde werkhouding aan te nemen. Eenvoudige aanpassingen in breedte en een zelf in stellen hellingshoek zorgen voor meer persoonlijk comfort en verlaagde spierspanning.

Kenmerken van het Kinesis Freestyle2 toetsenbord

Het merk Kinesis is de bedenker van het gesplitste toetsenbord. Het numerieke toetsenbord ontbreekt bij de Kinesis Freestyle 2, maar is wel geïntegreerd onder de blauwe toetsen. Je kan bij dit toetsenbord het numeriek in combinatie met de FN-toetsen gebruiken.

Wat nog meer uniek kenmerk is aan het Kinesis Freestyle 2 zijn de hotkeys zoals kopiëren, plakken, home, delete en Esc, aan de linkerkant zijn gepositioneerd. Het idee hierachter is om de rechterhand wat minder te belasten. Dit neemt zeker enige gewenning met zich mee, maar deze optimalisatie stimuleert de afwisseling wat vanuit ergonomische oogpunt een plus is. De dubbele Delete en Escape toetsen voorkomen te veel spreiding van de vingers. Onder de F-toetsen aan de rechterzijde vind je nog meer functies en ook deze kan je met de FN-toets bedienen. Daarnaast geven de low force tactile key toetsen een prettige toetsaanslag met een groot comfortgevoel.

Hij kan ook aan de bovenkant los (9 inch = ca. 23 cm) waardoor het in iedere gewenste positie geplaatst kan worden. Het Kinesis Freestyle 2 toetsenbord is verkrijgbaar voor PC en een speciale Mac-versie. Het toetsenbord is 39-52 centimeter breed, 18 cm diep en 2.2 cm hoog. Nog meer kenmerken zijn o.a.

 • lichtgewicht, plat toetsenbord
 • inklapbaar en past prima in iedere laptoptas
 • inclusief geïntegreerd 10 keys numpad
 • splits- en in hoogte instelbaar (accessoires)
 • lichte toetsaanslag (35 gr)
 • Membraan toetsen
 • diverse hot keys
 • diverse shortcut keys

Wat zijn de ergonomische voordelen van het Freestyle2 gesplitst toetsenbord?

Het FreeStyle2 heeft de mogelijkheid om de toetsenbordhelften te splitsen en zo aan te passen aan de persoonlijke breedte van de gebruiker zodat handen, polsen en armen altijd de juiste positie innemen ten opzichte van de schouders. Er kan binnen de ‘comfort zone’ van het lichaam gewerkt worden, wat onnodige nek- en schouderklachten voorkomt. Het voorkomt onnodig krommen van de hand naar buiten t.o.v. de pols en onderarm. Met de diverse losse accessoires kan de hellingshoek worden aangepast. Het unieke ontwerp laat zich perfect sluiten op jouw ideale werkhouding. Je kan echt mee freestylen.

Welke accessoire uitbreiding is er mogelijk met het Freestyle2 toetsenbord?

Met deze verstelsets en losse producten kan het toetsenbord in verschillende hellingshoeken geplaatst worden en extra comfort en gebruikersgemak geven.

 • FreeStyle2 Low Force numeriek toetsenbord
 • VIP3 set, bestaande uit handpalmkussens én hoogte verstelset
 • V3 verstelset

Waarom een ergonomisch toetsenbord?

Met een ergonomisch toetsenbord wordt een betere houding gegarandeerd en verlaag je de ongewenste spierspanning tijdens het typen en muisgebruik. Zorg voor een goed passend toetsenbord voor jouw type werkzaamheden, eventueel een bijpassende muis en ervaar zelf hoe de spanning in schouders, nek en arm afneemt.

Vragen over de Kinesis producten, bijpassende artikelen of alternatieven? Neem dan contact met ons op via info@ergo2go.nl of via 088-262 44 00. Onze ergonomische adviseurs staan voor je klaar!

Meer informatie
Kan ik dit product retourneren?Ja
Levertijd1 werkdag
MerkKinesis
KlachtoplossingOnderarm, Elleboog, Pols, Vingers
Garantie2 jaar
Afmeting product390 x 180 x 22 mm
Gewicht product907 gram
Materiaalaluminium
Kabellengte180 cm
Programmeerbare knoppenNee
Soort keysmembraan
BacklightNee
Toetsaanslaglicht
Multimedia keysNee
VoetbedieningNee
USB HubNee
Pluspunt 1Gesplitst ontwerp voor verbeterde houding
Pluspunt 2Extra functies dankzij sneltoetsen en Fn toetsen
Pluspunt 3Met extra sneltoetsen
Pluspunt 4Ergonomisch compact icm muisgebruik
FAQ
Waarom een ergonomisch gesplitst toetsenbord?
Een ergonomisch gesplitst toetsenbord bestaat uit twee delen. Deze delen kun je vaak horizontaal en verticaal positioneren. Een gesplitst ergonomisch toetsenbord past zich aan naar jouw wensen en positioneert jouw handen en polsen in de meest ideale positie. Daarnaast wordt door het compacte formaat de reikafstand naar de muis verkleind.
Bij welke klachten helpt een gesplitst toetsenbord?
Door de twee delen naar buiten te schuiven en/of omhoog te zetten kun je een comfortabele werkhouding voor jezelf creëren. Een ergonomisch toetsenbord verkleind de reikafstand naar de muis en verlaagt daardoor de belasting voor de onderarmen, schouders en nekspieren. Zeker in deze regio kun je RSI klachten voorkomen en verminderen.
Wat kan ik doen met de FN toets?
Dankzij de Fn toets kun je met 2 aanslagen toch de meeste functies gebruiken. Je kunt er bijvoorbeeld het geïntegreerde cijferblok mee bedienen, een print screen mee maken of het volume regelen.
Draadloos ergonomisch toetsenbord of met draad?
Dit blijft een persoonlijke keuze. Wij zijn van mening dat draadloze ergonomische toetsenborden de voorkeur heeft. Het gevecht met kabels rondom je pc verleden tijd met een draadloos toetsenbord Draadloze toetsenborden werken namelijk via een dongel of zonder dongle met bluetooth en geven daardoor meer bewegingsvrijhei. Daarnaast zijn deze praktischer om te gebruiken bij een laptop, omdat je ze gemakkelijk meeneemt in een tas. Het voordeel van een bedraad model is dat de batterijen nooit leeg zijn.
Wat als het bestelde ergonomisch toetsenbord niet bevalt?
Een aankoop bij ergo2go kan altijd binnen 30 dagen geretourneerd worden. Daarbij is het mogelijk om een ander product te krijgen. Ook kunnen we je aankoopbedrag terugstorten. Ook bestaat de mogelijkheid om een product te komen testen op één van onze locaties in Rotterdam, Breda of Waardenburg.
Kan ik meerdere artikelen testen en de artikelen retour sturen die niet bevallen?
Dat is zeker mogelijk in alle redelijkheid. Als je niet kan kiezen tussen een aantal toetsenborden dan adviseren wij je graag telefonisch of via de mail. Uiteraard is het ook mogelijk meerdere producten te bestellen en terug te sturen wat niet bevalt.
Hebben jullie een fysieke winkel waar ik producten kan testen?
De groep waar Ergo2go onder valt heeft fysieke winkels in Rotterdam, Breda en Waardenburg. Het grootste aanbod en volledige assortiment is te proberen in ons Ergo2go Rotterdam Experience Center. Je bent van harte welkom in ons Experience Center. Daar kun je al ons meubilair en ergonomische bureaustoelen uitproberen Rotterdam en vertellen we je alle tips & tricks hoe je de werkplek kan optimaliseren. In Breda of Waardenburg werken wij op afspraak. +31 88 262 44 00  info@ergo2go.nl  
Wat is er mis met zitten?
Dagelijks langdurig zitten geeft een grotere factor op vroegtijdig overlijden, daarvoor is sterk bewijs uit onderzoek. Nederlandse werknemers zitten gemiddeld iets meer dan 8 uur per dag (Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden 2019, TNO/CBS. Langdurig zitten gaat ook gepaard met een hogere kans op verschillende ziektes zoals diabetes, overgewicht, depressie, kanker en rugklachten. Ons assortiment biedt tal van mogelijkheden waaronder; ergonomische bureaustoelen, zitballen, zadelkrukken en diverse accessoires. 
Wat is het belang van het plannen van pauzes tijdens computerwerk?
Door het maken van een dagplanning waarin je pauzes neemt kom je kort of wat langer in beweging. Plan je koffiepauzes en lunch, maar plan ook kortere momenten waarin je bijvoorbeeld even een paar oefeningen doet, even door het huis of tuin loopt.
Voordelen van korte onderbrekingen bij thuiswerken?
Door korte mini breaks en dynamischer te worden met het afwisselen van houding blijf je vitaler. Veel korte onderbrekingen van je werk zijn het meest effectief. Probeer bijvoorbeeld elk half uur twee minuten van je plek opstaan, tussendoor traplopen of iets te drinken pakken en loop tijdens het bellen.
Voordeel van rekken en strekken?
Om lichaamsklachten en pijntjes te voorkomen kunt u oefeningen doen. Het voordeel van thuis rekken en strekken is dat het minder gênant is en het goed is voor je gezondheid.
Wat is de juiste hoogte van het beeldscherm?
Veel beeldschermen staan te hoog ingesteld. Een licht neerwaartse kijkhoogte verkleint de kans op een slechte houding van de nek en is minder belastend voor de ogen. Plaats de bovenkant van het scherm daarvoor iets onder ooghoogte en kantel het scherm zo dat je ongeveer loodrecht op het scherm kijkt.
Wat de juiste werkblad hoogte?
Probeer stoel- en bureauhoogte zo op elkaar af te stemmen dat je armen een ontspannen houding aannemen met de ellebogen op, of net iets boven tafelhoogte. Mocht dit thuis niet goed werken, ondersteun de armen dan zo goed als mogelijk en wissel vaak van houding.
Wat is de beste werkhouding met de muis?
Probeer de ellebogen dicht bij het lichaam te houden, binnen schouderbreedte. Een smal compact toetsenbord geeft ruimte om de muis dichter bij je lichaam te plaatsen. Op een effen gelakt werkvlak doen optische muizen het vaak niet goed. In dat geval is een muismat een optie.
Hoe kan ik mijn bureaustoel het beste instellen?
Probeer je bureaustoel zo in te stellen dat je voeten goed ondersteund worden door de grond of een voetenbankje of bijvoorbeeld een plank. Knieën op dezelfde hoogte als je heupen, bovenbenen comfortabel ondersteund door de stoel. Door het onderste deel van je rug net wat extra te ondersteunen met bijvoorbeeld een kussen voorkom je rugklachten. Uiteraard is een goed instelbare bureaustoel van groot belang ook bij thuis werken.

Gerelateerde producten

Check items om aan winkelmandje toe te voegen of
© Copyright Ergo2go 2021. Alle rechten voorbehouden.