• Gratis verzending
 • Snelle bezorging
 • Niet goed geld terug
 • Gratis verzending
 • Snelle bezorging
 • Niet goed geld terug

Kinesis Freestyle Pro gesplitst toetsenbord

Artikel
FREESTYLE-PRO
As low as 239,00 197,52
Levertijd: 1 werkdag

Dit Kinesis Freestyle Pro gesplitst mechanisch toetsenbord biedt ultiem comfort en keuzevrijheid, omdat het samen te stellen is naar jouw specifieke wensen. Door de 2 delen van het toetsenbord te splitsen leidt het gebruik tot een ergonomisch verantwoorde werkhouding. Eenvoudige aanpassingen in breedte en hellingshoek zorgen voor meer persoonlijk comfort en verlaagde spierspanning in het nek- en schoudergebied. 

 • Toetsen te her-programmeren en macro's te verwerken
 • Verstelbare kabel tussen 2 delen van het toetsenbord
 • Geschikt voor Windows, Windows Dvorak en Mac gebruik
As low as 239,00 197,52
Loading...Even geduld, we laden de productopties..
Wishlist
 • Gratis verzendingPersoonlijk adviesShowroom in Raamsdonksveer en Breda

Dit Kinesis Freestyle Pro gesplitst mechanisch toetsenbord biedt ultiem comfort en keuzevrijheid, omdat het samen te stellen is naar jouw specifieke wensen. Door de 2 delen van het toetsenbord te splitsen leidt het gebruik tot een ergonomisch verantwoorde werkhouding. Eenvoudige aanpassingen in breedte en hellingshoek zorgen voor meer persoonlijk comfort en verlaagde spierspanning in het nek- en schoudergebied. 

Het Kinesis Freestyle Pro gesplitst mechanisch toetsenbord biedt dezelfde ergonomische voordelen als de Freestyle2 maar is de geüpgradede versie met extra voordelen in de vorm van volledige programmeerbaarheid en zeer comfortable mechanische toetsen. Je kan kiezen tussen "Cherry MX brown" of "Cherry MX Red" en is geschikt voor zowel diverse layouts zoals Dvorak en besturingssystemen zoals Windows en MAC.

Voordelen Freestyle Pro ergonomisch toetsenbord

Dit gesplitste en platte ergonomische toetsenbord van Kinesis biedt ultiem comfort en keuzevrijheid, omdat het samen te stellen is naar jouw wensen en accessoires. Door de 2 delen van het toetsenbord te splitsen leidt het gebruik tot een ergonomisch verantwoorde werkhouding. Eenvoudige aanpassingen in breedte en hellingshoek zorgen voor meer persoonlijk comfort en verlaagde spierspanning in het nek- en schoudergebied. Ergonomie en professionaliteit gaan eindelijk samen! De volledige programmeerbaarheid van dit toetsenbord zorgt ervoor dat zelfs de meest veeleisende computergebruiker kan ontspannen.

Kenmerken van het Kinesis Freestyle Pro toetsenbord

Het FreeStyle Pro toetsenbord heeft de mogelijkheid om de toetsenbordhelften te splitsen en zo aan te passen aan de persoonlijke breedte van de gebruiker zodat handen, polsen en armen altijd de juiste positie innemen ten opzichte van de schouders. Dit voorkomt onnodig krommen van de pols naar buiten t.o.v. de onderarm.  Er kan binnen de ‘comfort zone’ van het lichaam gewerkt worden, wat onnodige nek- en schouderklachten voorkomt. 

 • Mogelijkheid om alle toetsen te her-programmeren en macro's te verwerken zonder drivers en extra software.
 • Verstelbare kabel tussen 2 delen van het toetsenbord van 12-20 inch.
 • Standaard geconfigureerd voor Windows, Windows Dvorak en Mac gebruik.
 • Nul graden toets layout reduceert onnodig krommen van de pols.
 • Inklapbaar en past prima in iedere laptoptas.
 • Inclusief geïntegreerd 10 keys numpad.
 • Splitsbaar en in hoogte instelbaar (m.b.v. accessoires). 
 • Lichte toetsaanslag (55 gr).
 • 8 voor-geprogrammeerde hot keys.
 • Keuze uit "Cherry MX Brown" of "Cherry MX Red" toetsmechanisme

Cherry MX Brown - mechanische toetsen

In het bestelproces bij het Freestyle Pro ergonomische toetsenbord kun je kiezen voor de "Cherry MX Brown low-force" mechanische toetsen. Deze keuze van toetsmechaniek is vanuit ergonomisch oogpunt een zeer belangrijke, omdat de toetsaanslag direct een positieve feedback geeft op je vingers, waardoor er weinig kracht nodig is om een toets in te drukken. Deze mechanische switch maakt relatief weinig geluid. Ze zullen altijd meer geluid maken dan schaar- of membraantoetsen.

Het toetsmechaniek is in 1992 ontworpen volgens de specificaties van Kinesis. "Tactiliteit" is een enigszins verhoogde kracht rond het middelpunt van de aanslag van de toets, waardoor je vingers weten dat de toets ingedrukt wordt. Een lastig uit te leggen fenomeen want hierbij speelt een grotere rol dan de relatieve kracht die moet worden gezet om de toets in te drukken. Veel gebruikers van de Kinesis toetsenborden geven de voorkeur aan een zachte tactiele respons van de toetsen. De piek (voelbare) kracht is ~ 55 gm, gevolgd door de kracht om de toets in te drukken van ~ 45 gm.                 

Cherry MX Red - stille toetsen

De "Cherry MX Red" heeft een relatief lichte toetsaanslag. Hij is net iets lichter in de aanslag dan de bruine switch. Deze toetsmechaniek heeft een gepatenteerde ruisonderdrukking, waardoor de schakelaar merkbaar stiller is dan het typische harde klikgeluid van een standaardtoets en zelfs een MX Brown toetsenbord. De Cherry MX "Quiet" Red is de ideale keuze in open werkomgevingen, waar omgevingsgeluid een punt van irritatie of onwenselijk is. Er is een consistente kracht gedurende de hele aanslag van de toets (45 gram), dus er is geen tactiele feedback totdat de schakelaar weer naar boven komt. Veel gamers en typisten geven de voorkeur aan de Cherry Red's vanwege hun "comfortabele gevoel en stille karakter". 

Uittrekbare kabel scheidt het toetsenbord van 12 tot 20 inch

Het Freestyle Pro toetsenbord is in tweëen gedeeld en wordt verbonden door een 20 inch (ca. 50 cm) verbindingskabel, die kan worden aangepast aan jouw voorkeuren en lichaamstype. De basis kabellengte maakt maximaal 12 inch (ca. 30 cm) scheiding mogelijk. Als je nog meer wilt splitsen, verwijder je het deksel van het kabelcompartiment aan de achterkant het linkerdeel en trek je de rest van de hierin opgeslagen kabel uit, tot je de gewenste breedte tussen beide delen heeft gevonden.

Hellingshoek van toetsen op 0 graden

Net als bij de Freestyle2 behoudt het FreeStyle Pro een toetshelling van nul graden aan. Ter vergelijking: de meeste toetsenborden, inclusief ergonomische modellen, hebben een positieve helling van 10 graden. Door deze hellingshoek worden je polsen tijdens het typen gebogen, wat onnodige spierspanning geeft in met name de onderarm. De nul graden helling van het FreeStyle Pro toetsenbord zorgt ervoor dat de pols minder hoeft te reiken en hierdoor minder spanning in de onderarm ervaren wordt.

Kinesis VIP3 Pro accessoires voor nog meer comfort

Voor mensen die pijnklachten aan de onderarm(en) ervaren zijn er twee accessoires beschikbaar om de pronatie van de onderarm te verminderen. De VIP3 Pro (met palmsteunen) en V3 Pro (zonder palmsteunen). Deze kunnen eenvoudig aan de onderkant van het Pro-toetsenbord worden bevestigd en bieden 3 gemakkelijk instelbare hellingstanden van 5, 10 en 15 graden. Deze accessoires worden niet standaard bij het toetsenbord meegeleverd en dienen apart besteld te worden.

Sneltoetsen Freestyle Pro ergonomisch toetsenbord

De FreeStyle Pro beschikt over acht voorgeprogrammeerde sneltoetsen, ontworpen om muisklikken en lastige toetscombinaties te verminderen, te weten:

 • Desktop
 • Laatste app
 • Alles selecteren
 • Ongedaan maken
 • Knippen
 • Wissen
 • Kopiëren
 • Plakken

Kinesis SmartSet programmeer app

Het volledig programmeerbare Freestyle Pro toetsenbord is uitgerust met de gloednieuwe SmartSet app van Kinesis. Hiermee kun je de indeling van het toetsenbord aanpassen zonder dat je speciale software of stuurprogramma's hoeft te installeren. Verbinding met internet is ook niet nodig. Direct gebruik maken van macro's, het opnieuw toewijzen van keys en nog veel meer. SmartSet werkt op alle belangrijke besturingssystemen en stelt gebruikers in staat eenvoudig hun toetsenbord lay-outs te maken, bekijken, bewerken, delen en back-uppen. En dankzij de ingebouwde opslag van 4 MB, kunt u al uw aangepaste instellingen met het toetsenbord meenemen en aan een andere PC of op een andere locatie gebruiken.

9 lay-outs met elk 2 lagen

Het Freestyle Pro toetsenbord komt standaard met 3 vooraf geconfigureerde lay-outs voor Windows, Mac en Windows Dvorak. Er zijn 6 extra lay-outs beschikbaar om je eigen aangepaste lay-out te maken, en als je meer dan 6 lay-outs nodig heeft, kun je een van de 3 vooraf geconfigureerde lay-outs vervangen door jouw eigen lay-outs.

Opmerking voor MAC gebruikers: 4 Mac "legended keycaps" en een "keycap puller" zijn inbegrepen om toetsen zonder schade te kunnen wisselen.

Macro's

Macro's zijn ideaal voor het elimineren van lastige toetscombinaties of repeterende toetsaanslagen. Elke lay-out kan 24 macro's opslaan, elk maximaal 300 tekens lang.

Bestel vandaag nog uw gesplitste toetsenbord en begin morgen aan een betere werkplek

Met een gesplitst toetsenbord wordt een betere houding gegarandeerd en verlaag je de ongewenste spierspanning tijdens het typen en muisgebruik. Zorg voor een goed passend toetsenbord voor jouw werkzaamheden, eventueel een bijpassende muis en ervaar zelf hoe de spanning in uw schouders, nek en arm afneemt. Vragen over dit product, of geïnteresseerd in bijpassende artikelen of alternatieven? Neem dan contact met ons op via info@ergo2go.nl  Onze adviseurs staan voor u klaar!

More Information
Kan ik dit product retourneren?Ja
Levertijd1 werkdag
voordelen
 • Toetsen te her-programmeren en macro's te verwerken
 • Verstelbare kabel tussen 2 delen van het toetsenbord
 • Geschikt voor Windows, Windows Dvorak en Mac gebruik
Price incl tax239,00
Price excl tax197,52
Short Description

Dit Kinesis Freestyle Pro gesplitst mechanisch toetsenbord biedt ultiem comfort en keuzevrijheid, omdat het samen te stellen is naar jouw specifieke wensen. Door de 2 delen van het toetsenbord te splitsen leidt het gebruik tot een ergonomisch verantwoorde werkhouding. Eenvoudige aanpassingen in breedte en hellingshoek zorgen voor meer persoonlijk comfort en verlaagde spierspanning in het nek- en schoudergebied. 

MerkKinesis
KlachtoplossingOnderarm, Pols, Hand
Garantie2 jaar
Programmeerbare knoppenNee
BacklightNee
Multimedia keysNee
VoetbedieningNee
USB HubNee
Pluspunt 1Compact ontwerp voor ideale houding
Pluspunt 2Gesplitst ontwerp
Pluspunt 3Mechanische switch toetsen
Pluspunt 4Programmeerbaar met SmartSet
Customer Questions
Hoe maak ik een keuze uit de soort key switches?
Wij verkopen verschillende soorten mechanische switches, Schaarmechanisme toetsen en membraan toetsen. De keuze bij de soort switch is afhankelijk van de soort werkzaamheden en de de intensiteit van gebruik. Gamers en programmeurs kiezen vaak voor mechanische toetsenborden. Voor intensief dagelijks gebruik zijn de schaar switch compacte toetsenborden van het merk Penclic ideaal. Membraam switch toetsenborden zien we steeds minder geproduceerd worden.
Waarom een ergonomisch gesplitst toetsenbord?
Een ergonomisch gesplitst toetsenbord bestaat uit twee delen. Deze delen kun je vaak horizontaal en verticaal positioneren. Een gesplitst ergonomisch toetsenbord past zich aan naar jouw wensen en positioneert jouw handen en polsen in de meest ideale positie. Daarnaast wordt door het compacte formaat de reikafstand naar de muis verkleind.
Bij welke klachten helpt een gesplitst toetsenbord?
Door de twee delen naar buiten te schuiven en/of omhoog te zetten kun je een comfortabele werkhouding voor jezelf creëren. Een ergonomisch toetsenbord verkleind de reikafstand naar de muis en verlaagt daardoor de belasting voor de onderarmen, schouders en nekspieren. Zeker in deze regio kun je RSI klachten voorkomen en verminderen.
Wat kan ik doen met de FN toets?
Dankzij de Fn toets kun je met 2 aanslagen toch de meeste functies gebruiken. Je kunt er bijvoorbeeld het geïntegreerde cijferblok mee bedienen, een print screen mee maken of het volume regelen.
Draadloos ergonomisch toetsenbord of met draad?
Dit blijft een persoonlijke keuze. Wij zijn van mening dat draadloze ergonomische toetsenborden de voorkeur heeft. Het gevecht met kabels rondom je pc verleden tijd met een draadloos toetsenbord Draadloze toetsenborden werken namelijk via een dongel of zonder dongle met bluetooth en geven daardoor meer bewegingsvrijhei. Daarnaast zijn deze praktischer om te gebruiken bij een laptop, omdat je ze gemakkelijk meeneemt in een tas. Het voordeel van een bedraad model is dat de batterijen nooit leeg zijn.
Wat als het bestelde ergonomisch toetsenbord niet bevalt?
Een aankoop bij ergo2go kan altijd binnen 30 dagen geretourneerd worden. Daarbij is het mogelijk om een ander product te krijgen. Ook kunnen we je aankoopbedrag terugstorten. Ook bestaat de mogelijkheid om een product te komen testen op één van onze locaties in Rotterdam, Breda of Waardenburg.
Kan ik meerdere artikelen testen en de artikelen retour sturen die niet bevallen?
Dat is zeker mogelijk in alle redelijkheid. Als je niet kan kiezen tussen een aantal toetsenborden dan adviseren wij je graag telefonisch of via de mail. Uiteraard is het ook mogelijk meerdere producten te bestellen en terug te sturen wat niet bevalt.
Waarom een ergonomisch toetsenbord kopen?
Ergonomische toetsenborden laten je in een verantwoorde houding werken en zijn ontworpen om meer comfort bij langdurig gebruik te ervaren. Op de lange duur moet het voorkomen dat je last krijgt van fysieke klachten aan de polsen en onderarmen, die veelvuldig voorkomen bij intensief computerwerk. Bekende klachten zijn RSI/CANS en carpaletunnelsyndroom. Onze favoriete ergonomische toetsenborden: Ergofy Ultra Slim Compact Mini S-Board 840 Compact toetsenbord Penclic C3 Office compact toetsenbord
Wat kost een goed ergonomisch toetsenbord?
Een goed ergonomisch toetsen is al te koop voor € 29,- Dit type is plat, compact en te gebruiken binnen schouderbreedte. De verschillen in prijs zitten voornamelijk in de gebruikte toets soort en materiaal van de behuizing van het toetsenbord. Wij zijn fan van de toetsenborden van het merk Penclic bij intensief gebruik. De ergonomische toetsenborden van de merken Kinesis en Goldtouch beginnen bij iets meer dan honderd euro.
Wat is het verschil in key switches op een toetsenbord?
Binnen ons uitgebreide assortiment ergonomische toetsenborden onderscheiden we 3 soorten key switches. Wat het fijnst werkt, verschilt per persoon. De verschillende soorten zijn; mechanische switches, schaarmechanisme toetsen en membraan toetsen. Mechanische toetsen bestaan uit mechanische schakelaars die afzonderlijk van elkaar werken. Elke toets heeft een eigen schakelaar die elke aanslag registreert. Dit geeft de toetsen van een mechanische toetsenbord een lange levensduur en meer typecomfort. Schaarmechanisme toetsen hebben vaak platte toetsen en zijn de best verkochte toetsenborden. Deze toets wordt omhoog gehouden met een rubberkapje en vastgehouden met een scharend mechanisme. Membraan toetsen geven over het algemeen wat minder feedback en moet je bijna helemaal indrukken om een toetsaanslag te registreren. Membraantoetsenborden zijn vaak lichter, stiller en kwalitatief het minst. Op elke productpagina hebben wij aangegeven met welke soort key switch het toetsenbord is uitgevoerd.  
Hebben jullie een fysieke winkel waar ik ergonomische toetsenborden kan testen?
In de winkels helpen onze specialisten je bij het maken van de juiste keuze. Ze beantwoorden graag al je vragen over onze producten en bijpassende accessoires. De groep met bedrijven waar Ergo2go onder valt heeft fysieke winkels in Raamsdonksveer en Breda. Deze locaties zijn uitsluitend te bezoeken op afspraak. Zo weet je zeker dat er een specialist beschikbaar is op een door jou uitgekozen dag en tijdstip. Baileybrugweg 9 Raamsdonksveer Minervum 7243 Breda Telefoonnummers 088-2624400
Tegen welke klachten werkt een ergonomisch toetsenbord?
Een ergonomisch toetsenbord kan bijdragen aan het voorkomen van diverse klachten, de voornaamste zijn handen/vingers, pols/onderarm en schouderklachten.
Wat zijn de ergonomische voordelen van een goed toetsenbord?
Het grootste voordeel zit een betere ergonomische werkhouding. De polsen staan in meer natuurlijke houding,  de muis kan binnen schouderbreedte bedient worden en het toetsenbord typt licht en comfortabel
Wat als het bestelde ergonomische toetsenbord niet bevalt?
Een aankoop bij Ergo2go kan altijd binnen 30 dagen geretourneerd worden. Daarbij is het mogelijk om een ander product te krijgen. Ook kunnen we je aankoopbedrag terugstorten. Ook bestaat de mogelijkheid om een ergonomisch toetsenbord te komen testen op één van onze locaties in Rotterdam of Breda. De adresgegevens zijn; Vareseweg 43 Rotterdam Minervum 7243 Breda  
© Copyright Ergo2go 2022. Alle rechten voorbehouden.