R-Go Split keyboard QWERTY (US) wired - zwart

SKU
1006591
€ 89,00
Product is beschikbaar vanaf 30.06.2021
Compact ontwerp voor ideale houding
Gesplitst ontwerp
Lichte toetsaanslag
Ultra dun 9 mm

Het R-Go Split toetsenbord heeft een uniek design dat zowel geplitst als in één deel gebruikt kan worden. Dankzij de ingebouwde magneet zijn de twee helften eenvoudig uit elkaar te halen, maar ook weer te verbinden. Het zeer platte ontwerp zorgt voor een ontspannen, neutrale stand van handen en polsen tijdens het typen.

Het R-Go Split gesplitst toetsenbord laat je met rechte polsen typen, dit ergonomisch gesplitst toetsenbord bestaat uit twee losse delen. Deze delen zijn vrij te plaatsen op het bureaublad, zodat je in elke werkhouding comfortabel kunt typen. Het platte compact design zorgt voor een ontspannen stand van de handen. Zo worden de pezen in de polsen ontlast en blijft de doorbloeding van je handen op niveau. Het speciale schaarmechanisme in de toetsen zorgt voor een prettige lichte toetsaanslag waardoor je minder kracht nodig hebt om te typen. Het compacte ontwerp zorgt dat de reikwijdte naar de muis wordt beperkt. Door constant te reiken met je rechterarm belast je ongemerkt je pols en schouder. Om overbelasting te voorkomen is het belangrijk om beide handen binnen schouderbreedte te houden.

Voordelen van het R-Go Split gesplitst toetsenbord

 • compact design
 • 2 delen voor persoonlijke positionering
 • lichte toetsaanslag
 • zeer dun met vlakke toetsen
 • lichtgewicht
 • met pauze hulp
 • extra poort voor aansluiten NumPad
 • Toetsen met schaarmechanisme
 • Volledig van gerecycled materiaal
 • Perfect om mee te nemen
 • Geïntegreerde Numpad
 • Kabellengte 150 cm
 • Alluminium behuizing

Wat maakt een ergonomisch toetsenbord zo goed?

Het compacte formaat laat de muis rechts binnen je schouderbreedte gebruiken. Hierdoor beperk je het risico op nek/schouder klachten door de reikwijdte naar de muis. Een goed ergonomisch toetsenbord kan je hierin helpen. Je kunt je de linker- en rechterhelft op de, voor jou, optimale positie leggen. Dit alles is om spierspanning te minimaliseren waarmee klachten voorkomen of vermindert worden.

Take a break

Dit toetsenbord beschikt over een R-Go logo aan de bovenzijde van het toetsenbord dat groen oplicht wanneer je “goed” bezig bent, oranje wanneer je even pauze zou kunnen nemen en rood wanneer je te lang hebt doorgewerkt. Je kan voor deze extra functie gratis software downloaden.

Verder heeft het toetsenbord vijf micro-USB ingangen aan de bovenkant. Bekijk de handleiding goed zodat je de kabels op de juiste manier aansluit. Het zal je opvallen dat de volledig linker- en de volledig rechter USB ingang vrij blijft. Op deze poorten kun je een NumPad aansluiten.

 

Stappenplan voor Mac gebruikers

Op apparaten die gebruik maken van het OS besturingssysteem werkt de rechterhelft van het toetsenbord in eerste instantie niet helemaal zoals gewenst. Dit is eenvoudig op te lossen door de volgende stappen te volgen:

 1. Download, installeer en open deze software
 2. Selecteer het tabblad 'Simple Modifications'
 3. Klik op 'Add item'. Selecteer 'left_shift' in de linkerkolom en 'right_shift' in de rechterkolom op de bovenste regel. Selecteer 'right_shift' in de linkerkolom en 'left_shift' in de rechterkolom op de regel daaronder

Bestel vandaag nog uw ergonomische toetsenbord en begin morgen aan een betere werkplek

Met een ergonomisch toetsenbord wordt een betere houding gegarandeerd en verlaag je de ongewenste spierspanning tijdens het typen en muisgebruik. Zorg voor een goed passend toetsenbord voor jouw type werkzaamheden, eventueel een bijpassende muis en ervaar zelf hoe de spanning in de schouders, nek en arm afneemt.

Vragen over dit product, bijpassende artikelen of alternatieven? Neem dan contact met ons op via info@ergo2go.nl of via 088-262 44 00. Onze ergonomische adviseurs staan voor je klaar!

Meer informatie
Kan ik dit product retourneren?Ja
Levertijd1-2 werkdagen
MerkR-Go Tools
Gewicht product296 gram
Materiaalaluminium
Kabellengte150 cm
Programmeerbare knoppenNee
Soort keysschaarmechanisme
BacklightNee
Toetsaanslaglicht
Multimedia keysNee
VoetbedieningNee
USB HubNee
Pluspunt 1Compact ontwerp voor ideale houding
Pluspunt 2Gesplitst ontwerp
Pluspunt 3Lichte toetsaanslag
Pluspunt 4Ultra dun 9 mm
FAQ
Waarom een ergonomisch gesplitst toetsenbord?
Een ergonomisch gesplitst toetsenbord bestaat uit twee delen. Deze delen kun je vaak horizontaal en verticaal positioneren. Een gesplitst ergonomisch toetsenbord past zich aan naar jouw wensen en positioneert jouw handen en polsen in de meest ideale positie. Daarnaast wordt door het compacte formaat de reikafstand naar de muis verkleind.
Bij welke klachten helpt een gesplitst toetsenbord?
Door de twee delen naar buiten te schuiven en/of omhoog te zetten kun je een comfortabele werkhouding voor jezelf creëren. Een ergonomisch toetsenbord verkleind de reikafstand naar de muis en verlaagt daardoor de belasting voor de onderarmen, schouders en nekspieren. Zeker in deze regio kun je RSI klachten voorkomen en verminderen.
Wat kan ik doen met de FN toets?
Dankzij de Fn toets kun je met 2 aanslagen toch de meeste functies gebruiken. Je kunt er bijvoorbeeld het geïntegreerde cijferblok mee bedienen, een print screen mee maken of het volume regelen.
Draadloos ergonomisch toetsenbord of met draad?
Dit blijft een persoonlijke keuze. Wij zijn van mening dat draadloze ergonomische toetsenborden de voorkeur heeft. Het gevecht met kabels rondom je pc verleden tijd met een draadloos toetsenbord Draadloze toetsenborden werken namelijk via een dongel of zonder dongle met bluetooth en geven daardoor meer bewegingsvrijhei. Daarnaast zijn deze praktischer om te gebruiken bij een laptop, omdat je ze gemakkelijk meeneemt in een tas. Het voordeel van een bedraad model is dat de batterijen nooit leeg zijn.
Wat als het bestelde ergonomisch toetsenbord niet bevalt?
Een aankoop bij ergo2go kan altijd binnen 30 dagen geretourneerd worden. Daarbij is het mogelijk om een ander product te krijgen. Ook kunnen we je aankoopbedrag terugstorten. Ook bestaat de mogelijkheid om een product te komen testen op één van onze locaties in Rotterdam, Breda of Waardenburg.
Kan ik meerdere artikelen testen en de artikelen retour sturen die niet bevallen?
Dat is zeker mogelijk in alle redelijkheid. Als je niet kan kiezen tussen een aantal toetsenborden dan adviseren wij je graag telefonisch of via de mail. Uiteraard is het ook mogelijk meerdere producten te bestellen en terug te sturen wat niet bevalt.
Waarom een ergonomisch toetsenbord kopen?
Ergonomische toetsenborden laten je in een verantwoorde houding werken en zijn ontworpen om meer comfort bij langdurig gebruik te ervaren. Op de lange duur moet het voorkomen dat je last krijgt van fysieke klachten aan de polsen en onderarmen, die veelvuldig voorkomen bij intensief computerwerk. Bekende klachten zijn RSI/CANS en carpaletunnelsyndroom.
Wat kost een goed ergonomisch toetsenbord?
Een goed ergonomisch toetsen is al te koop voor € 29,- Dit type is plat, compact en te gebruiken binnen schouderbreedte. De verschillen in prijs zitten voornamelijk in de gebruikte toets soort en materiaal van de behuizing van het toetsenbord. Wij zijn fan van de toetsenborden van het merk Penclic bij intensief gebruik. De ergonomische toetsenborden van de merken Kinesis en Goldtouch beginnen bij iets meer dan honderd euro.
Wat is het verschil in key switches op een toetsenbord?
Binnen ons uitgebreide assortiment ergonomische toetsenborden onderscheiden we 3 soorten key switches. De verschillende soorten zijn; mechanische switches, Schaarmechanisme toetsen en membraan toetsen. Mechanische toetsen bestaan uit mechanische schakelaars die afzonderlijk van elkaar werken. Elke toets heeft een eigen schakelaar die elke aanslag registreert. Dit geeft de toetsen van een mechanische toetsenbord een lange levensduur en meer typecomfort. Schaarmechanisme toetsen hebben vaak platte toetsen en zijn de best verkochte toetsenborden. Deze toets wordt omhoog gehouden met een rubberkapje en vastgehouden met een scharend mechanisme. Membraan toetsen geven over het algemeen wat minder feedback en moet je bijna helemaal indrukken om een toetsaanslag te registreren. Membraantoetsenborden zijn vaak lichter, stiller en kwalitatief het minst. Op elke productpagina hebben wij aangegeven met welke soort key switch het toetsenbord is uitgevoerd.
Tegen welke klachten werkt een ergonomisch toetsenbord?
Een ergonomisch toetsenbord kan bijdragen aan het voorkomen van diverse klachten, de voornaamste zijn handen/vingers, pols/onderarm en schouderklachten.
Wat zijn de ergonomische voordelen van een goed toetsenbord?
Het grootste voordeel zit een betere ergonomische werkhouding. De polsen staan in meer natuurlijke houding,  de muis kan binnen schouderbreedte bedient worden en het toetsenbord typt licht en comfortabel
Wat als het bestelde ergonomische toetsenbord niet bevalt?
Een aankoop bij Ergo2go kan altijd binnen 30 dagen geretourneerd worden. Daarbij is het mogelijk om een ander product te krijgen. Ook kunnen we je aankoopbedrag terugstorten. Ook bestaat de mogelijkheid om een ergonomisch toetsenbord te komen testen op één van onze locaties in Rotterdam of Breda. De adresgegevens zijn; Vareseweg 43 Rotterdam Minervum 7243 Breda  
Hebben jullie een fysieke winkel waar ik ergonomische toetsenborden kan testen?
In de winkels helpen onze specialisten je bij het maken van de juiste keuze. Ze beantwoorden graag al je vragen over onze producten en bijpassende accessoires. De groep met bedrijven waar Ergo2go onder valt heeft fysieke winkels in Rotterdam en Breda. Het grootste aanbod en volledige assortiment is te proberen in ons Rotterdam Experience Center. Het is ook mogelijk een afspraak te maken voor advies. Zo weet je zeker dat er een specialist beschikbaar is op een door jou uitgekozen dag en tijdstip. Vareseweg 43 Rotterdam Minervum 7243 Breda Telefoonnummers 088-2624400 06-23216020

Gerelateerde producten

© Copyright Ergo2go 2021. Alle rechten voorbehouden.