ErgoLine ergonomische zadelkruk met rugsteun en wielen

SKU
120070001
€ 269,00
Levertijd: 2-4 werkdagen

De ErgoLine zadelkruk met rugsteun en wielen heeft een brede, zeer comfortabele gestoffeerde zitting met hoogwaardige schuimvulling. Deze zadelkruk heeft een balansmechaniek en brede zitting van 45 x 36 cm met groot zitcomfort. De Ergoline zadelkukken staan bekend om hun ergonomische eigenschappen en hoge kwaliteit.

De Ergoline ergonomische zadelkruk met rugsteun en wielen heeft een zithoogteverstelling van 52- 71 cm. Deze kruk is een comfortabele kruk om op te zitten bij kantoorwerkzaamheden. De Ergoline zadelkruk is speciaal gemaakt voor de inzet op kantoor. Deze krukken kenmerken zich door een gestoffeerde zitting. Actief zitten en de rugspieren actief houden tijdens het zitten hebben een positief effect en verminderen en voorkomen rugklachten.

Ergonomische voordelen van de Ergoline zadelkruk met rugsteun

Deze zadelkruk met brede zitting zorgt voor een optimale ontspannen rughouding en heeft geen conventionele vormgeving, maar een vormgeving die de voordelen van een zadelkruk combineert met groot zitcomfort. Wanneer je op een ergonomische zadelkruk zit, zit je met je knieën lager dan je heupen. Deze stand geeft een meer neutrale bekkenstand. Zitten op een bureaustoel zit je in een 90 graden hoek. Daardoor kantel je je bekken vanzelf achterover. Met een neutrale bekkenstand zit je makkelijker rechtop. Daarnaast maak je kleine microbewegingen door het geïntegreerde balansmechaniek. Hiermee train je automatisch de rug en rompspieren.

Meer ergonomische specificaties;

 • Breed zitvlak zorgt voor neutrale bekkenstand
 • Door neutrale bekkenstand zit je makkelijker rechtop
 • Actief zitten door het balansmechaniek
 • Meer beweging, met een zadelkruk rol je makkelijk en snel van A naar B
 • Uitstekend voor op kantoor

De ergonomische kruk voor kantoren, thuiswerkplekken en vergaderruimten

De Ergoline zadellkruk lijkt wat op de BackApp balanskruk en is uniek in zijn soort. Hij zorgt er namelijk voor dat zitten niet langer belastend is. Je zit vanzelf geheel rechtop en bent continu onbewust in beweging. Op deze kruk heb je een open zithoek (ca. 135°). Hierdoor is je bekken iets naar voren gekanteld en kan je rug comfortabel de natuurlijke S-vorm aannemen. Er is daardoor geen statische overmatige druk op tussenwervelschijven. Dat zorgt ervoor dat de wervelkolom niet overmatig belast wordt tijdens het zitten. Afwisselend zitten voorkomt klachten zoals rugpijn en nekpijn. Ook mensen met forse lichamelijke klachten zijn geholpen met deze actieve balanskruk. Dit model is uitermate geschikt om intensief de hele dag probleemloos op te zitten.

Technische specificaties van de Ergoline zadelkruk met rugsteun

 • Werkbladhoogte 70 - 100 cm
 • Zithoogteverstelling 52 - 71 cm
 • Standaard geleverd met Balans mechaniek
 • Gasveer 200C
 • Kruisvoet AV610
 • Zachte wielen WP55
 • Maten Zitting (bxd): 45 x 36 cm
 • Gewicht: 7,1 kg
 • Frame: Chroom
 • Materiaal zitgedeelte: Stof
 • Kleur zitting: Zwart

Bestel de ErgoLine zadelkruk met rugsteun en ervaar zelf het comfort!

Omdat het uitzoeken van de juiste zadelkruk of ergonomische bureaustoel voor jou afhankelijk is van vele factoren, helpen de specialisten van Ergo2go graag bij jouw keuze. Het is mogelijk om het hierboven genoemd product of andere soort zitoplossing te bestellen via onze webshop. Eventueel kun je ook langskomen in onze showrooms in Breda of Rotterdam voor verder advies (wij werken wel op afspraak). 088-2624400 – 06-23216020

 

Meer informatie
Kan ik dit product retourneren?Nee
KlachtoplossingPreventief, Lage rug, Bekken, Rug, Rugklachten, Onderrug
Garantie1 jaar
Wielenja
Soort wielenzacht
ESDNee
MechaniekBalance
Lage rugsteunlumbaalsteun
Kleur bekledingzwart
Kleur onderstellicht metallic
Zithoogte52 - 71 cm
FAQ
Hoeveel uren per dag kan ik de Aeris Swopper gebruiken?
Wanneer je begint met zitten op de Swopper kun je deze ongeveer 2 uur per dag gebruiken, afhankelijk van je conditie. Na een aantal weken kan je dit verder uitbouwen. 
Wat is de ideale zithoogte op een Swopper?
De zithoogte is afhankelijk van de lichaamslengte van de gebruiker. De zithouding op een Swopper kruk is anders dan op een bureaustoel, de hoek van de knieën is wil je groter hebben dan 90 graden
Wat betekent Hybride Werken?
Hybride werken is het flexibel kiezen van locatie waar gewerkt kan worden. Gedeeltelijk thuiswerken en gedeeltelijk op kantoor werken. Bekijk ons assortiment thuiswerk met laptopstandaard. 
Wat zijn de voordelen van Hybride Werken?
Hybride Werken heeft een stroomversnelling gekregen in de afgelopen 2 jaar. Het laat de meest ideale factoren van thuis- en kantoorwerken samenkomen. Vanuit de praktijk laat het hybride werken zien dat het als prettig wordt ervaren door de meest mensen. Het tijd- en plaats onafhankelijk werken zijn het grootste voordeel, ook geeft het een verhoogde productiviteit, meer focus en meer werkplezier. Daarnaast geeft het minder werkverkeer wat weer resulteert een beter klimaat.
Waarom is goed zitten zo belangrijk?
Een goede zitoplossing is belangrijk om fit en vitaal te blijven. Een goede zithouding afgestemd op jouw postuur en werkzaamheden resulteert in meer comfort en minder kans op fysieke klachten. Een goede zithouding zorgt ervoor dat de natuurlijk s-vorm van de wervelkolom optimaal wordt ondersteund.
Wat is het belang van een gezonde thuiswerkplek?
Het belang van een goed ingerichte werkplek wordt vaak onderschat bij thuiswerken. Gelukkig komt er steeds meer budget vanuit werkgevers om een ergonomische werkplek te creëren. Een verkeerd ingestelde werkplek kan al in korte termijn zorgen voor rug-, nek- en armklachten. Ergo2go denkt graag mee om jouw werkplek op een ergonomische manier in te richten.
Welke ergonomische zitoplossing past bij jouw situatie?
Een goede zitoplossing is van essentieel belang. Wil je zeker weten of de ergonomische bureaustoel, zadelkruk of zitbal aan jouw verwachtingen voldoet? Geen probleem, want je krijgt naast online of telefonisch deskundig advies de mogelijkheid om al onze ergonomische zitoplossingen in onze showrooms in Breda of Rotterdam vrijblijvend te testen. Gezien de huidige situatie werken wij wel op afspraak.
Waarom is advies van belang bij de keuze van een goede bureaustoel?
 Onze oefentherapeut en ergonomisch adviseurs helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Wij begrijpen dat je zeker wilt zijn van je aanschaf en deskundig advies draagt bij  het maken van een goede keuze. Naast deskundig advies op locatie binnen je eigen omgeving biedt Ergo2go je ook de mogelijkheid om vrijblijvend ons Experience center in Rotterdam of Breda te bezoeken. Bij online aankopen geven wij een 30 dagen gratis proefplaatsing van de diverse zitoplossingen.
Wat is het voordeel van een zit-stahulp?
Het grootste voordeel zit in de mogelijkheid om af te wisselen. Afwisseling tussen verschillende lichaamshoudingen is het belangrijkste bij werkplekken waar weinig tot geen beweging vereist is.  Langdurig zitten kan leiden tot fysieke klachten. Dit uit zich bijvoorbeeld in de vorm van rugklachten of overbelasting. Met een zit-sta kruk kan je diverse houdingen aannemen en hierin afwisselen.
Kan ik nog wel met de muis en toetsenbord werken achter een bureaufiets?
De ervaring leert dat het de productiviteit laat toenemen na het bewegen, maar niet tijdens het fietsen in muis en toetsenbord gebruik. Onderzoek wijst laat zien dat door beweging achter een computer je tot wel 30% sneller kan lezen en scherp blijft tijdens teams meetings.
Wat is een bureaufiets?
Fietsen op kantoor, het klinkt misschien bizar maar het is echt een hype geworden tijdens de pandemie. Er is steeds meer bewustzijn dat te lang stilzitten en weinig beweging niet ten goede komt van de gezondheid. Om dit tegen te gaan biedt de bureaufiets of deskbike een oplossing, zeker gecombineerd met een in hoogte verstelbaar zit-sta bureau. Perfect om tijdens het thuiswerken of op kantoor wat beweging te stimuleren.
Hoe werkt de Bureaufiets app?
Fietsen op kantoor, het klinkt misschien bizar maar het is echt een hype geworden tijdens de pandemie. Er is steeds meer bewustzijn dat te lang stilzitten en weinig beweging niet ten goede komt van de gezondheid. Om dit tegen te gaan biedt de bureaufiets of deskbike een oplossing, zeker gecombineerd met een in hoogte verstelbaar zit-sta bureau. Perfect om tijdens het thuiswerken of op kantoor wat beweging te stimuleren.
Zit een zitbal lekker?
Een zitbal is een prettige afwisseling en stimuleert een ergonomische lichaamshouding waarmee je de buik- en rugspieren traint. Als je net begint met het zitten op een zitbal adviseren wij dit maximaal een uur per dag. Na een paar weken is het mogelijk dit verder op te voeren. De bal is vooral bedoeld als aanvulling op je bureaustoel.
Hoe zit je goed op een zitbal?
De zithoogte is goed als de bekken iets boven de knieën zijn geplaatst, zodat de dijen licht schuin naar beneden zijn gebogen. Wij adviseren een zithouding die groter is dan 90 garden met aflopende bovenbenen. Probeer rechtop te blijven zitten met een rechte rug. Zit niet langer dan 1 uur op een zitbal.
Welke maat zitbal past bij mijn lengte?
Als algemene regel; heb je een lichaamslengte van 155cm tot maximaal 175cm adviseren wij een zitbal van het formaat 60 - 65cm versie. Bij een postuur van 175 cm tot maximaal 195 cm adviseren wij de 70 - 75cm zitbal. Deze maatvoering is van toepassing op de merken Vluv zitballen en Togo zitballen.

Gerelateerde producten

Check items om aan winkelmandje toe te voegen of

Misschien is dit wat je zoekt?

© Copyright Ergo2go 2021. Alle rechten voorbehouden.