ErgoLine ergonomische balanskruk met belast geremde wielen

SKU
12007002
€ 159,00
Levertijd: 3-4 werkdagen
De Ergoline balanskruk of wiebelkruk zorgt er voor dat je in beweging blijft tijdens het werken. Actief zitten op een kruk klinkt misschien niet als het meest ideale, maar er zitten er een hoop voordelen aan!

De zachte ronde zitting van de Ergoline ergonomische balanskruk of wiebelkruk zorgt ervoor dat je actief en comfortabel ergonomisch kunt zitten. Door de Ergoswing schotel beweegt de zitting van de kruk mee met de bewegingen die je maakt.

Kenmerken van de ErgoLine balans kruk met wielen

  • Ergonomische zit kruk met mooi design.
  • Traploos in hoogte verstelbaar van 55 tot 72 cm.
  • Comfortable schotel voor optimaal dynamisch zitten.
  • 360 graden draaibare design zitting met handgreep.
  • Design ringvoet (50 cm diameter) verrijdbaar op rubber wp55 wielen.
  • Zitting van hoogwaardige CFK vrije schuim.
  • Zwarte SV stoffering 100.000 martindale.
  • belast geremde wielen (Dit wiel is belast geremd. Dit houdt in dat het wiel zodra het belast wordt op de rem staat. Op het moment dat u op de stoel gaat zitten gaat het wiel dus op de rem)
  • Leverbaar met wielen voor een harde of zachte ondergrond

Het voordeel van een wiebelkruk of balanskruk

Een balanskruk is een type kruk die ervoor zorgt dat je niet constant stabiel zit. Het laat je actiever zitten met als belangrijkste voordeel dat het de bloedsomloop stimuleert en de spieren in beweging zet. Door continu subtiel je balans probeert te zoeken, ben je continu in een lichte vorm van beweging. De spieren bewegen meer, worden sterker en door deze actieve zit stimuleert het de bloedtoevoer. Rug-, schouder- en nekspieren worden continu gestimuleerd worden. Hierdoor zullen lichamelijke klachten binnen enkele dagen of weken verminderen en verdwijnen.

Actiever zitten met de Ergoline wiebelkruk

We gaan dagelijks steeds meer zitten. Als je de hele dag stil zit op een stoel dan kan dat erg nadelig zijn voor je gezondheid. Een beetje afwisseling van houding kan veel fysieke klachten voorkomen.  Als we op een plek zijn waar we een langere periode moeten zitten, dan kan het zijn dat onze houding slechter wordt. Met een balanskruk zorg je ervoor dat je lichaam zichzelf moet corrigeren en ondersteunen. Hierdoor is het goed voor je rugspieren. Met een ergonomische kruk zul je meer comfort, creatiever en creatiever werken.

Advies hoe een balanskruk te gebruiken

Verwacht niet op zeer korte termijn lang te zitten op een wiebelkruk, het lichaam wil je langzaam laten weten aan de kruk. Wij adviseren om de ErgoLine balans kruk meerdere keren per dag af te wisselen met een bureaustoel. Afwisselend zitten en staan is de beste manier om het lichaam tijdens eenzijdig (computer)werk voldoende te laten herstellen. Op deze manier verminder je de statische belasting en worden eventuele lichamelijke klachten vermindert of voorkomen. 

Bestel de ErgoLine balanskruk met wielen en ervaar zelf het comfort!

Omdat het uitzoeken van de juiste balanskruk of ergonomische bureaustoel voor jou afhankelijk is van vele factoren, helpen de specialisten van Ergo2go graag bij jouw keuze. Het is mogelijk om het hierboven genoemd product te bestellen via onze webshop. Eventueel kun je ook langskomen in onze showrooms in Breda of Rotterdam voor verder ergonomisch advies(wij werken wel op afspraak). 088-2624400 – 06-23216020

Meer informatie
Kan ik dit product retourneren?Ja
MerkErgoLine
KlachtoplossingPreventief, Lage rug, Rug
Garantie1 jaar
Materiaalkunstof
Wielenja
Soort wielenuniverseel
ESDNee
Max. gewicht100 kg
MechaniekBalance
Lage rugsteunnee
Kleur bekledingzwart
Kleur onderstelzwart
Soort bekledingXtreme
Armleggersnee
Neksteunnee
Voetenringja
Zithoogte54 - 72 cm
FAQ
Hoeveel uren per dag kan ik de Aeris Swopper gebruiken?
Wanneer je begint met zitten op de Swopper kun je deze ongeveer 2 uur per dag gebruiken, afhankelijk van je conditie. Na een aantal weken kan je dit verder uitbouwen. 
Wat is de ideale zithoogte op een Swopper?
De zithoogte is afhankelijk van de lichaamslengte van de gebruiker. De zithouding op een Swopper kruk is anders dan op een bureaustoel, de hoek van de knieën is wil je groter hebben dan 90 graden
Wat betekent Hybride Werken?
Hybride werken is het flexibel kiezen van locatie waar gewerkt kan worden. Gedeeltelijk thuiswerken en gedeeltelijk op kantoor werken. Bekijk ons assortiment thuiswerk met laptopstandaard. 
Wat zijn de voordelen van Hybride Werken?
Hybride Werken heeft een stroomversnelling gekregen in de afgelopen 2 jaar. Het laat de meest ideale factoren van thuis- en kantoorwerken samenkomen. Vanuit de praktijk laat het hybride werken zien dat het als prettig wordt ervaren door de meest mensen. Het tijd- en plaats onafhankelijk werken zijn het grootste voordeel, ook geeft het een verhoogde productiviteit, meer focus en meer werkplezier. Daarnaast geeft het minder werkverkeer wat weer resulteert een beter klimaat.
Waarom is goed zitten zo belangrijk?
Een goede zitoplossing is belangrijk om fit en vitaal te blijven. Een goede zithouding afgestemd op jouw postuur en werkzaamheden resulteert in meer comfort en minder kans op fysieke klachten. Een goede zithouding zorgt ervoor dat de natuurlijk s-vorm van de wervelkolom optimaal wordt ondersteund.
Wat is het belang van een gezonde thuiswerkplek?
Het belang van een goed ingerichte werkplek wordt vaak onderschat bij thuiswerken. Gelukkig komt er steeds meer budget vanuit werkgevers om een ergonomische werkplek te creëren. Een verkeerd ingestelde werkplek kan al in korte termijn zorgen voor rug-, nek- en armklachten. Ergo2go denkt graag mee om jouw werkplek op een ergonomische manier in te richten.
Welke ergonomische zitoplossing past bij jouw situatie?
Een goede zitoplossing is van essentieel belang. Wil je zeker weten of de ergonomische bureaustoel, zadelkruk of zitbal aan jouw verwachtingen voldoet? Geen probleem, want je krijgt naast online of telefonisch deskundig advies de mogelijkheid om al onze ergonomische zitoplossingen in onze showrooms in Breda of Rotterdam vrijblijvend te testen. Gezien de huidige situatie werken wij wel op afspraak.
Waarom is advies van belang bij de keuze van een goede bureaustoel?
 Onze oefentherapeut en ergonomisch adviseurs helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Wij begrijpen dat je zeker wilt zijn van je aanschaf en deskundig advies draagt bij  het maken van een goede keuze. Naast deskundig advies op locatie binnen je eigen omgeving biedt Ergo2go je ook de mogelijkheid om vrijblijvend ons Experience center in Rotterdam of Breda te bezoeken. Bij online aankopen geven wij een 30 dagen gratis proefplaatsing van de diverse zitoplossingen.
Wat is het voordeel van een zit-stahulp?
Het grootste voordeel zit in de mogelijkheid om af te wisselen. Afwisseling tussen verschillende lichaamshoudingen is het belangrijkste bij werkplekken waar weinig tot geen beweging vereist is.  Langdurig zitten kan leiden tot fysieke klachten. Dit uit zich bijvoorbeeld in de vorm van rugklachten of overbelasting. Met een zit-sta kruk kan je diverse houdingen aannemen en hierin afwisselen.
Kan ik nog wel met de muis en toetsenbord werken achter een bureaufiets?
De ervaring leert dat het de productiviteit laat toenemen na het bewegen, maar niet tijdens het fietsen in muis en toetsenbord gebruik. Onderzoek wijst laat zien dat door beweging achter een computer je tot wel 30% sneller kan lezen en scherp blijft tijdens teams meetings.
Wat is een bureaufiets?
Fietsen op kantoor, het klinkt misschien bizar maar het is echt een hype geworden tijdens de pandemie. Er is steeds meer bewustzijn dat te lang stilzitten en weinig beweging niet ten goede komt van de gezondheid. Om dit tegen te gaan biedt de bureaufiets of deskbike een oplossing, zeker gecombineerd met een in hoogte verstelbaar zit-sta bureau. Perfect om tijdens het thuiswerken of op kantoor wat beweging te stimuleren.
Hoe werkt de Bureaufiets app?
Fietsen op kantoor, het klinkt misschien bizar maar het is echt een hype geworden tijdens de pandemie. Er is steeds meer bewustzijn dat te lang stilzitten en weinig beweging niet ten goede komt van de gezondheid. Om dit tegen te gaan biedt de bureaufiets of deskbike een oplossing, zeker gecombineerd met een in hoogte verstelbaar zit-sta bureau. Perfect om tijdens het thuiswerken of op kantoor wat beweging te stimuleren.
Zit een zitbal lekker?
Een zitbal is een prettige afwisseling en stimuleert een ergonomische lichaamshouding waarmee je de buik- en rugspieren traint. Als je net begint met het zitten op een zitbal adviseren wij dit maximaal een uur per dag. Na een paar weken is het mogelijk dit verder op te voeren. De bal is vooral bedoeld als aanvulling op je bureaustoel.
Hoe zit je goed op een zitbal?
De zithoogte is goed als de bekken iets boven de knieën zijn geplaatst, zodat de dijen licht schuin naar beneden zijn gebogen. Wij adviseren een zithouding die groter is dan 90 garden met aflopende bovenbenen. Probeer rechtop te blijven zitten met een rechte rug. Zit niet langer dan 1 uur op een zitbal.
Welke maat zitbal past bij mijn lengte?
Als algemene regel; heb je een lichaamslengte van 155cm tot maximaal 175cm adviseren wij een zitbal van het formaat 60 - 65cm versie. Bij een postuur van 175 cm tot maximaal 195 cm adviseren wij de 70 - 75cm zitbal. Deze maatvoering is van toepassing op de merken Vluv zitballen en Togo zitballen.

Misschien is dit wat je zoekt?

© Copyright Ergo2go 2021. Alle rechten voorbehouden.