Ergonomische bureaustoel

Ergonomische bureaustoelen

Het kiezen van een bureaustoel

Voor een comfortabele en ergonomisch verantwoorde zithouding is een ergonomische bureaustoel onmisbaar. Heb je regelmatig rugklachten? En uiten deze pijntjes zich ook op rustmomenten? Dan kan je ervan uitgaan dat je te veel zit en een verkeerde houding aanneemt.

Door het vele thuiswerken zitten we onbewust nog meer, met name je bureaustoel heeft hier veel invloed op. Een goede zithouding aannemen is nog niet zo gemakkelijk, hiermee kunnen de meeste mensen wel wat advies tips en advies gebruiken. Al onze ergonomische bureaustoelen hebben we geselecteerd op basis van een aantal factoren, waarmee rekening is gehouden met de individuele behoeften. Een goede stoel past bij jouw lichaam en geeft steun op de plekken waar dat nodig is.

Voordelen

Om klachten te voorkomen en verminderen is het belangrijk om op een comfortabele manier te kunnen werken. De verkeerde stoel die niet past bij jouw lichaam zorgt er simpelweg voor dat je verkeerd zit. Op korte termijn zal je hier nog zoveel van merken, maar op lange termijn zorgt een verkeerde zithouding voor rug-, nek- of schouderklachten.

De keuze voor een goede ergonomische zit in de verstelbaarheid naar jouw postuur. Zo kun je bijvoorbeeld de zithoogte, zithoek, rugleuning en armleuningen gemakkelijk aanpassen. Heeft je stoel bijvoorbeeld niet de juiste zithoogte, dan kunnen je voeten de grond niet plat op de grond gezet worden. Biedt de rugleuning niet voldoende ondersteuning, dan zorgt dat ervoor dat je al snel onderuitgezakt gaat zitten.

  • Geeft optimale ondersteuning aan het lichaam.
  • Zorgt voor meer productiviteit.
  • Verhoogd comfort en ontspanning
  • Geeft voldoende bewegingsvrijheid
  • Is instelbaar op lichaamspostuur
  • Stimuleert een actieve zithouding
  • Minimaal 5 tot 10 jaar garantie
  • Voldoet aan de Nederlandse Praktijkrichtlijn NPR 1813

Waarom een ergonomische bureaustoel kopen?

Het kost vaak veel moeite om je leidinggevende te overtuigen om een ​​ergonomische stoel voor je thuiswerkplek te kopen. Met een goede ergonomische bureaustoel zal je minder snel pijntjes voelen en meer comfort ervaren. Je zal beter kunnen focussen en productiever zijn als je werkhouding en de stoel en andere accessoires zijn afgestemd naar jouw postuur.

Ergonomische stoelen zijn ontworpen om u te helpen langdurig comfortabel te zitten. Ze zijn beter verstelbaar dan standaard bureaustoelen en stellen je in staat om de pasvorm naar jouw lichaam of zitvoorkeuren aan te passen. Een goede stoel geeft je meer comfort en werkplezier en je productiviteit zijn verbeteren. Er zijn vijf hoofd redenen waarom ergonomische stoelen je rugklachten zal verminderen. Hieronder vind je 5 redenen waarom je een ergonomische bureaustoel je rugpijn zal verminderen.

1. Ondersteuning en houding

De belangrijkste reden dat een ergonomische bureaustoel je rugpijn zullen verminderen, is dat ze zijn ontworpen om je natuurlijke houding te ondersteunen en fysieke belasting op je lichaam te verminderen. Bij een goede stoel zit lendensteun die helpt om de lumbale wervelkolom goed te ondersteunen.

Verstelbare armleuningen ondersteunen je elleboog en onderarmen terwijl je armen ontspannen langs je zij hangen en goed aansluiten aan het bureaublad. Hierdoor kun je toetsenbord en muis gebruiken zonder extra spierspanning in de schouders en armen te veroorzaken. Door de zithoogte aan te passen, kunt je met je voeten plat op de grond zitten met je heupen en knieën ongeveer negentig graden gebogen. Binnen ons assortiment hebben we voornamelijk ergonomische bureaustoelen waarvan de rugleuning naar voren of naar achteren kan worden bewogen om de diepte van de zitting te verkorten.

2. Juiste uitlijning van heup en bekken

Een veel voorkomende oorzaak van lage rugpijn tijdens het zitten is de onjuiste uitlijning en houding van de heupen en de bekken. Het zitkussen moet het zitvlak en de bovenbenen ondersteunen. Met de zit-diepte instelling kun je het zitkussen naar voren of naar achteren schuiven.

Ergonomen geven aan dat dat de ruimte tussen de voorkant van het zitkussen en je knieholte minimaal twee vingers tot max een vuist moet zijn. De stoelen binnen ons assortiment zitoplossingen hebben een kantelmechaniek die stimuleert om de heupen en voeten te laten bewegen. Dit is een natuurlijke en comfortabele manier van bewegen en zorgt voor wat extra bloedcirculatie tijdens het zitten.

3. Voorkom een voorwaartse houding

Een achterwaartse bekkenkanteling laat je lumbale wervelkolom buigen en zorgt ervoor dat je schouders naar voren buigen. In deze positie glijden uw schouderbladen weg en beweegt je hoofd naar een voorwaartse onnatuurlijke positie. Deze houding laat je licht omhoog kijken naar het beeldscherm waardoor je nek constant onder spanning staat. Deze houding geeft op den duur schouderklachten, rugpijn en hoofdpijn. Een ergonomisch bureaustoel kan een aanzienlijke bijdragen leveren aan het corrigeren van je houding.

4. Actief zitten

Ergo2go verkoopt voornamelijk bureaustoelen met een kantelmechaniek. Wanneer de bureaustoel in de schommel stand staat ingesteld en zal dat de gebruiker meer bewegingsvrijheid bieden en afwisseling stimuleren. Je neemt een actieve zithouding aan. Een ergonomische stoel met schommelmechanisme is een goede basis voor een comfortabele werkplek.

5. Extra comfort

Veel ergonomische bureaustoelen zijn gemaakt met materialen van hogere kwaliteit, de zitkussens en rugkussens kunnen dikker of zelfs gevormd zijn om de pasvorm te verbeteren. Sommige ergonomische bureaustoelen hebben een extra lendensteun die in het ontwerp is ingebouwd. De sleutel tot comfort is de mogelijkheid om bijna elk onderdeel een bureaustoel aan te passen naar jouw postuur.

Top 5 bureaustoelen

Bij het selecteren van een bureaustoel is het belangrijk om vooraf te bepalen welk doel de aankoop heeft en welke eisen u aan het product stelt. Maak vervolgens gebruik van onze zoekfilters om tot de selectie van een bureaustoel te komen, dat past bij uw klachtenbeeld en werkplek. Geen mens is hetzelfde, dus kies vooral een bureaustoel die past bij uw persoonlijke wensen. Door de werkplek aan te passen aan de mens in plaats van andersom, worden veel lichamelijke klachten voorkomen of verholpen.


Proefplaatsen

Wil je even proef zitten of een ergonomische bureaustoel testen in Rotterdam? In onze showroom in Rotterdam staan meer dan 30 ergonomische bureaustoelen en krukken die verschillen in prijs, verstelmogelijkheden en design. Jouw nieuwe ergonomische bureaustoel goedkoop en snel bestellen doe je bij Ergo2go.nl

Wij bezorgen de stoel gratis bij je thuis of op kantoor.

Ons assortiment met zitoplossingen bestaat uit stoelen van eigen merk Ergoline, evenals stoelen van bekende merken zoals Flokk RH active, Interstuhl, HAG, Score en Aeris. Om het kiezen tussen ons uitgebreide aanbod te vergemakkelijken, vind je in onze shop een handig menu met filterselecties. Zo kun je selecteren op stoelen afgestemd op jouw lichaamslengte, zithoogte, klachtoplossing etc. Ook kun je op prijs selecteren voor het vinden van een stoel binnen ieder budget. Advies nodig bij het kiezen van een ergonomische bureaustoel? Wij staan je graag te woord in onze showroom te Rotterdam of telefonisch via onze klantenservice.

Veel gestelde vragen over bureaustoelen

Het is belangrijk bij de keuze van een bureaustoel te beoordelen of het je meer comfort geeft, je houding laat verbeteren en het werkplezier laat toenemen.

Ergo2go heeft ruim 15 jaar ervaring met het maken van keuzes om jouw werkplek ergonomisch te optimaliseren. Wij leveren verschillende modellen bureaustoelen die aansluiten bij iedere soort werkplek. Binnen de veel gestelde vragen vind je meer informatie over de verschillende opties en geven wij handige tips om het maximale uit jouw aankoop of proefplaatsing te halen.

Waar moet je opletten bij een ergonomische bureaustoel?
Een ergonomische bureaustoel moet goed verstelbaar zijn naar jouw postuur en werkzaamheden. Het geeft je lichaam op de juiste manier ondersteunining en stimuleert beweging en variatiemogelijkheden. Comfort en ondersteuning gaan hand in hand. De basis van een goed rechtop zittende houding in iedere positie is van belang om de druk op je tussenwervelschijven te verminderen en langdurig te kunnen werken.
Hoe stel ik de rugleuning van mijn bureaustoel in?
Hoek van de rugleuning stel je in een hoek van minimaal 90 graden tussen de zitting en de rug tot maximaal 105-110 graden. Deze hoek stimuleert een actieve zithouding. De hoogte van de rugleuning moet je juiste ondersteuning geven. Probeer de rugleuning je volledige rug te laten ondersteunen. Met een lumbaalsteun in de holling van je onderrug zal je net dat beetje extra steun ervaren.
Hoe hoog moet je stoel staan?
Plaats beide voeten goed op de grond, vervolgens is het van belang dat je bovenbeen een klein beetje afloopt zodat je heup hoger is dan je knie.
Wat als het bestelde ergonomische bureaustoel niet bevalt?
Een aankoop bij ergo2go kan altijd binnen 30 dagen geretourneerd worden. Daarbij is het mogelijk om een ander product te krijgen. Ook kunnen we je aankoopbedrag terugstorten. Ook bestaat de mogelijkheid om een product te komen testen op één van onze locaties in Rotterdam, Breda of Waardenburg.
Hoe werkt de proefplaatsing van een bureaustoel?
Wil je zeker weten of een product aan je verwachtingen zal voldoen? Geen probleem! Bijna al onze stoelen mag je 30 dagen binnen je eigen omgeving testen. Wil je even proef zitten of een ergonomische bureaustoel testen in Rotterdam? In onze showroom in Rotterdam staan meer dan 30 ergonomische bureaustoelen en krukken die verschillen in prijs, verstelmogelijkheden en design. Wij bezorgen de stoel ook gratis bij je thuis of op kantoor.
Wat is lendensteun?
Bureaustoelen binnen het assortiment van Ergo2go beschikken over een opblaasbare lendensteun of een in hoogte en diepte verstelbare lendensteun. Een lendensteun of rugsteun geeft extra ondersteuning en comfort en is cruciaal om vermoeidheid en rugpijn te voorkomen. Probeer de rugsteun in het kuiltje in je onderrug te krijgen. De RH bureaustoelen hebben de vorm van een lendensteun en zijn vewerkt in de rugleuning, je kunt de hele rugleuning hoger of lager te zetten tot deze je rug comfortabel ondersteunt.
Waarom een (N)EN bureaustoel?
Deze norm zegt iets over de maatvoering en instelbaarheid. Bureaustoelen met een NEN normering zijn ontworpen naar Europse maatstaven en zouden voor bijna alle Europeanen posturen geschikt moeten zijn. De specificaties van een (N)EN 1335 normering zijn; de bureaustoel dient over een lendensteun te beschikken. De armleggers moeten een minmale lengte van 20 cm hebben en een de stoel heeft een hoogte verstelbaar zitvlak en rugleuning.
Wat is een NPR bureaustoel?
NPR staat voor Nederlandse Praktijk Richtlijn. Deze Arbo goedgekeurde bureaustoelen hebben wat aanvullende specificaties op N)EN 1335 normering. Stoelen met deze normering zijn dermate verstelbaar dat ze geschikt zijn voor 95% van de Nederlanders. Een minimale hoogteverstelling van het zitvlak en minimale hoogte van de rugleuning zijn de belangrijkste criteria.
Hoe kan ik mijn bureaustoel het beste instellen?
Probeer je bureaustoel zo in te stellen dat je voeten goed ondersteund worden door de grond of een voetenbankje of bijvoorbeeld een plank. Knieën op dezelfde hoogte als je heupen, bovenbenen comfortabel ondersteund door de stoel. Door het onderste deel van je rug net wat extra te ondersteunen met bijvoorbeeld een kussen voorkom je rugklachten. Uiteraard is een goed instelbare bureaustoel van groot belang ook bij thuis werken.

16 Items

per pagina
Set Descending Direction

16 Items

per pagina
Set Descending Direction
© Copyright Ergo2go 2021. Alle rechten voorbehouden.