Salli Slim zadelkruk

SKU
Salli-Slim
Vanaf € 295,00
Levertijd: 12-14 werkdagen
Laden...Even geduld, we laden de productopties..
Ergonomische zadelkruk, die geschikt is voor kinderen en kleinere personen vanwege de unieke vormgeving.

De ergonomisch ontworpen zitting van de Salli Slim zadelkruk ondersteunt het lichaam met een natuurlijke houding. De zitting bestaat uit twee delen en voorkomt druk rond de schaamstreek. Het lichaamsgewicht rust op de zitbeenderen. De onderrug neemt hierdoor automatisch een natuurlijke en comfortabele curve aan en voorkomt onnodige spierspanning in onderrug. Uitermate geschikt voor kinderen en kleinere personen.

De Salli zadelkruk kan ingezet worden ter afwisseling bij computerwerkplekken, flexplekken, thuiswerken en als vaste zitoptie bij schoonheidsspecialisten, in de gezondheidszorg, de industrie en tal van andere plekken.

Voordelen van de ergonomische zadelkrukken van Salli

 • goed zitten zonder directe ondersteuning van de onderrug en armen
 • de twee helften van polyurethaan zijn onderbroken door een dieper liggende sleuf
 • benen en armen kunnen vrij bewegen
 • geen druk rond de schaamstreek door speciaal ergonomisch design
 • zithoogte is verstelbaar door gebruik van gaslift 
 • geschikt voor zowel zit- als stahoogten
 • de zitting is in hoek verstelbaar
 • meerdere modellen mogelijk (zie hieronder)
 • goed en veilig schoon te maken
 • wordt standaard geleverd in de kleur zwart
 • verkrijgbaar in smal, medium en large

Ons aanbod aan Salli Slim en Salli Light zadelkrukken

De Salli Slim kruk heeft een smallere zitting, dan de Salli Light en daardoor ook een smallere kruisvoet. De Salli Light kruk heeft een kruisvoet met diameter van 58 cm en de Salli Slim kruk een kruisvoet van 48 cm.

 • Salli Slim / Light - Basic

Deze kruk heeft twee zadeldelen die niet onafhankelijk van elkaar te verstellen zijn. De zadelzitting heeft een vaste stand, de kruk is in hoogte verstelbaar.

 • Salli Slim / Light - Tilt

Deze kruk heeft ook twee vaste zadeldelen. Naast de hoogteverstelling kunt u via de hendel de zadelzitting naar voren en naar achter laten hellen. Hiermee wordt een goed open heuphoek gecreeërd, die zorgt voor een verbeterde zithouding.

 • Salli Slim / Light - Swing

Deze kruk heeft twee zadeldelen die niet onafhankelijk van elkaar te verstellen zijn. De kruk is in hoogte verstelbaar en beschikt over een Swing mechaniek, waardoor het zadel mee beweegt met de gebruiker. Hierdoor wordt de natuurlijk houding bevordert en de rug ondersteund.

Advies van Backshop

Wij adviseren om de zadelkruk enkele keren per dag af te wisselen met een ergonomische computerstoel. Afwisselend zitten en staan is de beste manier om het lichaam tijdens eenzijdig (computer)werk voldoende te laten herstellen.

De adviseurs van Backshop helpen u graag bij uw keuze. In de showroom of op locatie adviseren wij over de vele mogelijkheden.
Wilt u meer informatie, bel dan naar 010 - 470 26 11 en maak een afspraak.

Extra opties bij de Salli Slim / Light zadelkruk

 • Aluminium kruisvoet i.p.v. zwart kunstof. 
 • Rugsteun.
 • Verschillende soorten bekleding, zoals leer, kunstleer of ESD behandeld.
Meer informatie
Kan ik dit product retourneren?Ja
Levertijd12 - 14 werkdagen
MerkSalli
KlachtoplossingNek, Lage rug, Bekken, Rug
Garantie5 jaar
Gewicht product5,4 kg
Materiaalkunststof
Wielenja
Soort wielenzacht
Lengte140 - 170 cm
ESDNee
Max. gewicht100 kg
Lage rugsteunnee
Kleur bekledingzwart
Soort bekledingPUR
Armleggersnee
Neksteunnee
Voetenringnee
FAQ
Hoeveel uren per dag kan ik de Aeris Swopper gebruiken?
Wanneer je begint met zitten op de Swopper kun je deze ongeveer 2 uur per dag gebruiken, afhankelijk van je conditie. Na een aantal weken kan je dit verder uitbouwen. 
Wat is de ideale zithoogte op een Swopper?
De zithoogte is afhankelijk van de lichaamslengte van de gebruiker. De zithouding op een Swopper kruk is anders dan op een bureaustoel, de hoek van de knieën is wil je groter hebben dan 90 graden
Wat betekent Hybride Werken?
Hybride werken is het flexibel kiezen van locatie waar gewerkt kan worden. Gedeeltelijk thuiswerken en gedeeltelijk op kantoor werken. Bekijk ons assortiment thuiswerk met laptopstandaard. 
Wat zijn de voordelen van Hybride Werken?
Hybride Werken heeft een stroomversnelling gekregen in de afgelopen 2 jaar. Het laat de meest ideale factoren van thuis- en kantoorwerken samenkomen. Vanuit de praktijk laat het hybride werken zien dat het als prettig wordt ervaren door de meest mensen. Het tijd- en plaats onafhankelijk werken zijn het grootste voordeel, ook geeft het een verhoogde productiviteit, meer focus en meer werkplezier. Daarnaast geeft het minder werkverkeer wat weer resulteert een beter klimaat.
Waarom is goed zitten zo belangrijk?
Een goede zitoplossing is belangrijk om fit en vitaal te blijven. Een goede zithouding afgestemd op jouw postuur en werkzaamheden resulteert in meer comfort en minder kans op fysieke klachten. Een goede zithouding zorgt ervoor dat de natuurlijk s-vorm van de wervelkolom optimaal wordt ondersteund.
Wat is het belang van een gezonde thuiswerkplek?
Het belang van een goed ingerichte werkplek wordt vaak onderschat bij thuiswerken. Gelukkig komt er steeds meer budget vanuit werkgevers om een ergonomische werkplek te creëren. Een verkeerd ingestelde werkplek kan al in korte termijn zorgen voor rug-, nek- en armklachten. Ergo2go denkt graag mee om jouw werkplek op een ergonomische manier in te richten.
Welke ergonomische zitoplossing past bij jouw situatie?
Een goede zitoplossing is van essentieel belang. Wil je zeker weten of de ergonomische bureaustoel, zadelkruk of zitbal aan jouw verwachtingen voldoet? Geen probleem, want je krijgt naast online of telefonisch deskundig advies de mogelijkheid om al onze ergonomische zitoplossingen in onze showrooms in Breda of Rotterdam vrijblijvend te testen. Gezien de huidige situatie werken wij wel op afspraak.
Waarom is advies van belang bij de keuze van een goede bureaustoel?
 Onze oefentherapeut en ergonomisch adviseurs helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Wij begrijpen dat je zeker wilt zijn van je aanschaf en deskundig advies draagt bij  het maken van een goede keuze. Naast deskundig advies op locatie binnen je eigen omgeving biedt Ergo2go je ook de mogelijkheid om vrijblijvend ons Experience center in Rotterdam of Breda te bezoeken. Bij online aankopen geven wij een 30 dagen gratis proefplaatsing van de diverse zitoplossingen.
Wat is het voordeel van een zit-stahulp?
Het grootste voordeel zit in de mogelijkheid om af te wisselen. Afwisseling tussen verschillende lichaamshoudingen is het belangrijkste bij werkplekken waar weinig tot geen beweging vereist is.  Langdurig zitten kan leiden tot fysieke klachten. Dit uit zich bijvoorbeeld in de vorm van rugklachten of overbelasting. Met een zit-sta kruk kan je diverse houdingen aannemen en hierin afwisselen.
Kan ik nog wel met de muis en toetsenbord werken achter een bureaufiets?
De ervaring leert dat het de productiviteit laat toenemen na het bewegen, maar niet tijdens het fietsen in muis en toetsenbord gebruik. Onderzoek wijst laat zien dat door beweging achter een computer je tot wel 30% sneller kan lezen en scherp blijft tijdens teams meetings.
Wat is een bureaufiets?
Fietsen op kantoor, het klinkt misschien bizar maar het is echt een hype geworden tijdens de pandemie. Er is steeds meer bewustzijn dat te lang stilzitten en weinig beweging niet ten goede komt van de gezondheid. Om dit tegen te gaan biedt de bureaufiets of deskbike een oplossing, zeker gecombineerd met een in hoogte verstelbaar zit-sta bureau. Perfect om tijdens het thuiswerken of op kantoor wat beweging te stimuleren.
Hoe werkt de Bureaufiets app?
Fietsen op kantoor, het klinkt misschien bizar maar het is echt een hype geworden tijdens de pandemie. Er is steeds meer bewustzijn dat te lang stilzitten en weinig beweging niet ten goede komt van de gezondheid. Om dit tegen te gaan biedt de bureaufiets of deskbike een oplossing, zeker gecombineerd met een in hoogte verstelbaar zit-sta bureau. Perfect om tijdens het thuiswerken of op kantoor wat beweging te stimuleren.
Zit een zitbal lekker?
Een zitbal is een prettige afwisseling en stimuleert een ergonomische lichaamshouding waarmee je de buik- en rugspieren traint. Als je net begint met het zitten op een zitbal adviseren wij dit maximaal een uur per dag. Na een paar weken is het mogelijk dit verder op te voeren. De bal is vooral bedoeld als aanvulling op je bureaustoel.
Hoe zit je goed op een zitbal?
De zithoogte is goed als de bekken iets boven de knieën zijn geplaatst, zodat de dijen licht schuin naar beneden zijn gebogen. Wij adviseren een zithouding die groter is dan 90 garden met aflopende bovenbenen. Probeer rechtop te blijven zitten met een rechte rug. Zit niet langer dan 1 uur op een zitbal.
Welke maat zitbal past bij mijn lengte?
Als algemene regel; heb je een lichaamslengte van 155cm tot maximaal 175cm adviseren wij een zitbal van het formaat 60 - 65cm versie. Bij een postuur van 175 cm tot maximaal 195 cm adviseren wij de 70 - 75cm zitbal. Deze maatvoering is van toepassing op de merken Vluv zitballen en Togo zitballen.
© Copyright Ergo2go 2021. Alle rechten voorbehouden.