Vluv PIL&PED LEIV Balanskussen

SKU
VLUVLEIVBALANSKUSSEN
Vanaf € 59,90
Op voorraad
Laden...Even geduld, we laden de productopties..

Een Vluv balanskussen is het ideale stoelkussen voor actief en comfortabel zitten tijdens het werk of gamen.

Het Vluv PED zitkussen is gevuld met lucht en zorgt ervoor dat je, door te balanceren, de spieren in de rug en bekken traint tijdens het zitten. Een balanskussen bevordert het dynamisch zitten en een correcte zithouding. Je regelt zelf de hoeveelheid lucht in het kussen met het bijgeleverde pompje.

De Vluv PED balanskussens zijn leverbaar met een prachtige hoes in de stoffen LEIV, SOVA en STOV. Kijk verder op de categoriepagina voor alle opties.

Stofsoort Vluv LEIV

Dit model is uitgevoerd in de stof LEIV, dit is een stof van 100% polyester en hoogwaardige kwaliteit. Het heeft een warme en comfortabele uitstraling door de gemêleerde stof en dubbel gestikte naden.

Eigenschappen van het Vluv PED balanskussen

  • Diameter: 36 cm 
  • Hoogte: 6 cm
  • Gewicht inclusief hoes: 1.2 kg
  • Materiaal:100% phthalate vrij PVC
  • Inclusief handpompje
  • Hoes inclusief handvat

Het wordt geadviseerd om het Vluv balanskussen regelmatig te gebruiken, omdat dit bij uitstek de ideale training is voor je onderrug. De lichte natuurlijke vibratie tijdens het ademhalen zorgt ervoor dat het lichaam een constante feedback ter correctie krijgt voor een optimale houdingspositie. De houding van het lichaam gaat een natuurlijke positie aannemen en met name de lordose krijgt weer zijn oorspronkelijke holling. De gebruiker is veel minder bevattelijk voor lage rugproblemen omdat dit gebied door het dynamisch zitten enorm versterkt wordt. Ook tijdens het staan bemerkt men dat de houding van het lichaam beter en stabieler is, de rug kan langer belast worden zonder klachten.

In combinatie met het gebruik van de zitbal zorg je ervoor dat je door te balanceren je spieren in de rug en bekken traint. Het bevordert het dynamisch zitten en het allerbelangrijkst natuurlijk een correcte zithouding.

Koop vandaag een VLUV balanskussen en begin morgen aan een betere werkplek

Met een goed balanskussen wordt een betere houding gegarandeerd tijdens het werken op de laptop of pc. Zorg voor een goed afgestelde bureaustoel en bureau, zet de monitor van uw pc en/of laptop op ooghoogte en ervaar zelf hoe de spanning in uw nek en schouders afneemt. Maak gebruik van het balanskussen om dagelijks meerdere keren van houding te wisselen en hiermee de statische belasting te verminderen.

Heeft u vragen over de aanschaf van een balanskussen, ergonomische zitbal, bijpassende artikelen of alternatieven? Neem dan contact met ons op via info@ergo2go.nl of via 088-262 44 00.

Meer informatie
Kan ik dit product retourneren?Nee
MerkVluv
KlachtoplossingPreventief, Lage rug, Bekken, Rug
Garantie1 jaar
FAQ
Waarom draagt een rugkussen bij aan een goede zithouding?
Een belangrijke tip is om waar je ook zit een statische zithouding te voorkomen. Belangrijk is om de zithouding af te wisselen en dus regelmatig van houding te variëren. Lange tijd in een statische zithouding zitten is niet bevorderlijk voor de gezondheid. Bewegen en afwisseling blijft het advies. Een rugkussen kan wel bijdragen aan een meer natuurlijke houding en geen extra comfort en ondersteuning.
Welk rugkussen past het beste bij mij?
Om een goede keuze te maken moet je eerst weten tegen welke klachten of welke doel je het rugkussen gebruikt. Zo zijn er orthopedische rugkussens die je kunt gebruiken op een stoel of bank of autostoel. Ergo2go heeft diverse modellen rugkusssens die aansluiten bij jouw type klacht.
Wat als de bestelde rugsteun kussen niet bevalt?
Een aankoop bij ergo2go kan altijd binnen 30 dagen geretourneerd worden. Daarbij is het mogelijk om een ander product te krijgen. Ook kunnen we je aankoopbedrag terugstorten. Ook bestaat de mogelijkheid om een product te komen testen op één van onze locaties in Rotterdam, Breda of Waardenburg.
Wat is een wiebelkussen?
Een wiebelkussens, ook wel balanskussen genoemd maakt dynamisch zitten mogelijk. Door op een wiebelkussen te zitten, train je je rugspieren, bilspieren en buikspieren. Het stimuleert de bloedcirculatie en zorgt voor een actieve zithouding.
Hoe gebruik je een wiebelkussen?
Een wiebelkussen is heel simpel en universeel inzetbaar.  Je hoeft hem enkel op te pompen en erop te gaan zitten. Let wel op de volgende praktische zaken; Ga in eerste instantie niet te lang zitten om een wiebelkussen of zitbal, bouw het geleidelijk op. Begin eerste met een half uur tot een uur en kijkt hoe dat voelt. Probeer met je voeten bij de grond te kunnen als je op het kussen zit. Speel met de hoeveelheid lucht om het kussen op jouw wensen aan te passen
Hoe werkt een wiebelkussen?
Met een wiebelkussen stimuleer je een actievere zithouding en concentratie. Daarnaast is deze te gebruiken bij stabiliteit- en evenwichtsoefeningen.
Wat betekent Hybride Werken?
Hybride werken is het flexibel kiezen van locatie waar gewerkt kan worden. Gedeeltelijk thuiswerken en gedeeltelijk op kantoor werken. Bekijk ons assortiment thuiswerk met laptopstandaard. 
Wat zijn de voordelen van Hybride Werken?
Hybride Werken heeft een stroomversnelling gekregen in de afgelopen 2 jaar. Het laat de meest ideale factoren van thuis- en kantoorwerken samenkomen. Vanuit de praktijk laat het hybride werken zien dat het als prettig wordt ervaren door de meest mensen. Het tijd- en plaats onafhankelijk werken zijn het grootste voordeel, ook geeft het een verhoogde productiviteit, meer focus en meer werkplezier. Daarnaast geeft het minder werkverkeer wat weer resulteert een beter klimaat.
Waarom is goed zitten zo belangrijk?
Een goede zitoplossing is belangrijk om fit en vitaal te blijven. Een goede zithouding afgestemd op jouw postuur en werkzaamheden resulteert in meer comfort en minder kans op fysieke klachten. Een goede zithouding zorgt ervoor dat de natuurlijk s-vorm van de wervelkolom optimaal wordt ondersteund.
Wat is het belang van een gezonde thuiswerkplek?
Het belang van een goed ingerichte werkplek wordt vaak onderschat bij thuiswerken. Gelukkig komt er steeds meer budget vanuit werkgevers om een ergonomische werkplek te creëren. Een verkeerd ingestelde werkplek kan al in korte termijn zorgen voor rug-, nek- en armklachten. Ergo2go denkt graag mee om jouw werkplek op een ergonomische manier in te richten.
Welke ergonomische zitoplossing past bij jouw situatie?
Een goede zitoplossing is van essentieel belang. Wil je zeker weten of de ergonomische bureaustoel, zadelkruk of zitbal aan jouw verwachtingen voldoet? Geen probleem, want je krijgt naast online of telefonisch deskundig advies de mogelijkheid om al onze ergonomische zitoplossingen in onze showrooms in Breda of Rotterdam vrijblijvend te testen. Gezien de huidige situatie werken wij wel op afspraak.
Waarom is advies van belang bij de keuze van een goede bureaustoel?
 Onze oefentherapeut en ergonomisch adviseurs helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Wij begrijpen dat je zeker wilt zijn van je aanschaf en deskundig advies draagt bij  het maken van een goede keuze. Naast deskundig advies op locatie binnen je eigen omgeving biedt Ergo2go je ook de mogelijkheid om vrijblijvend ons Experience center in Rotterdam of Breda te bezoeken. Bij online aankopen geven wij een 30 dagen gratis proefplaatsing van de diverse zitoplossingen.
Wat is het voordeel van een zit-stahulp?
Het grootste voordeel zit in de mogelijkheid om af te wisselen. Afwisseling tussen verschillende lichaamshoudingen is het belangrijkste bij werkplekken waar weinig tot geen beweging vereist is.  Langdurig zitten kan leiden tot fysieke klachten. Dit uit zich bijvoorbeeld in de vorm van rugklachten of overbelasting. Met een zit-sta kruk kan je diverse houdingen aannemen en hierin afwisselen.
Kan ik nog wel met de muis en toetsenbord werken achter een bureaufiets?
De ervaring leert dat het de productiviteit laat toenemen na het bewegen, maar niet tijdens het fietsen in muis en toetsenbord gebruik. Onderzoek wijst laat zien dat door beweging achter een computer je tot wel 30% sneller kan lezen en scherp blijft tijdens teams meetings.
Wat is een bureaufiets?
Fietsen op kantoor, het klinkt misschien bizar maar het is echt een hype geworden tijdens de pandemie. Er is steeds meer bewustzijn dat te lang stilzitten en weinig beweging niet ten goede komt van de gezondheid. Om dit tegen te gaan biedt de bureaufiets of deskbike een oplossing, zeker gecombineerd met een in hoogte verstelbaar zit-sta bureau. Perfect om tijdens het thuiswerken of op kantoor wat beweging te stimuleren.
© Copyright Ergo2go 2021. Alle rechten voorbehouden.