Handshoemouse

De Handshoemouse heeft een bijzondere vorm die veel wegheeft van een rog. Door deze bijzondere vorm, kun je je hand volledig over de muis heen leggen, zodat je deze bedekt als een soort handschoen. De muis hoeft niet vanuit de hand en pols te worden bestuurd, maar vanuit de hele arm, waardoor spiercontractie wordt verminderd.

Professioneel onderzoek

Na jarenlang onderzoek met het Erasmus MC en het Universitair Medisch Centrum (UMC) Rotterdam is Handshoemouse opgericht. Dankzij dit onderzoek is deze ergonomische muis ontwikkeld om nek-, schouder-, arm- en handklachten te voorkomen. Hierdoor wordt werken met de muis ergonomisch verantwoord. De muis is ook geschikt voor flexibele werkplekken.

Achtergrond

Een standaard computermuis is meestal te klein voor je hand, waardoor de hand en vingers zich in een onnatuurlijke "grip" positie bevinden. Dit gebrek aan comfort zorgt ervoor dat de vingers over de muis heen hangen om hem vast te pakken, wat resulteert in overmatige spierspanning. Dit leidt tot een verhoogd risico op RSI-klachten en/of carpaal tunnel syndroom (CTS). Op basis van deze klachten werd de Handshoemouse ontwikkeld.

Ondersteunen van de handen en vingers voorkomt het vastgrijpen en knijpen in de muis. De armen worden goed ondersteund in de ideale hoek van 25-30 graden. Dit zorgt ervoor dat uw onderarmen volledig ontspannen zijn. Uit Europees onderzoek blijkt dat gemiddeld één op de zes mensen die een computermuis gebruiken, lijden aan RSI en bepaalde vormen van carpaal tunnel syndroom (CTS).

Bekijk het assortiment van Handshoemouse

© Copyright Ergo2go 2022. Alle rechten voorbehouden.