Hoe haal je het maximale uit je monitorstandaard?

Om ergonomisch het maximale uit je monitorstandaard of monitorarm te halen vind je onderstaand een paar tips. Door de juiste instelling creeer je meer comfort en ontspanning tijdens het werken achter je pc.

• De bovenkant van het computerscherm moet zich op ooghoogte bevinden of op het gedeelte van het scherm waar je het meest werkt. Dit is de hoogte als je blind kan typen. Kan je niet blind typen, dan kun je de bovenzijde van het beeldscherm wat lager zetten, 10-15 cm.
  • Het beeldscherm kun je op ongeveer een armlengte afstand plaatsen. Met een uitgestrekte arm zou je het scherm moeten kunnen raken.
  • Toetsenbord en muis opstelling. 15 cm van tafelrand voor een het toetsenbord en probeer de muis binnen schouderbreedte te bedienen.