[BAC] - Homepage

Zadel kruk

Voor wie is een zadelkruk geschikt?
Een zadelkruk is met name handig voor iedereen die zittend werk verricht. Het biedt ook een uitstekende ondersteuning van de lenden zonder de ruggengraat te veel te belasten, waardoor pijn in de onderrug wordt verlicht. De zadelzitting is ideaal voor mensen die lange uren op het werk doorbrengen.
Wat is het verschil tussen een zadelkruk en tabouret?
Een zadelkruk is een rolkruk op wielen. De ergonomische, zadelvormige zitting biedt steun en grip aan het zitvlak en de bekken en bevordert een correcte zithouding. Een tabouret heeft een vlak zitvlak.
Wat is een goede Zadelkruk?
Wij adviseren bij intensief gebruik de zadelkrukken van het merk Score. Een aantal modellen zijn uitgevoerd met een kantelmechanisme. Dit dient ervoor het bekken te kantelen, waardoor je een meer natuurlijke lichaamshouding krijgt tijdens het zitten op de kruk. Naast zadelkrukken hebben wij ook diverse balanskrukken binnen ons assortiment.
Hoe zit je ergonomisch op een zadelkruk?
Beide voeten stabiel op de grond. Zet de kruk zo hoog dat je heupen iets hoger zijn dan je knieën Schouders ter hoogte recht boven je heupen Laat je schouders laag en ontspannen hangen
© Copyright Ergo2go 2022. Alle rechten voorbehouden.