• Gratis verzending
 • Snelle bezorging
 • Niet goed geld terug
 • Gratis verzending
 • Snelle bezorging
 • Niet goed geld terug

Evoluent 3 Medium verticale muis bedraad

Artikel
1004500
84,95 70,21
Levertijd: 1-2 werkdagen

De Evoluent 3 medium verticale muis met draad is uitgevoerd met 4 programmeerbare knoppen en een scrollwheel. Het heeft alle kwaliteiten in zich die je mag verwachten van een muis voor dagelijks intensief gebruik. De resolutie is in 4 verschillende niveaus te verstellen. 

 • Extra ondersteuning voor duim en pink
 • Voorkomt en vermindert polsklachten
 • Comfortabel en snelle gewenning
84,95 70,21
Wishlist
 • Gratis verzendingPersoonlijk adviesShowroom in Raamsdonksveer en Breda

De Evoluent 3 medium verticale muis met draad is uitgevoerd met 4 programmeerbare knoppen en een scrollwheel. Het heeft alle kwaliteiten in zich die je mag verwachten van een muis voor dagelijks intensief gebruik. De resolutie is in 4 verschillende niveaus te verstellen. 

De ergonomische Evoluent 3 muis vermindert de kans op RSI-klachten. Door de verticale ‘handshake-greep’ van de muis, blijven de pols en onderarm in een neutrale en ontspannen positie. Een neutrale houding levert minder spierspanning op en voorkomt zo klachten aan pols, arm en schouders. Deze handshake-greep wordt dan ook geadviseerd door fysiotherapeuten bij klachten zoals RSI (Repetitive Strain Injury) of KANS (Klachten aan Arm, Nek of Schouders).

Deze Evoluent 3 verticale muis is goed inzetbaar bij zowel preventief gebruik als bij beginnende spierspanningsklachten zoals RSI of een muisarm.

Evoluent muizen hebben een korte gewenningstijd

Alle muizen van Evoluent kenmerken zich door de eenvoud in het gebruik. Daarnaast herken je de muis aan de korte gewenningstijd en het prachtige design. De Evoluent mag zich een echte klassieker noemen. En al is de buitenkant nog altijd gelijk aan het origineel, de techniek achter deze muis wordt elke keer weer verder ontwikkeld.

De light click muisknoppen hebben een snelle respons en lichte drukgevoeligheid. Een speciale inkeping voor de duim laat deze ontspannen rusten. Wat design en functionaliteit betreft, lijkt de Evoluent 3 op zijn opvolger, de Evoluent 4. Het verschil zit hem vooral in het formaat van de muis: de Evoluent 3 is net iets groter. Dit is een fijne bijkomstigheid als je grote handen hebt. Bovendien heeft de Evoluent 3 een wat bredere pinkondersteuning dan de Evoluent 4. Deze muis is passend voor handen die langer zijn dan 178 mm. lang.

De muis heeft vier verschillende DPI-standen voor de gevoeligheid van de muis (800 / 1800 / 1300 / 2600). Download de Evoluent Mouse Manager waarmee je de functies van de knoppen eenvoudig zelf kunt aanpassen.

Compleet thuiswerkpakket samenstellen?

Een compact toetsenbord geeft meer ruimte om de muis binnen lichaamsbreedte te bedienen. Hierdoor vermindert de spierspanning in de nek en schouder aanzienlijk. Ergonomisch werken met een laptop is praktisch onmogelijk. Door gebruik te maken van een laptopstandaard breng je het beeldscherm op de juiste kijkhoogte.

Heb je vragen over dit product, bijpassende artikelen of alternatieven? Neem dan contact met ons op via info@ergo2go.nl of via +31 88 262 44 00. Onze ergonomische adviseurs staan voor je klaar!

More Information
Kan ik dit product retourneren?Ja
Levertijd1 werkdag
voordelen
 • Extra ondersteuning voor duim en pink
 • Voorkomt en vermindert polsklachten
 • Comfortabel en snelle gewenning
Price incl tax79,95
Price excl tax66,07
Short Description

De Evoluent 3 medium verticale muis met draad is uitgevoerd met 4 programmeerbare knoppen en een scrollwheel. Het heeft alle kwaliteiten in zich die je mag verwachten van een muis voor dagelijks intensief gebruik. De resolutie is in 4 verschillende niveaus te verstellen. 

MerkEvoluent
KlachtoplossingOnderarm, Pols, Hand
Garantie2 jaar
Afmeting product114 x 79 x 83 mm
Gewicht product185 gram
Materiaalkunststof
Links_rechtsRechtshandig
Aantal knoppen5
Min. handbreedte75,00 mm
Handbreedte90,00 mm
Min. handlengte199,00 mm
Handlengte 220,00 mm
DPI800, 1800, 1300, 2600
Programmeerbare knoppenNee
BacklightNee
Multimedia keysNee
VoetbedieningNee
USB HubNee
Pluspunt 1Extra ondersteuning voor duim en pink
Pluspunt 2Voorkomt en vermindert polsklachten
Pluspunt 3Comfortabel en snelle gewenning
Customer Questions
Wat kun je doen tegen een muisarm?
Met de juiste aanpassingen kun je een muisarm voorkomen. Een algemene muisarm behandeling is er helaas niet. Ontspanning, beweging en afwisseling tussen de pijnlijke lichaamsdelen zijn belangrijke aandachtspunten. Je kunt wel preventieve maatregelen nemen om het krijgen van een muisarm uit te stellen of te voorkomen. De onderstaande muisarm tips zijn zowel curatief als preventief interessant. Richt je werkplek ergonomisch in. Maak hierbij gebruik van een goede ergonomische muis en compact toetsenbord , zorg ervoor dat je beeldscherm op ooghoogte staat met een monitorarm of laptopstandaard. Denk aan je houding. Je houding is een belangrijke factor voor een gezonde, energieke en productieve werkdag. Zeker nu we allemaal thuiswerken en veel minder kunnen bewegen. Probeer toch te bewegen en daar momenten voor te pakken. Vermijd teveel stress. Bij te veel stress is het niet mogelijk om spieren te ontspannen. Vermijd een hoge werkdruk, beperk de duur van het computerwerkzaamheden en las regelmatig rustpauzes in, wissel regelmatig van houding, loop regelmatig een stukje. Wissel werkzaamheden af. Werk niet uren achter elkaar met de muis en toetsenbord. Probeer werkzaamheden te af te wisselen waar geen muis of toetsenbord voor nodig is. Neem regelmatig een korte pauze. Tijdens micropauzes wordt de aandacht van het hoofd en beeldscherm gedurende een paar seconden verplaatst naar het lichaam, en met name naar de schouders, de handen en de ademhaling. Deze korte momenten kunnen een groot verschil maken in de ontspanning en overbelasting. Gebruik sneltoetsen. Veel functies van de muis zijn ook met je toetsenbord uit te voeren. Hier kun je 2 handen bij gebruiken, waardoor je kan afwisselen. Navigeren door menu's, knippen en plakken van stukken tekst. Gebruik ergonomische hulpmiddelen. Er zijn tal van mogelijkheden die jou kunnen helpen van je klachten af te komen. Een polssteun, een armsteun, een ergonomische bureaustoel of zit-sta bureau het zijn allemaal hulpmiddelen die je preventief of curatief kunt inzetten om klachten te verminderen of te voorkomen. Laat je adviseren door een specialist. Ons expertise centrum in Rotterdam kun je vrijblijvend bezoeken. Een muisarm kan dusdanig veel klachten opleveren dat je niet meer weet welke aanpassingen aan je leef- en werkstijl je nog kunnen helpen. Wij denken graag met je mee!
Hoe pas je de knoppen van de Evoluent muis aan?
Door de Evoluent Mouse manager te downloaden, kun je de knoppen van de muis personaliseren.   Download de software hier.
Waarom is de verticale stand bij muisgebruik beter?
Het intensief werken met de muis kan een grote bron van ellende zijn; de spieren en pezen in je hand en pols kunnen overbelast raken. Dit kan zich uiten in tintelingen, een zeurende pijn in je vingers of pols en uiteindelijk zelfs krachtverlies. De oplossing? Een verticale muis! De grootste verschillen met een traditionele muis zijn; Je pols en onderarm wordt in een meer natuurlijke stand geplaatst, zodat je je onderarm en pols niet meer hoeft te draaien. Door de verticale stand van de hand ben je minder geneigd om de muis vanuit de pols te bewegen. Je beweegt de muis automatisch meer vanuit de gehele arm. Vrijwel elke verticale muis helpt om grote armspieren te gebruiken, in plaats van de kleine spieren en pezen in een onnatuurlijke stand. Let wel goed op bij de keuze van om goed te kijken naar een ergonomische muis die past bij jouw handmaat. (Maattabellen zijn te vinden onder het kopje maattabel onder desbetreffende muis).
Bij welke klachten helpt een verticale muis?
Wij adviseren dit model muis voornamelijk bij pols, elleboog en onderarmklachten. RSI en een muisarm zijn veel gehoorde narigheden. Door de verticale stand worden de onderarm en pols in een neutrale positie geplaatst, waardoor overbelasting en spierspanning in je onderarm afneemt en klachten aan je pols, arm en schouders worden verminderd. Zowel curatief als preventief.
Hoe gebruik ik een verticale muis?
Je beweegt de muis automatisch meer vanuit de gehele arm. Houd er wel rekening mee dat bij kleine bewegingen deze ook vanuit de gehele arm komen en niet vanuit polsbewegingen. Bij een verticale muis hoef je de onderarm niet meer te draaien in een onnatuurlijke stand. De pronatie en dorsaalflexie van de pols worden hiermee aanzienlijk vermindert.
Verticale muis draadloos of met draad?
Dit blijft een persoonlijke keuze. Wij zijn van mening dat een draadloze verticale muis de voorkeur heeft. Het gevecht met kabels rondom je pc is verleden tijd met een draadloze muis. Draadloze muizen werken namelijk via een dongle of zonder dongle met bluetooth en geven daardoor meer bewegingsvrijheid dan bedrade muizen. Daarnaast zijn deze praktischer om te gebruiken bij een laptop, omdat je ze gemakkelijk meeneemt in een tas. Het voordeel van bedrade muizen is dat de batterijen nooit leeg zijn.
Voor welk type werkzaamheden is een verticale muis geschikt?
Voor intensief muisgebruik is een verticale muis bijzonder geschikt. De vorm van deze muis stimuleert een natuurlijke houding, de hand, pols en onderarm neemt door de vorm van de muis een zogenoemde ‘hand schud-positie' aan. De gewenningstijd is kort, de meeste modellen zijn zeer accuraat en de muisknoppen programmeerbaar naar jouw wensen. Let wel goed op bij je keuze voor een verticale muis welke maat je kiest. Op elke productpagina staat een maattabel zoals onderstaande om de juiste keuze te maken. Bij elke soort ergonomische muis staat de bijbehorende maatvoering.
Wat is een goede ergonomische muis?
Een goede ergonomische muis past bij jouw handmaat, sluit aan bij jouw type muiswerkzaamheden en geeft een meer natuurlijke houding van hand, pols en arm. Ons assortiment bestaat uit verticale muizen, rollermuizen, trackball muizen en penmuizen. Ergonomische muizen voorkomen en verminderen pijnklachten bij intensief muisgebruik. 
Wat maakt een muis ergonomisch?
Het ergonomische ontwerp van de muis moet de spierspanning verlagen en het comfort verhogen. Ook hier geldt dat de muis goed moet aansluiten bij jouw handmaat en klachten zoals RSI of een muisarm voorkomt en vermindert. Ergo2go maakt de keuze voor een ergonomische muis gemakkelijker door onze selectietool en de mogelijkheid om te testen op locatie in Rotterdam en Breda.
Waarom heb ik een ergonomische muis nodig?
Wij geven altijd het voorbeeld van de schaar die een kapper gebruikt. Kappersscharen zijn bijna altijd afgestemd op de dikte van de vingers en handmaat. Een ergonomische muis, ook wel verticale muis of RSI muis genoemd zorgt door zijn speciale design ook dat deze is afgestemd naar jouw handmaat. Een muisarm of het carpale tunnel syndroom wordt hiermee curratief en preventief aangepakt.
Wat zijn de voordelen van een ergonomische muis?
De natuurlijke houding van de arm en hand word gestimuleerd. Het zorgt voor goede ondersteuninig van de hand en vermindert spierspanning. Daarnaast moet een ergonomische muis het comfort verhogen.
Bij welke klachten helpt een ergonomische muis?
Wij adviseren een ergonomische muis voornamelijk bij hand, arm, schouder en polsklachten. RSI en een muisarm zijn veel gehoorde narigheden. Door de ergonomische vorm worden de onderarm en pols in een neutrale positie geplaatst, waardoor overbelasting en spierspanning in je armen afneemt zowel curatief als preventief.
Wat als het bestelde ergonomische muis niet bevalt?
Een aankoop bij ergo2go kan altijd binnen 30 dagen geretourneerd worden. Daarbij is het mogelijk om een ander product te krijgen. Ook kunnen we je aankoopbedrag terugstorten. Ook bestaat de mogelijkheid om een product te komen testen op één van onze locaties in Rotterdam, Breda of Waardenburg. Locatie Rotterdam  Vareseweg 43 3047 AT Rotterdam   Locatie Breda Minervum 7243 4817 ZJ Breda
Kan ik meerdere artikelen testen en de artikelen retour sturen die niet bevallen?
Dat is zeker mogelijk in alle redelijkheid. Als je niet kan kiezen tussen een aantal toetsenborden dan adviseren wij je graag telefonisch of via de mail. Uiteraard is het ook mogelijk meerdere producten te bestellen en terug te sturen wat niet bevalt.
Hoe kan ik mijn USB dongle re-pairen met de Contour Unimouse
Als je de USB receiver kwijt bent of defect is kan je met een nieuwe USB dongle de Contour Unimouse weer optimaal wireless gebruiken. Met deze Unimouse instructievideo kan je gemakkelijk de nieuwe dongle repairen. Als er vragen zijn horen we dat graag op info@ergo2go.nl.   
© Copyright Ergo2go 2022. Alle rechten voorbehouden.