Blog pagina

 • Top 3 verticale muizen 2023

  Top 3 verticale muizen 2023

  Ergonomische muizen zijn er in allerlei formaten. Des te meer uitvoeringen er van een product zijn, de te meer keuze heb je om een product te kiezen dat perfect bij jouw wensen past. Maar... aan de andere kant maakt dit het maken van een keuze ook een stuk lastiger. Daarom maken wij deze blogs voor jou! In deze blog komen onze top 3 verticale muizen aan bod om jouw keuze een stukje gemakkelijker te maken!

  Lees meer
 • Zitoplossingen

  Zitoplossingen

  Bij ergonomisch werken is de stoel waar je op zit een van de meest belangrijke aspecten. Hierbij heb je in hoogte verstelbare bureaustoelen, maar ook allerlei andere zitoplossingen die ervoor zorgen dat je kunt afwisselen tijdens het werken. In deze blog nemen we je mee in de verschillende zitoplossingen en de voordelen daarvan.

  Lees meer
 • 10 tips van Professor Erik Peper

  10 tips van Professor Erik Peper

  Erik Peper is een hoogleraar en doet al sinds 1990 onderzoek naar de oorzaken van RSI klachten en de preventie daarvan. Daarbij is hij verbonden aan verschillende universiteiten en organisaties. In deze blog gaan we 10 tips van Erik Peper bespreken welke hij heeft beschreven in zijn boek “De Computermens”.

  Lees meer
 • Een ergonomische inrichting (14 punten)

  Een ergonomische inrichting (14 punten)

  Ergonomische producten zijn het beginpunten van een ergonomisch ingerichte werkplek. Daarbij is het wel van belang dat je je werkplek ergonomisch goed afstemt. Een goed ingestelde hoogte van je bureau(stoel) en kijkafstand tot je monitor zijn daarbij belangrijk. Lees hier meer over de 14 punten waar je op moet letten bij het ergonomisch instellen van je werkplek.

  Lees meer
 • 10 tips om meer te bewegen op kantoor

  10 tips om meer te bewegen op kantoor

  Ergonomisch werken achter een bureau kan alleen als je goede ergonomische producten voor handen hebt. Maar ook daarmee red je het niet. Om volledig ergonomisch te werken is er één sleutelwoord: Afwisseling. Lees hier alles over hoe je afwisseling kunt creëren door meer te bewegen op kantoor.

  Lees meer
 • 10 tips voor gezond beeldschermwerk

  10 tips voor gezond beeldschermwerk

  Het werk achter een bureau kan voor veel klachten zorgen. Daarom is het van belang om ergonomisch te werken. Maar hoe doe je dit precies? In deze blog lees je over 10 tips die jou helpen om ergonomisch te werk te gaan.

  Lees meer
 • Ergonomische muis

  Ergonomische muis

  Bij het gebruik van een muis moet een hand constant precieze bewegingen maken die weinig kracht kosten. Hierbij staan de spieren en pezen in de hand steeds onder spanning. Dit lijkt misschien erg onschuldig, maar kan al snel voor veel klachten zorgen. Een ergonomische muis is daarbij dé oplossing. Gebruik jij al een ergonomische muis?

  Lees meer
 • Rugklachten

  Rugklachten

  We zitten veel, lang en niet altijd in een goede houding. Dit kan resulteren in rug- en nekpijn. Kantoormedewerkers zitten al gauw zo’n 8 uur per dag thuis en op kantoor. Mensen met rugklachten worden op veel fronten in het dagelijks leven belemmerd en daarom is voorkoming hiervan erg belangrijk. Zit jij wel ergonomisch verantwoord? Lees daar alles over in deze blog.

  Lees meer
 • Polsklachten

  Polsklachten

  Pijn in de pols is een veel gehoorde klacht bij intensief muisgebruik. Gevoeligheid, vermoeidheid en lichte tintelingen in de vingers en pols zijn vaak het eerste stadium. Met een aantal kleine aanpassingen zijn deze klachten gemakkelijk te verhelpen of te voorkomen, lees hier alles over hoe je dit kunt doen!

  Lees meer
 • Schouder- en bovenarmklachten

  Schouder- en bovenarmklachten

  Klachten in de schouder en bovenarm zijn vervelend en kunnen een grote impact hebben op je privéleven. Deze klachten kunnen een gevolg zijn van het aannemen van een verkeerde werkhouding. In deze blog vind je alles over het voorkomen of verminderen van deze klachten door een aantal gemakkelijke aanpassingen.

  Lees meer
 • De voordelen van ergonomie op kantoor

  De voordelen van ergonomie op kantoor

  Ergonomisch werken biedt tal van verschillende voordelen. Van het voorkomen of verminderen van fysieke klachten, tot het bevorderen van de concentratie en motivatie. Daarnaast heeft ergonomisch werken niet alleen voordelen voor de werknemer zelf, maar ook voor de werkgever. Deze verschillende belangen worden duidelijk gemaakt in deze blog.

  Lees meer
 • Wat is ergonomie?

  Wat is ergonomie?

  Ergonomie is de toegepaste wetenschap die zich bezighoudt met het bestuderen, ontwerpen en verbeteren van de mens in relatie tot zijn omgeving. Hoe kan een mens geholpen worden om comfortabeler, veiliger en gezonder te functioneren? Wat betekenen de termen fysieke, cognitieve en organisatie ergonomie? Lees hier alles over in deze blog!

  Lees meer
 • Lichamelijke klachten door kantoorwerk

  Lichamelijke klachten door kantoorwerk

  Vandaag de dag werkt bijna iedereen met beeldschermen. Er is bijna geen baan meer te bedenken waarbij je niet voor een deel van de dag achter een beeldscherm werkt. Van administratieve taken tot het programmeren van nieuwe systemen. Lees hier over de gevolgen van computerwerk en waarom ergonomisch werken een must is!

  Lees meer
 • Tips voor een inspirerende werkplek

  Tips voor een inspirerende werkplek

  Je brengt er waarschijnlijk meer tijd door dan je zou willen: je werkplek, thuis of op kantoor. In deze blog geven we wat algemene informatie over hoe je een werkplek ergonomisch kan inrichten en bewegingsarmoede voorkomt. Met een aantal basic hulpmiddelen en wat kleine aanpassingen creëer je in een handomdraai een gezonde werkplek en voorkom je houding gerelateerde klachten.

  Lees meer
 • Producten voor je thuiswerkplek

  Producten voor je thuiswerkplek

  Thuiswerken is de afgelopen jaren steeds populairder geworden, maar bij thuiswerken komen ook uitdagingen kijken. Zo moet je je werkplek goed inrichten om ergonomisch en klachtenvrij te kunnen werken. Hiervoor zijn een aantal essentiële producten van belang. Van een verstelbaar bureau tot een ergonomische stoel en accessoires. In deze blog lees je alles over de producten die jij nodig hebt!

  Lees meer
© Copyright Ergo2go 2022. Alle rechten voorbehouden.