Werkplekonderzoek

Een juiste houding is de basis van een prettige gezonde werkplek. Veel fysieke klachten zijn te voorkomen of te verminderen door een juiste houding aan te nemen. Ervaar je klachten maar weet je niet goed hoe je de oorzaak van deze klachten kunt vermijden of oplossen? Ons werkplekonderzoek brengt dit helder en behapbaar in kaart, omdat wij er een kwalitatieve rapportage bij maken. Het werkplekonderzoek voeren we uit bij jou op kantoor. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om vrijblijvend en zonder kosten ons Expertisecentrum in Raamsdonkveer of Breda te bezoeken.

Werkplekonderzoek bij jou op locatie

Ons moederbedrijf Backshop heeft ruim 25 jaar ervaring bij het uitvoeren van werkplekonderzoeken. Daarom hebben wij een grote hoeveelheid aan (para-)medische kennis waarbij de focus ligt op klachtgerichtheid. Dit geeft ons de mogelijkheid om in ons expertisecentrum of op locatie kantoorwerkplekken te optimaliseren en ergonomisch in te richten. Onze ergonomisch specialist/therapeut komt bij je op locatie om een werkplekonderzoek te verrichten en eventuele klachten te bespreken met de betreffende medewerker(s). Dat kan op kantoor en thuis. Wij weten inmiddels dat alleen het kopen van een ergonomisch product niet afdoende is bij veel computer gerelateerde klachten.

 

Waarom een werkplekonderzoek?

Een werkplekonderzoek en de daaropvolgende adviezen en aanbevelingen zijn niet alleen nuttig bij bestaande situaties en klachten. Het loont ook zeker om je plannen en wensen voor de inrichting van je kantoor vooraf met ons te bespreken. Wij denk graag mee in ergonomisch gewenste basisprincipes, doelstellingen en aan de geldende Arbonormen. Ook denken wij mee over dynamische oplossingen, zoals zit-sta bureaus, bureaustoelen, ergonomische invoermiddelen en ergonomische accessoires.

 

Voor wie is een werkplekonderzoek interessant?

Heeft jouw werkplek en situatie wat extra individuele aandacht nodig? Een werkplekonderzoek op locatie is interessant voor een diverse groep binnen verschillende bedrijven die door diverse factoren, waaronder een ‘onjuiste’ werkhouding, een grotere kans hebben op het oplopen of ervaren fysieke klachten.

 

Voorbeelden van te behandelen onderdelen tijdens een werkplekonderzoek

  • Onderzoek werkhoogte en instellingen werkplek
  • Analyseren van de diverse hulpmiddelen op de werkplek
  • Optimaliseren van instellingen om de aanpassingen zelf te kunnen doen
  • Coaching van juiste basishouding en bewegingen
  • Overzichtelijk rapport met aanvullende ergonomische adviezen
  • Plan van aanpak met concrete oplossingen in houding en gedrag voorgesteld voor de werkplek

 

Werkplekonderzoek instapmodellen en kosten

 

Kenmerk Omschrijving Prijs Hoeveelheid
15003002 Consult Mens en Computer (WPO) €195,- Per persoon
15003000 Consult Mens en Computer (WPO+ Rapportage) €295,- Per persoon
15001002 Consultancy Ergonomisch advies (1 dag) €895,- Per dag
15001003 Consultancy Ergonomisch advies (1/2 dag) €495,- Per halve dag
15002000 Reiskosten per 30 min. vanaf Raamsdonkveer €55,- -
15001001 Workshop Healthy Computing - 3 hours - individual €375,- Per persoon
15001000 Workshop Healthy Computing - 3 hours - max 20 persons €745,- Per workshop

 

Nadat we onze bevindingen hebben besproken en in samenwerking hebben uitgevoerd evalueren we na zo'n 2 weken en vervolgen het plan van aanpak met waar wenselijk vervolginterventies.

 

Aanmelden werkplekonderzoek

Je kunt ook op deze link klikken om jezelf vrijblijvend aan te melden voor het werkplekonderzoek. Daarnaast zijn wij ook te bereiken via +31 (0)10 470 26 11 of via info@backshop.nl. Hiermee kun je ons vragen stellen over het werkplekonderzoek of jezelf en je bedrijf eventueel ook aanmelden.

© Copyright Ergo2go 2022. Alle rechten voorbehouden.