• Gratis verzending
 • Snelle bezorging
 • Niet goed geld terug
 • Gratis verzending
 • Snelle bezorging
 • Niet goed geld terug

Newtral 3 ergonomische muis - optioneel - medium - large

Artikel
NEWTRAL
As low as 64,95 53,68
Levertijd: 1 werkdag

De Newtral 3 is een zadelmuis en ontworpen op basis van de natuurlijke ontspannen positie en houding van de hand in rusttoestand. De pols blijft recht en de vinger werken ontspannen naar beneden. De Newtral 3 muis heeft een semi-verticale stand van 33°. Met de meegeleverde afneembare grote handpalmsteun ligt je hand ontspannen op de muis. De verbeterde inkeping voor de duim vergroot de grip en comfort.

 • Comfort voor hand, vingers en duim
 • Afneembare handpalm steun
 • Medium - Large
As low as 64,95 53,68
Loading...Even geduld, we laden de productopties..
Wishlist
 • Gratis verzendingPersoonlijk adviesShowroom in Raamsdonksveer en Breda

De Newtral 3 is een zadelmuis en ontworpen op basis van de natuurlijke ontspannen positie en houding van de hand in rusttoestand. De pols blijft recht en de vinger werken ontspannen naar beneden. De Newtral 3 muis heeft een semi-verticale stand van 33°. Met de meegeleverde afneembare grote handpalmsteun ligt je hand ontspannen op de muis. De verbeterde inkeping voor de duim vergroot de grip en comfort.

De Newtral 3 ergonomische muis is zowel preventief als curatief, met zijn 3 verschillende verkrijgbare maten, de meest perfecte, door wetenschap ondersteunde muis. De Newtral 3 muis is een semi verticale muis die in een hoek van 33° staat. Met de meegeleverde extra grote handpalmsteun ligt je hand, pols en vingers ontspannen. Het rustpunt voor de duim vermindert de grijpspanning en verhoogt het comfort.

Newtral Small en Large rechtshandig zijn tijdelijk niet leverbaar

Wetenschappelijk onderbouwde ergonomische muis

De Newtral 3 is ontwikkeld na EMG onderzoeken, onder professionele computergebruikers die in meerdere of mindere mate overbelasting klachten ondervinden (zoals RSI/KANS) of dit juist willen voorkomen. EMG (ElectroMioGrafie) metingen zijn uitgevoerd door EMG/Myofeedback specialist Prof. Dr. Erik Peper. Hij laat op basis van EMG metingen zien dat er een duidelijk verschil in spierspanning bij het gebruik van een reguliere platte muis en bij de Newtral 3 ergonomische muis

De Newtral 3 muis is gevormd op basis van de natuurlijke ontspannen positie en houding van de hand in rusttoestand. De hand ligt ontspannen op de zadelvormige muis, de pols blijft recht, de duim rust en de vingers klikken ontspannen naar beneden. Hierdoor ontstaat geen spanning tussen pink en duim vanwege het Gripless Design. De magnetisch verwisselbare Gripless handpalmsteun met softgel biedt extra comfort en gebruikersgemak. De muiskliks worden afgestemd op het gewicht van je vingers en zorgen dus voor een zeer lichte aanslag. 

Ergonomische voordelen van de Newtral 3 muis

De Newtral 3 muizen worden geleverd met één grote zachte handpalmsteun voor volledige ondersteuning van de hand/pols, zodat polskrommingen voorkomen worden. Voor de duim is een klein opstaand randje gemaakt, zodat ook deze volledig kan rusten op de muis. 

Deze ergonomische Newtral 3 Gripless muis is geschikt voor zowel diegenen die bestaande klachten hebben, als voor personen die het risico op spierspanningsklachten willen verkleinen. Gebruik de Newtral muis samen met een compact toetsenbord zodat de handen binnen lichaamsbreedte blijven. Dit zorgt ervoor dat de spanning in nek- en schouderspieren gereduceerd wordt.

 • Verminderde druk op de pols
 • Voorkomt “knijpen” in de muis
 • Met EMG metingen bewezen spierspanning verlagend
 • Semi verticaal model in een hoek van 33° staat. geeft ontspanning in de onderarm
 • 3 verschillende maten, small, medium en large. Voor linkshandig alleen in medium en draadloos leverbaar
 • Voorkomt “zweven” van de vngers boven de muisknoppen door aflopende ronde knoppen 

Welke maat past bij mijn hand?

Het doel van de Newtral 3 muis is om een goede en comfortabele vulling te krijgen van de handpalm. Hierdoor moet hij wel goed passen in je hand. De Newtral 3 draadloze Gripless muis is verkrijgbaar in de maat small (handen tot 18 cm), medium (18 - 19.5 cm) en large (vanaf 19.5 cm). Kijk bij de maattabel hoe je je hand kunt opmeten. Je meet vanaf het eerste kneepje in de pols tot aan het einde van de middelvinger.

Handlengte:

 • Small - <180 mm
 • Medium - 180 - 195 mm
 • Large - >195 mm

Deze maten zijn verkrijgbaar in zowel een draadloze versie als ook met draad (alleen medium).

Om het ergonomische voordeel van de Newtral 3 Gripless muis te optimaliseren en een natuurlijke werkhouding te krijgen, adviseren wij gebruik te maken van een compact of ergonomisch toetsenbord. Door beide producten binnen je lichaamsbreedte (comfort zone) te gebruiken worden ook de nek- en schouderspieren ontlast en blijft de pols in een neutrale stand. 

Functionele en technische voordelen van de Newtral 3 muis?

 • Hoge precisie, ideaal voor bijvoorbeeld Photoshop, video editing en CAD
 • Hoge kwaliteit materialen, minimaal 2 jaar garantie
 • Magnetisch en afneembare handpalmsteun
 • Lange en LightClick knoppen
 • 3 DPI standen, instelbare DPI knop
 • Draadloos 10 meter bereik
 • 1 AA batterij nodig, wordt meegeleverd.
 • Inkeping aanwezig om USB ontvanger op te bergen
 • 6 knoppen, linker en rechtermuisknop, klikbaar scrollwiel, DPI knop, backwards en forwardknop bij de duim (backward en forward knop niet compatible onder MAC/Os)

Verschillen tussen de Newtral 2 & 3

De versie 2 is een uitlopend model en zal op korte termijn niet meer leverbaar zijn. Er zijn een aantal verschillen tussen de 2 versies Newtral 2 en 3. Wat zijn de belangrijkste verschillen:

 • Meer grip. De Newtral 3 grip is beter dan bij de versie 2, de inkeping van de duim groter.
 • Verbeterde magnetische palmsteun. De Newtral 3 heeft 1 steun, de versie 2 2 stuks
 • Verbeterde precisie. De Newtral 2 had 3 DPI standen met een max van 2000 DPI. Versie 3 gaat nu tot max van 2400 DPI

Bestel nu de wetenschappelijk onderbouwde ergonomische Newtral 3 muis en begin morgen met een betere werkhouding

Met de ergonomische Newtral muis wordt een betere houding gegarandeerd en verlaag je de ongewenste spierspanning tijdens het muisgebruik in nek/schoude, armen en handen. Met de Newtral 3 ergoomische muis zorg je voor een goed passende muis bij je werkzaamheden. Met een bijpassend toetsenbord en ervaar je zelf hoe de spanning in je nek/schouders, hand en arm afneemt.

Heb je vragen over dit product of wil je meer informatie over de Newtralmouse? Neem dan contact met ons op via info@ergo2go.nl of via 088-262 44 00. Onze ergonomisch adviseurs staan graag voor je klaar! We hebben tenslotte ruim 25 jaar ervaring in het preventief en curatief adviseren.

 

More Information
Kan ik dit product retourneren?Ja
Levertijd1 werkdag
voordelen
 • Comfort voor hand, vingers en duim
 • Afneembare handpalm steun
 • Medium - Large
Short Description

De Newtral 3 is een zadelmuis en ontworpen op basis van de natuurlijke ontspannen positie en houding van de hand in rusttoestand. De pols blijft recht en de vinger werken ontspannen naar beneden. De Newtral 3 muis heeft een semi-verticale stand van 33°. Met de meegeleverde afneembare grote handpalmsteun ligt je hand ontspannen op de muis. De verbeterde inkeping voor de duim vergroot de grip en comfort.

MerkMicrotouch
KlachtoplossingSchouder, Nek, Onderarm
Garantie2 jaar
Programmeerbare knoppenNee
BacklightNee
Multimedia keysNee
VoetbedieningNee
USB HubNee
Pluspunt 1Voor small, medium en large handmaten
Pluspunt 2Ingezet bij hand, pols en schouderklachten
Pluspunt 3Verstelbare DPI knop
Pluspunt 4Verkrijgbaar draadloos of met draad
Pluspunt 5Afneembare polssteun
Minpunt 1Duimknoppen werken niet op MAC
Minpunt 2alleen rechts M in bedraad

Hoe meet ik mijn hand op?

Bij de aankoop van een ergonomische muis is het heel belangrijk om een muis te selecteren die past bij de maat van uw hand. Een te kleine of te grote muis bereikt vaak het tegenovergestelde effect, de klachten kunnen zelfs verergeren. 

U meet de handlengte vanaf de overgang van uw pols naar de handpalm, tot aan het topje van uw middelvinger. Met de handbreedte wordt de breedte van de handpalm ter hoogte van de duimplooi bedoeld.

Maatvoering van de Newtral mouse

Maat Handbreedte Handlengte
Small 65-80 mm 160-172 mm
Medium 80-90 mm 172-193 mm
Large 90-100 mm 193-220 mm

           

Customer Questions
Hebben jullie een fysieke winkel waar ik producten kan testen?
De groep waar Ergo2go onder valt heeft fysieke winkels in Raamsdonksveer en Breda. De winkels zijn uitsluitend te bezoeken op afpsraak. Je bent van harte welkom in ons showrooms. Daar kun je ons aanwezige meubilair uitproberen en vertellen we je alle tips & tricks hoe je de werkplek kan optimaliseren.  +31 88 262 44 00  info@ergo2go.nl
Hoe kan ik mijn USB dongle re-pairen met de Contour Unimouse
Als je de USB receiver kwijt bent of defect is kan je met een nieuwe USB dongle de Contour Unimouse weer optimaal wireless gebruiken. Met deze Unimouse instructievideo kan je gemakkelijk de nieuwe dongle repairen. Als er vragen zijn horen we dat graag op info@ergo2go.nl.   
In welke kleuren is de bureaufiets leverbaar?
De te leveren deskbike framekleuren zijn: Zwart, Zilver, Wit, Matgoud, Pine Groen, Flamingo Roze, Stone Grijs, Oranje, Rood en Royal Blauw. De opties voor de zijkappen zijn; zijkapkleuren: Wit, Zwart, Rood, Blauw, Groen, Oranje, Geel, Zilver, Matgoud, Flamingo Roze, Stone Grijs en Royal Blauw
Wat is het belang van een gezonde thuiswerkplek?
Het belang van een goed ingerichte werkplek wordt vaak onderschat bij thuiswerken. Gelukkig komt er steeds meer budget vanuit werkgevers om een ergonomische werkplek te creëren. Een verkeerd ingestelde werkplek kan al in korte termijn zorgen voor rug-, nek- en armklachten. Ergo2go denkt graag mee om jouw werkplek op een ergonomische manier in te richten.
Wat zijn de voordelen van Hybride Werken?
Hybride Werken heeft een stroomversnelling gekregen in de afgelopen 2 jaar. Het laat de meest ideale factoren van thuis- en kantoorwerken samenkomen. Vanuit de praktijk laat het hybride werken zien dat het als prettig wordt ervaren door de meest mensen. Het tijd- en plaats onafhankelijk werken zijn het grootste voordeel, ook geeft het een verhoogde productiviteit, meer focus en meer werkplezier. Daarnaast geeft het minder werkverkeer wat weer resulteert een beter klimaat.
Hoe kan ik mijn bureaustoel het beste instellen?
Probeer je bureaustoel zo in te stellen dat je voeten goed ondersteund worden door de grond of een voetenbankje of bijvoorbeeld een plank. Knieën op dezelfde hoogte als je heupen, bovenbenen comfortabel ondersteund door de stoel. Door het onderste deel van je rug net wat extra te ondersteunen met bijvoorbeeld een kussen voorkom je rugklachten. Uiteraard is een goed instelbare bureaustoel van groot belang ook bij thuis werken.
Wat is de beste werkhouding met de muis?
Probeer de ellebogen dicht bij het lichaam te houden, binnen schouderbreedte. Een smal compact toetsenbord geeft ruimte om de muis dichter bij je lichaam te plaatsen. Op een effen gelakt werkvlak doen optische muizen het vaak niet goed. In dat geval is een muismat een optie.
Wat de juiste werkblad hoogte?
Probeer stoel- en bureauhoogte zo op elkaar af te stemmen dat je armen een ontspannen houding aannemen met de ellebogen op, of net iets boven tafelhoogte. Mocht dit thuis niet goed werken, ondersteun de armen dan zo goed als mogelijk en wissel vaak van houding.
Wat is de juiste hoogte van het beeldscherm?
Veel beeldschermen staan te hoog ingesteld. Een licht neerwaartse kijkhoogte verkleint de kans op een slechte houding van de nek en is minder belastend voor de ogen. Plaats de bovenkant van het scherm daarvoor iets onder ooghoogte en kantel het scherm zo dat je ongeveer loodrecht op het scherm kijkt.
Voordeel van rekken en strekken?
Om lichaamsklachten en pijntjes te voorkomen kunt u oefeningen doen. Het voordeel van thuis rekken en strekken is dat het minder gênant is en het goed is voor je gezondheid.
Voordelen van korte onderbrekingen bij thuiswerken?
Door korte mini breaks en dynamischer te worden met het afwisselen van houding blijf je vitaler. Veel korte onderbrekingen van je werk zijn het meest effectief. Probeer bijvoorbeeld elk half uur twee minuten van je plek opstaan, tussendoor traplopen of iets te drinken pakken en loop tijdens het bellen.
Wat is het belang van het plannen van pauzes tijdens computerwerk?
Door het maken van een dagplanning waarin je pauzes neemt kom je kort of wat langer in beweging. Plan je koffiepauzes en lunch, maar plan ook kortere momenten waarin je bijvoorbeeld even een paar oefeningen doet, even door het huis of tuin loopt.
Wat is er mis met zitten?
Dagelijks langdurig zitten geeft een grotere factor op vroegtijdig overlijden, daarvoor is sterk bewijs uit onderzoek. Nederlandse werknemers zitten gemiddeld iets meer dan 8 uur per dag (Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden 2019, TNO/CBS. Langdurig zitten gaat ook gepaard met een hogere kans op verschillende ziektes zoals diabetes, overgewicht, depressie, kanker en rugklachten. Ons assortiment biedt tal van mogelijkheden waaronder; ergonomische bureaustoelen, zitballen, zadelkrukken en diverse accessoires. 
Wat kun je doen tegen een muisarm?
Met de juiste aanpassingen kun je een muisarm voorkomen. Een algemene muisarm behandeling is er helaas niet. Ontspanning, beweging en afwisseling tussen de pijnlijke lichaamsdelen zijn belangrijke aandachtspunten. Je kunt wel preventieve maatregelen nemen om het krijgen van een muisarm uit te stellen of te voorkomen. De onderstaande muisarm tips zijn zowel curatief als preventief interessant. Richt je werkplek ergonomisch in. Maak hierbij gebruik van een goede ergonomische muis en compact toetsenbord , zorg ervoor dat je beeldscherm op ooghoogte staat met een monitorarm of laptopstandaard. Denk aan je houding. Je houding is een belangrijke factor voor een gezonde, energieke en productieve werkdag. Zeker nu we allemaal thuiswerken en veel minder kunnen bewegen. Probeer toch te bewegen en daar momenten voor te pakken. Vermijd teveel stress. Bij te veel stress is het niet mogelijk om spieren te ontspannen. Vermijd een hoge werkdruk, beperk de duur van het computerwerkzaamheden en las regelmatig rustpauzes in, wissel regelmatig van houding, loop regelmatig een stukje. Wissel werkzaamheden af. Werk niet uren achter elkaar met de muis en toetsenbord. Probeer werkzaamheden te af te wisselen waar geen muis of toetsenbord voor nodig is. Neem regelmatig een korte pauze. Tijdens micropauzes wordt de aandacht van het hoofd en beeldscherm gedurende een paar seconden verplaatst naar het lichaam, en met name naar de schouders, de handen en de ademhaling. Deze korte momenten kunnen een groot verschil maken in de ontspanning en overbelasting. Gebruik sneltoetsen. Veel functies van de muis zijn ook met je toetsenbord uit te voeren. Hier kun je 2 handen bij gebruiken, waardoor je kan afwisselen. Navigeren door menu's, knippen en plakken van stukken tekst. Gebruik ergonomische hulpmiddelen. Er zijn tal van mogelijkheden die jou kunnen helpen van je klachten af te komen. Een polssteun, een armsteun, een ergonomische bureaustoel of zit-sta bureau het zijn allemaal hulpmiddelen die je preventief of curatief kunt inzetten om klachten te verminderen of te voorkomen. Laat je adviseren door een specialist. Ons expertise centrum in Rotterdam kun je vrijblijvend bezoeken. Een muisarm kan dusdanig veel klachten opleveren dat je niet meer weet welke aanpassingen aan je leef- en werkstijl je nog kunnen helpen. Wij denken graag met je mee!
Kan ik meerdere artikelen testen en de artikelen retour sturen die niet bevallen?
Dat is zeker mogelijk in alle redelijkheid. Als je niet kan kiezen tussen een aantal toetsenborden dan adviseren wij je graag telefonisch of via de mail. Uiteraard is het ook mogelijk meerdere producten te bestellen en terug te sturen wat niet bevalt.
© Copyright Ergo2go 2022. Alle rechten voorbehouden.