Evoluent D verticale muis

SKU
EVOLUENT-D
Vanaf € 105,00
Levertijd: 1 werkdag
Laden...Even geduld, we laden de productopties..
Voor small, medium en large handmaten
Voorkomt en vermindert polsklachten
Programmeerbare knoppen
Verkrijgbaar draadloos of met draad
Comfortabel en snelle gewenning
Alleen voor rechtshandigen

De Evoluent D verticale muis is het nieuwste model van de makers van Evoluent.  Uitermate geschikt voor de veeleisende muisgebruiker. Verkrijgbaar in 3 verschillende maten. Deze Evoluent D muis is geschikt voor small, medium en large handmaten.

De Evoluent D verticale muis wordt in de handschud-greep vastgehouden, hierdoor vermindert de kans op RSI-klachten. Wij adviseren een verticale muis bij pols en onderarm klachten, een neutrale en ontspannen positie worden bij deze stand gestimuleerd. De pink wordt dusdanig ondersteund dat afhangen van de pink, en wrijving met het bureaublad wordt voorkomen. Deze Evoluent D muis kent door gebruikersgemak, functionaliteit en ontwerp een zeer korte gewenningstijd.

Hoe kies ik de juiste maat? Dit kunt gemakkelijk meten door de lengte te meten tussen overgang handpalm-pols tot het puntje van de middelvinger. De small versie is geschikt voor handen tot een lengte van 178 mm. De medium versie is geschikt voor handen met een lengte tussen 178 mm en 198 mm. De large variant is geschikt voor handen met een lengte groter dan 198 mm. Dat maakt de Evoluent D als eerste versie ook geschikt voor grote handmaten boven de 20 cm. Via het tabblad maattabel vindt u meer informatie over het meten van uw handmaat.

 

Ergonomische voordelen van de Evoluent D verticale muis?

De Evoluent D verticale muis is ontworpen mét meer dan 18 jaar ervaring en wetenschappelijk onderzoek. Aan het verticale ontwerp is door de jaren heen niet veel verandert. Enkel kleine model aanpassingen hebben er voor gezorgd dat dit tot de meest geavanceerde, succesvolste ergonomische muizen behoord. Technisch is er in 18 jaar tijd niet stilgezeten. Na het beschrijven van de ergonomische aspecten, hieronder een korte opsomming van de technische aspecten.

 • Meer feeling en precisie met de muisknoppen door de gebogen/gewelfde knoppen. Het idee hierachter is meer controle bij het indrukken, het oppervlak onder de vingers is groter wat de bediening van de knoppen bevordert
 • 3 verschillende rechtshandige maten, maakt deze versie geschikt voor iedere handmaat
 • Zo ontworpen dat uw vingers in een ideale positie liggen
 • 90 graden gekanteld, dit geeft de arm een ontspannen en natuurlijke houding
 • Inkeping voor de duim, wat de natuurlijk handshake-greep stimuleert
 • De pink ligt dankzij de lip aan de onderzijde op de muis, dit voorkomt afhangen en wrijving
 • Korte gewenningstijd
 • Pauze functie. Als u de muis te lang achter elkaar vast houdt, wordt u erop gewezen een micropauze in te lassen en de hand van de muis te halen. 

 

 

Functionele en technische voordelen van de Evoluent D verticale muis

 • Hoge kwaliteit materialen, minimaal 2 jaar garantie
 • 5 programmeerbare knoppen + klikbaar scrollwiel, met de Evoluent mouse manager driver zijn alle knoppen desgewenst te programmeren.
 • De Evoluent D beschikt over een lasersensor en optisch scrollwiel
 • 3 muisknoppen bij de vingers, 2 knoppen bij de duim
 • DPI knop. Met deze knop switcht u tussen 4 verschillende gevoeligheden. Ideaal voor precisiewerk. Naast de duim inkeping staan 4 groene led lampjes waarop u stand HI,MD,LO,XL kan zien. Van 600, 800 tot 2400 en zelfs 3200 DPI.
 • Uitgevoerd met een anti-slip strip gepositioneerd bij de handpalm. Deze strip biedt extra houvast wat de precisie bediening ten goede komt. De rest van de muis is vrij glad. Als we een minpuntje mogen noemen is het gladde materiaal net wat minder dan de Evoluent C en Evoluent 4 muis.

 

Informatie over de Evoluent Mouse Manager.

Om het maximale uit de Evoluent d muis te halen adviseren bij de Evoluent mouse manager driver te installeren. Wat zijn de voordelen en mogelijkheden bij gebruik van de driver;

 • Aanpassen van functies onder knoppen. Dit is mogelijk bij de Evoluent 4, C en D.
 • Hyper scrolling. Met Hyper Scrolling past uw muis automatisch de snelheid waarmee u scrolt aan.
 • Pauze functie
 • Click lock & Auto Click. kan de klikfunctie zelfs automatisch zonder extra klik, weer geactiveerd worden. Met een timer kunt u instellen dat wanneer u de muis een aantal ingestelde seconden niet gebruikt de muis automatisch klikt. 

 

Bestel vandaag nog uw Evoluent verticale muis en begin morgen aan een betere werkplek

Met de verticale muis van Evoluent wordt een betere houding gegarandeerd en verlaagt u de ongewenste spierspanning tijdens het muisgebruik. Zorg voor een goed passende muis voor uw werkzaamheden, eventueel een bijpassend toetsenbord en ervaar zelf hoe de spanning in uw schouders, hand en arm afneemt.

Heeft u vragen over dit product, bijpassende artikelen of alternatieven? Neem dan contact met ons op via info@ergo2go.nl of via 088-262 44 00. Onze ergonomische adviseurs staan voor u klaar!

Meer informatie
Kan ik dit product retourneren?Ja
Levertijd1 werkdag
MerkEvoluent
KlachtoplossingOnderarm, Elleboog
Garantie2 jaar
Links_rechtsRechtshandig
Programmeerbare knoppenJa
BacklightNee
Multimedia keysNee
VoetbedieningNee
USB HubNee
Pluspunt 1Voor small, medium en large handmaten
Pluspunt 2Voorkomt en vermindert polsklachten
Pluspunt 3Programmeerbare knoppen
Pluspunt 4Verkrijgbaar draadloos of met draad
Pluspunt 5Comfortabel en snelle gewenning
Minpunt 1Alleen voor rechtshandigen
FAQ
Wat kun je doen tegen een muisarm?
Met de juiste aanpassingen kun je een muisarm voorkomen. Een algemene muisarm behandeling is er helaas niet. Ontspanning, beweging en afwisseling tussen de pijnlijke lichaamsdelen zijn belangrijke aandachtspunten. Je kunt wel preventieve maatregelen nemen om het krijgen van een muisarm uit te stellen of te voorkomen. De onderstaande muisarm tips zijn zowel curatief als preventief interessant. Richt je werkplek ergonomisch in. Maak hierbij gebruik van een goede ergonomische muis en compact toetsenbord , zorg ervoor dat je beeldscherm op ooghoogte staat met een monitorarm of laptopstandaard. Denk aan je houding. Je houding is een belangrijke factor voor een gezonde, energieke en productieve werkdag. Zeker nu we allemaal thuiswerken en veel minder kunnen bewegen. Probeer toch te bewegen en daar momenten voor te pakken. Vermijd teveel stress. Bij te veel stress is het niet mogelijk om spieren te ontspannen. Vermijd een hoge werkdruk, beperk de duur van het computerwerkzaamheden en las regelmatig rustpauzes in, wissel regelmatig van houding, loop regelmatig een stukje. Wissel werkzaamheden af. Werk niet uren achter elkaar met de muis en toetsenbord. Probeer werkzaamheden te af te wisselen waar geen muis of toetsenbord voor nodig is. Neem regelmatig een korte pauze. Tijdens micropauzes wordt de aandacht van het hoofd en beeldscherm gedurende een paar seconden verplaatst naar het lichaam, en met name naar de schouders, de handen en de ademhaling. Deze korte momenten kunnen een groot verschil maken in de ontspanning en overbelasting. Gebruik sneltoetsen. Veel functies van de muis zijn ook met je toetsenbord uit te voeren. Hier kun je 2 handen bij gebruiken, waardoor je kan afwisselen. Navigeren door menu's, knippen en plakken van stukken tekst. Gebruik ergonomische hulpmiddelen. Er zijn tal van mogelijkheden die jou kunnen helpen van je klachten af te komen. Een polssteun, een armsteun, een ergonomische bureaustoel of zit-sta bureau het zijn allemaal hulpmiddelen die je preventief of curatief kunt inzetten om klachten te verminderen of te voorkomen. Laat je adviseren door een specialist. Ons expertise centrum in Rotterdam kun je vrijblijvend bezoeken. Een muisarm kan dusdanig veel klachten opleveren dat je niet meer weet welke aanpassingen aan je leef- en werkstijl je nog kunnen helpen. Wij denken graag met je mee!
Hoe pas je de knoppen van de Evoluent muis aan?
Door de Evoluent Mouse manager te downloaden, kun je de knoppen van de muis personaliseren.   Download de software hier.
Waarom is de verticale stand bij muisgebruik beter?
Het intensief werken met de muis kan een grote bron van ellende zijn; de spieren en pezen in je hand en pols kunnen overbelast raken. Dit kan zich uiten in tintelingen, een zeurende pijn in je vingers of pols en uiteindelijk zelfs krachtverlies. De oplossing? Een verticale muis! De grootste verschillen met een traditionele muis zijn; Je pols en onderarm wordt in een meer natuurlijke stand geplaatst, zodat je je onderarm en pols niet meer hoeft te draaien. Door de verticale stand van de hand ben je minder geneigd om de muis vanuit de pols te bewegen. Je beweegt de muis automatisch meer vanuit de gehele arm. Vrijwel elke verticale muis helpt om grote armspieren te gebruiken, in plaats van de kleine spieren en pezen in een onnatuurlijke stand. Let wel goed op bij de keuze van om goed te kijken naar een ergonomische muis die past bij jouw handmaat. (Maattabellen zijn te vinden onder het kopje maattabel onder desbetreffende muis).
Bij welke klachten helpt een verticale muis?
Wij adviseren dit model muis voornamelijk bij pols, elleboog en onderarmklachten. RSI en een muisarm zijn veel gehoorde narigheden. Door de verticale stand worden de onderarm en pols in een neutrale positie geplaatst, waardoor overbelasting en spierspanning in je onderarm afneemt en klachten aan je pols, arm en schouders worden verminderd. Zowel curatief als preventief.
Hoe gebruik ik een verticale muis?
Je beweegt de muis automatisch meer vanuit de gehele arm. Houd er wel rekening mee dat bij kleine bewegingen deze ook vanuit de gehele arm komen en niet vanuit polsbewegingen. Bij een verticale muis hoef je de onderarm niet meer te draaien in een onnatuurlijke stand. De pronatie en dorsaalflexie van de pols worden hiermee aanzienlijk vermindert.
Verticale muis draadloos of met draad?
Dit blijft een persoonlijke keuze. Wij zijn van mening dat een draadloze verticale muis de voorkeur heeft. Het gevecht met kabels rondom je pc is verleden tijd met een draadloze muis. Draadloze muizen werken namelijk via een dongle of zonder dongle met bluetooth en geven daardoor meer bewegingsvrijheid dan bedrade muizen. Daarnaast zijn deze praktischer om te gebruiken bij een laptop, omdat je ze gemakkelijk meeneemt in een tas. Het voordeel van bedrade muizen is dat de batterijen nooit leeg zijn.
Wat is een goede ergonomische muis?
Een goede ergonomische muis past bij jouw handmaat, sluit aan bij jouw type muiswerkzaamheden en geeft een meer natuurlijke houding van hand, pols en arm. Ons assortiment bestaat uit verticale muizen, rollermuizen, trackball muizen en penmuizen. Ergonomische muizen voorkomen en verminderen pijnklachten bij intensief muisgebruik. 
Voor welk type werkzaamheden is een verticale muis geschikt?
Voor intensief muisgebruik is een verticale muis bijzonder geschikt. De vorm van deze muis stimuleert een natuurlijke houding, de hand, pols en onderarm neemt door de vorm van de muis een zogenoemde ‘hand schud-positie' aan. De gewenningstijd is kort, de meeste modellen zijn zeer accuraat en de muisknoppen programmeerbaar naar jouw wensen. Let wel goed op bij je keuze voor een verticale muis welke maat je kiest. Op elke productpagina staat een maattabel zoals onderstaande om de juiste keuze te maken. Bij elke soort ergonomische muis staat de bijbehorende maatvoering.
Wat maakt een muis ergonomisch?
Het ergonomische ontwerp van de muis moet de spierspanning verlagen en het comfort verhogen. Ook hier geldt dat de muis goed moet aansluiten bij jouw handmaat en klachten zoals RSI of een muisarm voorkomt en vermindert. Ergo2go maakt de keuze voor een ergonomische muis gemakkelijker door onze selectietool en de mogelijkheid om te testen op locatie in Rotterdam en Breda.
Waarom heb ik een ergonomische muis nodig?
Wij geven altijd het voorbeeld van de schaar die een kapper gebruikt. Kappersscharen zijn bijna altijd afgestemd op de dikte van de vingers en handmaat. Een ergonomische muis, ook wel verticale muis of RSI muis genoemd zorgt door zijn speciale design ook dat deze is afgestemd naar jouw handmaat. Een muisarm of het carpale tunnel syndroom wordt hiermee curratief en preventief aangepakt.
Wat zijn de voordelen van een ergonomische muis?
De natuurlijke houding van de arm en hand word gestimuleerd. Het zorgt voor goede ondersteuninig van de hand en vermindert spierspanning. Daarnaast moet een ergonomische muis het comfort verhogen.
Bij welke klachten helpt een ergonomische muis?
Wij adviseren dit model muis voornamelijk bij hand, arm, schouder en polsklachten. RSI en een muisarm zijn veel gehoorde narigheden. Door de ergonomische vorm worden de onderarm en pols in een neutrale positie geplaatst, waardoor overbelasting en spierspanning in je armen afneemt zowel curatief als preventief.
Wat als het bestelde ergonomische muis niet bevalt?
Een aankoop bij ergo2go kan altijd binnen 30 dagen geretourneerd worden. Daarbij is het mogelijk om een ander product te krijgen. Ook kunnen we je aankoopbedrag terugstorten. Ook bestaat de mogelijkheid om een product te komen testen op één van onze locaties in Rotterdam, Breda of Waardenburg. Locatie Rotterdam  Vareseweg 43 3047 AT Rotterdam   Locatie Breda Minervum 7243 4817 ZJ Breda
Kan ik meerdere artikelen testen en de artikelen retour sturen die niet bevallen?
Dat is zeker mogelijk in alle redelijkheid. Als je niet kan kiezen tussen een aantal toetsenborden dan adviseren wij je graag telefonisch of via de mail. Uiteraard is het ook mogelijk meerdere producten te bestellen en terug te sturen wat niet bevalt.
Hebben jullie een fysieke winkel waar ik producten kan testen?
De groep waar Ergo2go onder valt heeft fysieke winkels in Rotterdam, Breda en Waardenburg. Het grootste aanbod en volledige assortiment is te proberen in ons Ergo2go Rotterdam Experience Center. Je bent van harte welkom in ons Experience Center. Daar kun je al ons meubilair en ergonomische bureaustoelen uitproberen Rotterdam en vertellen we je alle tips & tricks hoe je de werkplek kan optimaliseren. In Breda of Waardenburg werken wij op afspraak. +31 88 262 44 00  info@ergo2go.nl  

Hoe meet ik mijn hand op?

Bij de aankoop van een ergonomische muis is het heel belangrijk om een muis te selecteren die past bij de maat van uw hand. Een te kleine of te grote muis bereikt vaak het tegenovergestelde effect, de klachten kunnen zelfs verergeren. 

U meet de handlengte vanaf de overgang van uw pols naar de handpalm, tot aan het topje van uw middelvinger. Met de handbreedte wordt de breedte van de handpalm ter hoogte van de duimplooi bedoeld.

Maatvoering van de Evoluent D muis

Maat Handbreedte Handlengte
Small 70-80 mm 165-178 mm
Medium 75-90 mm 179-198 mm
Large 85-100 mm 198-220 mm

           

© Copyright Ergo2go 2021. Alle rechten voorbehouden.