• Gratis verzending
 • Snelle bezorging
 • Niet goed geld terug
 • Gratis verzending
 • Snelle bezorging
 • Niet goed geld terug

HAG Futu 1200S ergonomische bureaustoel

Artikel
12001020
733,90 606,53
Levertijd: 10-12 werkdagen

De HÅG Futu combineert compacte vormen met een zeer vernuftig technisch ontwerp. Eenvoudig in te stellen bureaustoel met Scandinavisch design.

 • NPR1813 2009/C-2011 gecertificeerd
 • Inclusief verstelbare lendesteun
 • Verstelbare zithoogte en zitdiepte
733,90 606,53
Ik wil liever €50,- korting
Wishlist
 • Gratis verzendingPersoonlijk adviesShowroom in Raamsdonksveer en Breda

De HÅG Futu combineert compacte vormen met een zeer vernuftig technisch ontwerp. Eenvoudig in te stellen bureaustoel met Scandinavisch design.

De HAG Futu is een elegante & intelligente bureaustoel met een geavanceerd bewegingsmechanisme. Met de in Balance® technologie van HAG en een gestroomlijnd design kan deze ergonomisch verantwoorde bureaustoel in diverse ruimtes gebruikt worden.Hij is eenvoudig in gebruik en is geschikt voor zowel grote kantoorlandschappen als voor de kleinere kantoren. Meer advies over de diverse mogelijkheden aan zitoplossingen kan je vinden op onze blogpagina.

Ergonomische kenmerken van de HAG Futu 1200S bureaustoel

De HÅG Futu 1200 heeft een solide rugsteun en zorgt zo voor extra ondersteuning en aangename warmte, waardoor de gebruiker een gevoel van comfort ervaart. De verstelbare lendesteun is geïntegreerd in de rugleuning. Kenmerkend is de HÅG in Balance® technologie, die ervoor zorgt dat u continu in beweging blijft tijdens het zitten. Het kantelmechanisme is verstelbaar en vergrendelbaar, en de zithoogte en zitdiepte zijn gemakkelijk aan te passen. In hoogte en breedte verstelbare armleggers zijn optioneel. Onze speciaal ontwikkelde FutuKnit™ stof is gemaakt van het fijnste polyester-breisel en is verkrijgbaar in zeven aansprekende kleuren.

Specificaties van de HAG Futu 1200S bureaustoel

 • Zithoogte: 400-550 mm
 • Zitdiepte: 380-460 mm
 • Zitbreedte: 610-715 mm 
 • Diameter stervoet: Ø730 mm (zwart of zilver)
 • Lendesteun instelbaar per gebruiker
 • Schommelweerstand instelbaar
 • Fixeerknop voor in Balance® mechaniek
 • Wielen voor harde of zachte vloer
 • Zitting en voorzijde rugleuning gestoffeerd in FutuKnit solid stof

Uitbreidingsmogelijkheden voor de HAG Futu bureaustoel

 • Armleggers in breedte en hoogte verstelbaar (standaard set)
 • 3D armleggers; draaibaar, in breedte en hoogte verstelbaar
 • Leren toplaag voor armlegger
 • Voetster in zwart kunstof of gepolijst aluminium
 • Gaslift, 200 mm interval
 • HÄG voetenring (alleen verkrijgbaar icm gaslift 200mm)

Ergonomisch zitten

Met een goed ingestelde, ergonomische bureaustoel en zit-sta bureau wordt een betere houding gegarandeerd tijdens het werken op de laptop of pc. Zorg voor een goed afgestelde bureaustoel en bureau, zet de monitor van uw pc en/of laptop op ooghoogte en ervaar zelf hoe de spanning in je nek en schouders afneemt. Maak gebruik van onze expertise en vraag om een online consult om je bureaustoel goed in te stellen!

Showroom in Breda en Rotterdam

Bezoek onze showroom in Breda of Rotterdam en ervaar zelf de diverse ergonomische zitoplossingen of vraag een proefplaatsing aan. Om klanten de mogelijkheid te bieden de producten voor het bestellen al een te zien, te voelen en te ervaren of om klanten inspiratie op te laten doen, hebben wij twee Experience Centers opgezet in Rotterdam en Breda. Deze Experience Centers bevatten alle ergonomische producten die jou helpen om gezonder en verantwoordelijker achter je bureau te kunnen werken. Kom jij binnenkort een keertje langs?

Neem dan contact met ons op via info@ergo2go.nl of via 088-262 44 00. 

More Information
Kan ik dit product retourneren?Nee
Levertijd10 - 12 werkdagen
voordelen
 • NPR1813 2009/C-2011 gecertificeerd
 • Inclusief verstelbare lendesteun
 • Verstelbare zithoogte en zitdiepte
Short Description

De HÅG Futu combineert compacte vormen met een zeer vernuftig technisch ontwerp. Eenvoudig in te stellen bureaustoel met Scandinavisch design.

MerkHAG
KlachtoplossingSchouder, Nek, Lage rug, Bekken, Rug
Garantie10 jaar
Wielenja
Soort wielenhard
ESDNee
Max. gewicht120 kg
Mechaniekverstelbare zithoek
Lage rugsteunlumbaalsteun
Kleur bekledingzwart
Soort bekledingSelect
Armleggersgeen
Neksteunnee
Voetenringnee
Zithoogte47 - 65 cm
Pluspunt 1Instelbare schommelmachaniek
Pluspunt 2HAG balance technologie
Pluspunt 3Comfortabele lumbaalsteun
Pluspunt 4Comfortabele zithouding
Pluspunt 5Geschikt bij rug/schouder klachten
Customer Questions
Wat is het belang van een gezonde thuiswerkplek?
Het belang van een goed ingerichte werkplek wordt vaak onderschat bij thuiswerken. Gelukkig komt er steeds meer budget vanuit werkgevers om een ergonomische werkplek te creëren. Een verkeerd ingestelde werkplek kan al in korte termijn zorgen voor rug-, nek- en armklachten. Ergo2go denkt graag mee om jouw werkplek op een ergonomische manier in te richten.
Hoe zit je ergonomisch op een zadelkruk?
Op een zadelkruk ga je op een natuurlijke wijze ergonomisch verantwoord zitten. Dit doe je als volgt: 1. Beide voeten stabiel op de grond. 2. Zet de kruk zo hoog dat je heupen iets hoger zijn dan je knieën 3. Schouders ter hoogte recht boven je heupen 4. Laat je schouders laag en ontspannen hangen
Wat is een goede zadelkruk?
Wij adviseren bij intensief gebruik de zadelkrukken van het merk Score. Een aantal modellen zijn uitgevoerd met een kantelmechanisme. Dit dient ervoor het bekken te kantelen, waardoor je een meer natuurlijke lichaamshouding krijgt tijdens het zitten op de kruk. Naast zadelkrukken hebben wij ook diverse balanskrukken binnen ons assortiment.
Hoe hard moet ik een zitbal oppompen?
De zitbal van de merken Vluv en Togu die wij leveren kun je zelf oppompen door middel van een fietspomp of door het meegeleverde handpomp. Probeer de bal op te pompen totdat de bal de genoemde grootte en hoogte bereikt heeft. Dit betekend dat als je een zitbal gekocht hebt van 65 cm, je de bal tot een hoogte van 65 cm op moet pompen
Welke maat zitbal past bij mijn lengte?
Wil je een zitbal aanschaffen? Als algemene regel geldt; heb je een lichaamslengte van 155cm tot maximaal 175cm adviseren wij een zitbal van het formaat 60 - 65cm versie. Bij een postuur van 175 cm tot maximaal 195 cm adviseren wij de 70 - 75cm zitbal. Deze maatvoering is van toepassing op de merken Vluv zitballen en Togo zitballen.
Hoe zit je goed op een zitbal?
De zithoogte is goed als de bekken iets boven de knieën zijn geplaatst, zodat de dijen licht schuin naar beneden zijn gebogen. Wij adviseren een zithouding die groter is dan 90 garden met aflopende bovenbenen. Probeer rechtop te blijven zitten met een rechte rug. Zit niet langer dan 1 uur op een zitbal.
Zit een zitbal lekker?
Een zitbal is een prettige afwisseling en stimuleert een ergonomische lichaamshouding waarmee je de buik- en rugspieren traint. Als je net begint met het zitten op een zitbal adviseren wij dit maximaal een uur per dag. Na een paar weken is het mogelijk dit verder op te voeren. De bal is vooral bedoeld als aanvulling op je bureaustoel.
Hoe werkt de Bureaufiets app?
Fietsen op kantoor, het klinkt misschien bizar maar het is echt een hype geworden tijdens de pandemie. Er is steeds meer bewustzijn dat te lang stilzitten en weinig beweging niet ten goede komt van de gezondheid. Om dit tegen te gaan biedt de bureaufiets of deskbike een oplossing, zeker gecombineerd met een in hoogte verstelbaar zit-sta bureau. Perfect om tijdens het thuiswerken of op kantoor wat beweging te stimuleren.
Wat is een bureaufiets?
Fietsen op kantoor, het klinkt misschien bizar maar het is echt een hype geworden tijdens de pandemie. Er is steeds meer bewustzijn dat te lang stilzitten en weinig beweging niet ten goede komt van de gezondheid. Om dit tegen te gaan biedt de bureaufiets of deskbike een oplossing, zeker gecombineerd met een in hoogte verstelbaar zit-sta bureau. Perfect om tijdens het thuiswerken of op kantoor wat beweging te stimuleren.
Kan ik nog wel met de muis en toetsenbord werken achter een bureaufiets?
De ervaring leert dat het de productiviteit laat toenemen na het bewegen, maar niet tijdens het fietsen in muis en toetsenbord gebruik. Onderzoek wijst laat zien dat door beweging achter een computer je tot wel 30% sneller kan lezen en scherp blijft tijdens teams meetings.
Wat is het voordeel van een zit-stahulp?
Het grootste voordeel zit in de mogelijkheid om af te wisselen. Afwisseling tussen verschillende lichaamshoudingen is het belangrijkste bij werkplekken waar weinig tot geen beweging vereist is.  Langdurig zitten kan leiden tot fysieke klachten. Dit uit zich bijvoorbeeld in de vorm van rugklachten of overbelasting. Met een zit-sta kruk kan je diverse houdingen aannemen en hierin afwisselen.
Waarom is advies van belang bij de keuze van een goede bureaustoel?
 Onze oefentherapeut en ergonomisch adviseurs helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Wij begrijpen dat je zeker wilt zijn van je aanschaf en deskundig advies draagt bij  het maken van een goede keuze. Naast deskundig advies op locatie binnen je eigen omgeving biedt Ergo2go je ook de mogelijkheid om vrijblijvend ons Experience center in Rotterdam of Breda te bezoeken. Bij online aankopen geven wij een 30 dagen gratis proefplaatsing van de diverse zitoplossingen.
Welke ergonomische zitoplossing past bij jouw situatie?
Een goede zitoplossing is van essentieel belang. Wil je zeker weten of de ergonomische bureaustoel, zadelkruk of zitbal aan jouw verwachtingen voldoet? Geen probleem, want je krijgt naast online of telefonisch deskundig advies de mogelijkheid om al onze ergonomische zitoplossingen in onze showrooms in Breda of Rotterdam vrijblijvend te testen. Gezien de huidige situatie werken wij wel op afspraak.
Waar moet je opletten bij een ergonomische bureaustoel?
Een ergonomische bureaustoel moet goed verstelbaar zijn naar jouw postuur en werkzaamheden. Het geeft je lichaam op de juiste manier ondersteunining en stimuleert beweging en variatiemogelijkheden. Comfort en ondersteuning gaan hand in hand. De basis van een goed rechtop zittende houding in iedere positie is van belang om de druk op je tussenwervelschijven te verminderen en langdurig te kunnen werken.
Waarom is goed zitten zo belangrijk?
Een goede zitoplossing is belangrijk om fit en vitaal te blijven. Een goede zithouding afgestemd op jouw postuur en werkzaamheden resulteert in meer comfort en minder kans op fysieke klachten. Een goede zithouding zorgt ervoor dat de natuurlijk s-vorm van de wervelkolom optimaal wordt ondersteund.
© Copyright Ergo2go 2022. Alle rechten voorbehouden.