Polsklachten

[BAC] - Homepage

Polsklachten

Polsklachten

Pijn in de pols is een veel gehoorde klacht bij intensief muisgebruik. Gevoeligheid, vermoeidheid en lichte tintelingen in de vingers en pols zijn vaak het eerste stadium van RSI-klachten. Handklachten en polsklachten kunnen ook ontstaan door vastzittende nekwervels of afknelling van de bloedvaten en zenuwen ter hoogte van het schouder-nekgebied door een statische houding. Bij het voorkomen en verminderen van polsklachten is het belangrijk dat de schouders ontspannen zijn.

Polsklachten verminderen of voorkomen

  • Afwisseling is het sleutelwoord bij voorkoming van polsklachten. Probeer je handen in je schoot te leggen als je ze niet gebruikt. Gebruik je je handen erg veel? Neem dan de tijd om ze zo nu en dan in een andere positie te leggen.
  • Korte pauzes zijn goed voor het gehele lichaam en dus ook voor de pols. Neem af en toe een kleine pauze en zorg ervoor dat je lichaam zich in een andere positie bevindt. Dit kun je bijvoorbeeld doen door even een rondje te lopen.
  • Haal je handen regelmatig van het toetsenbord of muis af. Repeterende bewegingen zorgen ervoor dat spieren in de pols constant onder spanning staan. Afwisseling in de bewegingen is daarom goed voor de pols.
  • Gebruik bij voorkeur een ergonomische muis die past bij jouw werkzaamheden en handgrootte.
© Copyright Ergo2go 2022. Alle rechten voorbehouden.