Producten voor je thuiswerkplek

[BAC] - Homepage

Producten voor je thuiswerkplek

Thuiswerken

Sinds de afgelopen jaren is thuiswerken steeds populairder geworden. Natuurlijk is dit niet altijd op vrijwillige basis ontdekt, doordat het vanuit de overheid verplicht werd om thuis te werken. Desalniettemin heeft bijna iedereen de voordelen er wel van ingezien. Thuiswerken scheelt een hoop reistijd, de productiviteit stijgt bij veel mensen en werktijden worden flexibeler. Maar bij thuiswerken komen ook uitdagingen kijken. Op kantoor worden werkplekken vaak voor je ingericht en zorgt de werkgever voor een ergonomische werkplek. Thuis moet je hier zelf voor zorgen (al dan niet op kosten van de werkgever). Om een thuiswerkplek goed in te kunnen richten zijn een aantal producten van essentieel belang:

  •   Verstelbaar bureau
  •   Ergonomische zitplaats
  •   Ergonomische muis
  •   Ergonomisch toetsenbord
  •   Schermhouders

1. Zit-sta bureau

Een zit-sta bureau is een must have bij het inrichten van een ergonomische werkplek. Zonder verstelbaar bureau kan de gewenste hoogte niet bereikt worden. Door je bureau op de goede hoogte in te stellen voorkom je klachten die ontstaan door een slechte werkhouding. Daarnaast is afwisselend zittend en staand werken goed voor de gezondheid. Heb je bijvoorbeeld een meeting of moet je iets presenteren? Dan kan dit prima staand afgehandeld worden. Moet je voor een langere tijd achter elkaar typen? Dan kan dit beter zittend gedaan worden. Daarnaast wordt de productiviteit verhoogd door afwisselend zittend en staand te werken.

Bekijk ons assortiment

2. Ergonomische zitplaats

Binnen veel huishoudens is het kopen van een bank een van de meest belangrijke meubels. Een bank moet de perfecte omvang hebben, stijlvol zijn en bij het interieur passen. Daarnaast moet de bank zo lekker zitten, dat je er eigenlijk niet meer van af wilt komen zodra je er na een lange werkdag op neer ploft. Veel huishoudens hebben dan ook een fors bedrag over voor het kopen van een bank. Maar hoeveel tijd breng je nou daadwerkelijk door op deze bank? Waarschijnlijk niet zo lang als veel mensen dagelijks achter hun bureau zitten. Investeren in een goede ergonomische bureaustoel is dan ook essentieel. Een verstelbare stoel zorgt er bijvoorbeeld voor dat je altijd op de juiste hoogte achter je bureau kunt zitten. Daarnaast zijn er ook veel andere zitoplossingen die een ergonomische houding stimuleren. Ook het afwisselen van verschillende zitoplossingen is erg belangrijk voor de houding.

Bekijk ons assortiment

3. Ergonomische muis

Voor veel mensen lijkt het een ergonomische muis op het eerste oog niet noodzakelijk, want hoe kan zo’n klein dingetje nou echt impact hebben op je gezondheid? Niks is echter minder waar. Een muisarm is een veelvoorkomende gezondheidsklacht, welke in veel gevallen gemakkelijk te voorkomen of te genezen is. Door je werkplek ergonomisch in te delen kun je deze klachten voorkomen. Een ergonomische muis is daarbij erg belangrijk. Ergonomische muizen helpen om de houding te verbeteren, spierspanning te verlagen en RSI klachten te voorkomen. In onze webshop vind je een groot scala aan diverse muizen, van de bekende trackball muis, verticale muis, roller muis en andere aangepaste ergonomische muizen.

Bekijk ons assortiment

4. Ergonomisch toetsenbord

Naast een ergonomische muis is een ergonomisch toetsenbord ook essentieel bij het voorkomen van gezondheidsklachten. Ook hierbij geldt weer dat afwisseling van posities van de pols een belangrijke factor is bij het voorkomen van klachten. In onze webshop zijn verschillende toetsenborden te vinden en er is dus voor ieder wat wils. Daarnaast is een toetsenbord ook noodzakelijk op het moment dat een laptop op een laptopstandaard staat, omdat het dan niet mogelijk is om de laptop te bedienen via het toetsenbord dat aan de laptop vast zit. Een toetsenbord is dan dus zeker noodzakelijk. Bij een PC is een toetsenbord natuurlijk altijd noodzakelijk om te kunnen typen, dus waarom niet meteen naar ergonomische opties kijken?

Bekijk ons assortiment

5. Scherm- of laptophouders

Met alleen een verstelbaar bureau en een ergonomische stoel kun je niet de perfecte houding krijgen. Door een scherm- of laptophouder komt ook je beeldscherm of je laptop op de perfecte hoogte te staan. Hierdoor kun je je lichaam op zo’n manier positioneren dat het volledig ergonomisch is.  Door je scherm op de juiste hoogte te hangen verlaag je de spierspanning in je nek. Het is namelijk belangrijk dat je met een rechte rug recht op je beeldscherm kunt kijken. Naar beneden of naar boven kijken kan zorgen voor nek- en rugklachten. Meer weten over hoe je je werkplek het best kunt inrichten met de beste afmetingen? Kijk dan bij onze blog “Werkplek ergonomisch inrichten”.

Bekijk ons assortiment
© Copyright Ergo2go 2022. Alle rechten voorbehouden.