Zitoplossingen: de verschillende opties

[BAC] - Homepage

Zitoplossingen: de verschillende opties

Zitoplossingen

Bij ergonomisch werken is de stoel waar je op zit een van de meest belangrijke aspecten. Zit je bijvoorbeeld op een bureaustoel dan moet deze in hoogte verstelbaar zijn om voor jou de beste houding aan te kunnen nemen. Daarnaast zijn er ook allerlei andere mogelijkheden om je houding af te wisselen met leuke en stijlvolle producten zoals een zitbal. In deze blog nemen we je mee in de verschillende zitoplossingen en de voordelen daarvan. Dus ik zou zeggen, ga er maar goed voor zitten!

Bureaustoel

Als je veel achter een bureau werkt is een bureaustoel onmisbaar. Op het eerste oog is een goede bureaustoel misschien een groot kostenplaatje, maar het is elke cent waard. Je lichaam moet nog jaren gezond mee kunnen. Een goede bureaustoel is in hoogte verstelbaar zodat deze voor iedere persoon juist in te stellen is. Daarnaast moet een bureaustoel de (onder)rug goed ondersteunen. Gebeurt dit niet dan kunnen op den duur rugklachten ontstaan, ook tijdens rustmomenten. Iedereen is anders en niet elke stoel is dus geschikt voor elk persoon. Een bureaustoel moet daarom goed bij jouw lichaam passen en jouw lichaam op een goede manier ondersteunen.

Ook moeten de armleuningen in hoogte en breedte verstelbaar zijn om zo de beste ondersteuning aan de (onder)armen en schouders te geven. In de blog ‘werkplek ergonomisch inrichten’ staan meer tips over hoe je je ergonomische bureaustoel het beste in kunt stellen.

Zitbal

Steeds vaker zijn zitballen te vinden in verschillende kantoren en op verschillende thuiswerkplekken. De zitbal dient als alternatief op de bureaustoel, omdat de hele dag op een bureaustoel zitten niet gezond is voor het lichaam. Een zitbal is ideaal doordat het je lichaam stimuleert om constant de houding aan te passen en te corrigeren om goed op de bal te kunnen blijven zitten. Dit gebeurt automatisch zonder dat je dit zelf door hebt. Je spant daarbij regelmatig je rug- en buikspieren aan wat je spieren flexibel houdt. Daarnaast zijn de ballen te verkrijgen in allerlei maten en kleuren, waardoor er voor ieder wat wils bij zit. Een zitbal is een mooie en stijlvolle toevoeging aan je interieur en biedt de kans af te wisselen van een bureaustoel.

Zit-sta hulp

Zit-sta hulpen zijn ontworpen om mensen te helpen met het afwisselend staand en zittend werken. Afwisselend staand en zittend werken is lichamelijk verantwoord, omdat je je lichaam daarbij stimuleert om een andere houding aan te nemen wat weer goed is voor de doorbloeding. Ook is staand werken inspannender voor het lichaam en zorgt dit voor meer beweging. Staand werken kan op den duur oncomfortabel worden en daarvoor is de zit-sta hulp een uitkomst. Daarnaast helpen deze producten ook om het zittende werk afwisselender te maken.

Dynamische krukken

De dynamische kruk is een actief alternatief voor een bureaustoel. De dynamische kruk is minder statisch waardoor het lichaam gestimuleerd wordt om constant te bewegen. Spieren blijven daardoor actiever tijdens het werk, omdat je je lichaam erop moet balanceren. Het vergt weinig actieve inspanning, maar je lichaam blijft wel actief. Ook zijn er veel dynamische krukken waarbij de bewegingsvrijheid van het lichaam wordt bevorderd. Dit geeft meer mogelijkheden om te bewegen tijdens het werk, bijvoorbeeld tijdens kleine pauzes.

Veelvoorkomende vormen van dynamische krukken zijn de zadelkruk en de tabouret kruk. In ons assortiment vind je verschillende krukken die je volledig zelf kan samenstellen. Zo heb je altijd de beste kruk die bij jouw lichaam en werkomgeving past.

Stahulp

Een stahulp is geschikt voor allerlei werkplekken waarbij je moet of kan staan. Zo kun je een stahulp gebruiken als je staand wilt werken achter je bureau, maar is een stahulp bijvoorbeeld ook prima te gebruiken in een laboratorium. Zo zijn er tal van werkplekken te bedenken waarbij een stahulp uitkomst biedt. Een stahulp vermindert de belasting op de benen, voeten en rug. Zo is het makkelijker en minder intensief om uren achter elkaar te staan. Het wisselen van houding tijdens het werken is goed, hier helpt een stahulp ook mee.

Wiebelkussen

Wanneer je veel op je bureaustoel zit en hiervoor geen alternatief wilt zoeken, is een wiebelkussen de oplossing. Een wiebelkussen kun je op je stoel leggen. Dit zorgt allereerst voor een comfortabele zithouding, maar zorgt er daarnaast ook voor dat je een dynamische zithouding aanneemt. Deze wiebelkussens zijn te verkrijgen in verschillende soorten, maten en ontwerpen en dus zit er voor iedereen wel wat tussen.

© Copyright Ergo2go 2022. Alle rechten voorbehouden.