De voordelen van ergonomie op kantoor

[BAC] - Homepage

De voordelen van ergonomie op kantoor

De voordelen van ergonomie binnen je werkomgeving of thuis

Ergo2Go is de ideale partner voor bedrijven en particulieren die op zoek zijn naar voordelige ergonomische producten zoals ergonomische muizen, ergonomische toetsenborden, monitorarmen, laptopstandaards, tabletstandaards, ergonomische zitoplossingen, zit-sta bureaus en andere ergonomische hulpmiddelen. Met onze 15 jaar ervaring hebben we een uitstekend assortiment samengesteld van producten en diensten die aansluiten bij een gezondere houding achter je bureau. Met onze kennis en expertise zetten we ons in om fysieke klachten te voorkomen of te verminderen. Er is al veel winst te behalen met wat kleine aanpassingen en goede hulpmiddelen.

Ergonomie op je (thuis)werkplek wordt een steeds belangrijker onderwerp voor werkgevers. Mede door de coronacrisis is dit steeds meer in beeld gekomen. Werknemers moesten ineens verplicht thuiswerken, maar veel mensen hadden nog geen ergonomische werkplek thuis. Tijdens lange thuiswerkdagen is dit echter wel essentieel, want niemand zit te wachten op fysieke klachten door het werk achter je bureau. Een ergonomische werkomgeving biedt zowel voor werknemers als werkgevers veel voordelen.

De belangrijkste voordelen voor de werkgever

 • Een actief en georganiseerd gezondheids- en veiligheidsbeleid ➜ Dit is een beleid dat elke werkgever moet hebben. Door ergonomische werkplekken in te richten voor werknemers wordt er al positief bijgedragen aan dit beleid.
 • Het creëren van een zorgzaam en positief imago ➜ Zorg dragen voor werknemers geeft bedrijven een goed imago. Medewerkers zullen positief over hun werkgever praten en dit heeft een positief effect wanneer een bedrijf bijvoorbeeld medewerkers zoekt.
 • Een lager ziekteverzuim ➜ Door werknemers een ergonomische werkplek te bieden zullen er minder klachten ontstaan en dit leidt tot een lager ziekteverzuim, iets waar elke werkgever baat bij heeft.
 • Verhoogde productiviteit ➜ Ergonomische werkplekken hebben een positieve impact op de productiviteit van werknemers.
 • Versterkt het moreel ➜ Wanneer medewerkers zien dat de werkgever actief investeert in de gezondheid van zijn medewerkers zal dit het moreel binnen het bedrijf versterken.
 • Lagere verzekeringen ➜ Werknemers die minder gezondheidsklachten krijgen hebben een lager ziekteverzuim. Dit resulteert uiteindelijk ook in lagere verzekeringskosten. Een lager ziekteverzuim en fitte medewerkers hoeven minder goed verzekerd te worden.

De belangrijkste voordelen voor de werknemer

 • Minder kans op fysieke klachten ➜ Door een goede werkhouding aan te nemen is de kans op fysieke klachten een stuk kleiner. Ook het regelmatig wisselen van positie en tussen het werken door bewegen draagt hieraan bij.
 • Een veilige en gezonde werkplek ➜ Ergonomie houdt ook in dat de werkplek veilig en gezond is. Dit is goed voor lichaam en geest.
 • Meer comfort en ontspanning ➜ Door een goede houding aan te nemen tijdens het werken en hier bewust mee bezig te zijn zal dit meer comfort realiseren. Ook het nemen van extra pauzes zorgt voor meer ontspanning.
 • Een hogere productiviteit ➜ Hogere productiviteit wordt bereikt door fysiek en mentaal gezond te zijn. Ergonomie draagt hier aan bij en daarom resulteert een goede ergonomische werkplek dan ook in een hogere productiviteit.
 • Minder stress ➜ Ergonomische werkplekken hebben een positieve impact op stress. Door bewust na te denken over het inrichten van werkplekken kan dit een stress verlagende werking hebben. Daarnaast heeft de afwisseling van werkvormen en het bewust nemen van (korte) pauzes ook een positieve impact op stress.
 • Meer werkplezier ➜ Meer werkplezier kan op verschillende manier gerealiseerd worden. Door bewust na te denken over het inrichten van je werkplek kan dit het werkplezier stimuleren. Wie wordt er nou niet blij van een leuke kantoorplant of een mooi uitzicht tijdens het werken?
 • Meer kennis en bewustzijn omtrent gezondheid ➜ Door werkplekken ergonomisch in te richten leer je automatisch zelf ook meer over ergonomie en gezondheid. Dit kan ook voordelig zijn buiten het werk om. Bewustzijn over je houding en mentale gezondheid is altijd belangrijk.
© Copyright Ergo2go 2022. Alle rechten voorbehouden.