Waarom monitorarmen onmisbaar zijn op jouw werkplek

[BAC] - Homepage

Waarom monitorarmen onmisbaar zijn op jouw werkplek

Een ergonomische werkplek is veel meer dan alleen een comfortabele plek om te werken. Het is een investering in je gezondheid, welzijn én productiviteit. Een goed ingerichte werkplek stimuleert een gezonde houding, vermindert het risico op lichamelijke klachten en bevordert een energieke en gefocuste werkwijze.

Een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien, is de positionering van de monitor. De juiste hoogte, diepte en hoek van je beeldscherm zijn belangrijk voor een comfortabele werkhouding. Een monitorarm kan hierbij van onschatbare waarde zijn. In deze blog bespreken we de voordelen van monitorarmen en leggen we uit waarom ze een onmisbare toevoeging zijn aan jouw werkplek.

 

1. Ergonomische positie

Een monitorarm helpt je om jouw beeldscherm te positioneren in de optimale ergonomische positie. Dit betekent dat de bovenkant van jouw beeldscherm op ooghoogte moet zijn en dat je nek en schouders in een ontspannen positie staan. Door jouw beeldscherm te verhogen, verminder je de druk op jouw nek en schouders, wat kan leiden tot minder pijn en ongemak.

2. Meer flexibiliteit

Een monitorarm biedt flexibiliteit, waardoor collega's gemakkelijker met je kunnen meekijken. Bij licht op het scherm kun je het eenvoudig draaien voor beter comfort. Bepaalde monitorarmen bieden ook de mogelijkheid om het scherm verticaal te plaatsen. Met een monitorarm kun je de monitor gemakkelijk naar links, rechts, omhoog en omlaag bewegen, wat handig is bij het switchen tussen taken of bij samenwerken aan één bureau.

3. Meer ruimte op jouw bureau

Een monitorbeugel is niet alleen handig om je scherm in de ideale positie te plaatsen, maar draagt ook bij aan een efficiëntere en opgeruimde werkplek. Doordat je monitor boven je bureau zweeft, creëer je kostbare extra ruimte op het bureaublad. Hierdoor kun je jouw werkplek efficiënter indelen en ruimte bieden aan andere benodigdheden.

4. Verhoogde productiviteit

Een betere ergonomie en meer flexibiliteit kunnen leiden tot een verhoogde productiviteit. Doordat je minder last hebt van lichamelijke klachten, kun je je beter concentreren op jouw werk. Bovendien kun je jouw monitor precies zo positioneren als je dat wilt, waardoor je efficiënter kunt werken.

Monitorarmen van Dataflex

Ben je op zoek naar monitorarmen voor jouw werkplek? Met ons uitgebreide assortiment monitorarmen, waaronder van het topmerk Dataflex, kunnen we je helpen. Dataflex monitorarmen zijn de ideale keuze voor wie op zoek is naar kwaliteit en duurzaamheid. Deze monitorarmen optimaliseren de ruimte op je bureau en zorgen voor een efficiëntere werkplek.

Monitorarm voor één of meerdere monitoren?

Als je altijd maar met één scherm werkt, dan is een monitorarm voor één monitor prima. Echter, het werken met meerdere schermen wordt steeds populairder. In dat geval heb je natuurlijk een monitorarm nodig die geschikt is voor meerdere monitoren. Bij Ergo2go bieden we niet alleen een assortiment monitorarmen voor één of twee monitoren, maar ook voor vier, zes, en zelfs acht monitoren!

Bestel nu jouw monitorarm bij Ergo2go!

We kunnen gerust concluderen dat een monitorarm een nuttige toevoeging is aan jouw werkplek. Welke monitorarm je kiest, hangt echter af van jouw ergonomische behoeften. Onze monitorarmen bieden een comfortabelere werkpositie, verminderen de druk op jouw nek en schouders, besparen ruimte op jouw bureau en zijn zowel stijlvol als functioneel. Ergo2go biedt een uitgebreid assortiment monitorarmen met verschillende bevestigingsmogelijkheden. Door te investeren in een monitorarm creëer je niet alleen een ergonomische werkplek, maar ook een gezondere werkomgeving. Bestel nu jouw monitorarm bij Ergo2Go!

 

© Copyright Ergo2go 2022. Alle rechten voorbehouden.