Zo vind je jouw ergonomische muis

[BAC] - Homepage

Zo vind je jouw ergonomische muis

Daarom past een ergonomische muis bij jou

Bij het gebruik van een muis moet een hand constant precieze bewegingen maken die weinig kracht kosten. Hierbij staan de spieren en pezen in de hand steeds onder spanning. Het gebruik van een ergonomische muis verlaagt de spanning in de spieren van je hand. Ook het werken met gebogen polsen veroorzaakt irritatie van de zenuwen en bloedvaten wat weer resulteert in overmatige druk. Een verticale muis voorkomt dit door de pols en onderarm in een natuurlijke houding te plaatsen. Daarnaast moet een muis ook passen bij jouw type hand en type werkzaamheden.

De ergonomische muizen uit ons assortiment zijn allemaal ontworpen op basis van wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast zijn deze muizen steeds uitvoerig getest en onderzocht om te kijken of de theorie en de praktijk ook daadwerkelijk met elkaar matchen.

8 tips voor jouw ergonomische muis

Het assortiment van Ergo2Go is groot en uitgebreid. Het kiezen van een muis wordt daardoor niet gemakkelijk. Hieronder worden daarom 8 tips benoemd waarmee jij het maximale uit jouw ergonomische muis kan halen:

  • Werk binnen schouderbreedte met de muis. Richt je bureau opnieuw in en verwijder spullen die verhinderen dat je de muis zo dicht mogelijk tegen je aan kunt gebruiken.
  • Beweeg de muis vanuit de grote spieren in het lichaam en let daarbij op de motoriek van het lichaam. Te veel bewegen vanuit de pols resulteert uiteindelijk in polsklachten.
  • Houdt de ellebogen in een hoek van tenminste 90 graden. Een grotere hoek mag ook, maar een kleinere hoek is niet verantwoord.
  • Bij voorkeur geen polssteun gebruiken tijdens het bedienen van de muis. Een polssteun is wel ideaal als rustpunt tijdens het werken door.
  • Creëer bewegingsvrijheid van de arm tijdens het gebruiken van de muis. Daarbij is het belangrijk om een schone werkplek te creëren met genoeg bewegingsruimte.
  • Neem regelmatig pauzes en neem daarbij ook een andere positie aan. Ga bijvoorbeeld een kop koffie of een glas water halen. Kleine pauzes stimuleren de doorbloeding, omdat je je handen en armen daarbij in een rustgevende positie houdt.
  • Zorg ervoor dat je arm en hand die de muis besturen langs het lichaam bewegen. Vermijd reiken tijdens het gebruik van een muis, dat kan op lange termijn voor klachten zorgen.
  • Zorg dat de muis past bij jouw handmaat. Via de filters in onze webshop kan je gemakkelijk zoeken naar jouw perfecte muis.

Jouw ideale muis

Ergonomische muizen zijn er in verschillende uitvoeringen. Denk aan een verticale muis, trackpad of zelfs een voetmuis. Twijfel je welke muis het beste bij jou en jouw werkzaamheden past? Neem gerust contact op met ons. Onze specialisten adviseren je graag.

© Copyright Ergo2go 2022. Alle rechten voorbehouden.