[BAC] - Homepage

Polssteun

Heb ik echt een polssteun nodig?
Idealiter zouden je polsen boven het bureau moeten zweven. Door je polsen te laten rusten tijdens het typen of het gebruik van een muis, verhoog je op de lange termijn het risico op carpaal tunnel- of andere polsblessures. Het laten rusten zorgt dat de doorbloeding niet optimaal is. Een polssteun kan de belasting van je polsen verminderen, maar beschermt je niet volledig tegen langdurig polsklachten.
Waarom is een polssteun zo goed?
Zijn polssteunen ergonomisch? In de overgrote meerderheid van de gevallen bieden polssteunen geen significant ergonomisch voordeel. Het kan wat comfort verhogend zijn als je niet typt of muist. Maar er zijn groet verschillen in het aanbod polssteunen.
Zijn toetsenbord polssteunen goed voor carpaal tunnel?
Een polssteun kan de druk in de carpale tunnel zelfs verhogen door het onderoppervlak van de pols samen te drukken. De vele bloedvaten in je polsen wil je niet teveel samendrukken. Het is ergonomisch gezien beter om je handen boven het toetsenbord te laten zweven en je handen erop te laten rusten
Moeten je polsen rusten tijdens het typen?
Tijdens het typen mag er idealiter geen druk op uw polsen of onderarmen worden uitgeoefend. Probeer de polsen alleen te laten rusten op de polssteun wanneer je een korte pauze neemt tijdens het typen. Een polssteun met de juiste hoogte (ter hoogte van de spatiebalk) kan ook dienen als herinnering om je polsen in een rechte positie te houden.
Hoe haal ik het maximale uit een polssteun?
Hieronder vind je een aantal tips die zorgen dat je het maximale uit je polssteun haalt. De hoogte Kies een polssteun met de juiste hoogte voor jouw type toetsenbord. Zorg dat je polssteun ongeveer de hoogte heeft van een toets. Gebruik je een compact plat toetsenbord? Dan is een polssteun niet gewenst.                                                                             Gebruik een muis met geïntegreerde polssteun Bij het bedienen van een muis is het belangrijk dat je de pols ontspannen kunt neerleggen. De laatste jaren worden er steeds meer muizen ontwikkeled met een met een bijbehorende- en meegeleverde polssteun. Voorbeelden van muizen met een geïntegreerde polssteun zijn de Newtral mouse, Handshoemouse en Contour Rollermouse. Zet de polssteun in de ideale positie De ideale positie bij polssteunen voor toetsenborden is dat de voorkant tegen het keyboard. Deze positie laat je handen, polsen en armen in meer natuurlijke lijn typen. Het postioneren van de muis vind je door deze zo dicht mogelijk naast het toetsenbord te plaatsen. Pak de muis vast en kijk waar je pols het bureaublad raakt. Op deze plaats postioneer je de polssteun voor de muis.
Bij welke klachten is een polssteun effectief?
Een polssteun geeft meer comfort bij polsklachten. Ergonomisch gezien is het niet het beste hulpmiddel om klachten zoals RSI en KANS te bestrijden. Maar een polssteun helpt je bij het zoveel mogelijk ontspannen tijdens de handelingen en het volledig laten rusten van de polsen en handpalm tussen de handelingen door.
Waarom muismat met polssteun?
Een muismat met polssteun geeft steun en ontspanning tussen het muiswerk door. Bij goed gebruik bevordert het de natuurlijke houding van de pols en onderarm en vermindert het knikje in het polsgewricht. Ergo2go heeft diverse polssteunen in het pakket waaronder een polssteun voor muis en toetsenbord of specifiek afgestemd op de muis of het toetsenbord.
Kan ik meerdere artikelen testen en de artikelen retour sturen die niet bevallen?
Dat is zeker mogelijk in alle redelijkheid. Als je niet kan kiezen tussen een aantal toetsenborden dan adviseren wij je graag telefonisch of via de mail. Uiteraard is het ook mogelijk meerdere producten te bestellen en terug te sturen wat niet bevalt.
© Copyright Ergo2go 2022. Alle rechten voorbehouden.