[BAC] - Homepage

Pen muis

Wat kun je doen tegen een muisarm?
Met de juiste aanpassingen kun je een muisarm voorkomen. Een algemene muisarm behandeling is er helaas niet. Ontspanning, beweging en afwisseling tussen de pijnlijke lichaamsdelen zijn belangrijke aandachtspunten. Je kunt wel preventieve maatregelen nemen om het krijgen van een muisarm uit te stellen of te voorkomen. De onderstaande muisarm tips zijn zowel curatief als preventief interessant. Richt je werkplek ergonomisch in. Maak hierbij gebruik van een goede ergonomische muis en compact toetsenbord , zorg ervoor dat je beeldscherm op ooghoogte staat met een monitorarm of laptopstandaard. Denk aan je houding. Je houding is een belangrijke factor voor een gezonde, energieke en productieve werkdag. Zeker nu we allemaal thuiswerken en veel minder kunnen bewegen. Probeer toch te bewegen en daar momenten voor te pakken. Vermijd teveel stress. Bij te veel stress is het niet mogelijk om spieren te ontspannen. Vermijd een hoge werkdruk, beperk de duur van het computerwerkzaamheden en las regelmatig rustpauzes in, wissel regelmatig van houding, loop regelmatig een stukje. Wissel werkzaamheden af. Werk niet uren achter elkaar met de muis en toetsenbord. Probeer werkzaamheden te af te wisselen waar geen muis of toetsenbord voor nodig is. Neem regelmatig een korte pauze. Tijdens micropauzes wordt de aandacht van het hoofd en beeldscherm gedurende een paar seconden verplaatst naar het lichaam, en met name naar de schouders, de handen en de ademhaling. Deze korte momenten kunnen een groot verschil maken in de ontspanning en overbelasting. Gebruik sneltoetsen. Veel functies van de muis zijn ook met je toetsenbord uit te voeren. Hier kun je 2 handen bij gebruiken, waardoor je kan afwisselen. Navigeren door menu's, knippen en plakken van stukken tekst. Gebruik ergonomische hulpmiddelen. Er zijn tal van mogelijkheden die jou kunnen helpen van je klachten af te komen. Een polssteun, een armsteun, een ergonomische bureaustoel of zit-sta bureau het zijn allemaal hulpmiddelen die je preventief of curatief kunt inzetten om klachten te verminderen of te voorkomen. Laat je adviseren door een specialist. Ons expertise centrum in Rotterdam kun je vrijblijvend bezoeken. Een muisarm kan dusdanig veel klachten opleveren dat je niet meer weet welke aanpassingen aan je leef- en werkstijl je nog kunnen helpen. Wij denken graag met je mee!
Waarom is de penstand bij muisgebruik beter?
Het dagelijks intensief werken met de muis kan fysieke klachten tot gevolg hebben; de spieren en pezen in de hand -en pols kunnen overbelast raken. Dit kan zich uiten in tintelingen, een zeurende pijn in je vingers of pols en uiteindelijk zelfs krachtverlies. De oplossing? Een ergonomische muis! De grootste verschillen tussen een pen muis en een traditionele muis zijn; Je pols en onderarm wordt in een meer natuurlijke stand geplaatst Van nature zijn we intenstief werken met een pen gewend Een pen muis neemt minder ruimte in dan een traditionele muis, waardoor je bureau netter en ruimte geeft. Vergeleken met traditionele computermuizen die de pols naar boven buigen en de onderarm naar binnen draaien, houdt onze muis de arm in een natuurlijke positie.
Wat is de beste penmuis?
Er is niet specifiek één muis de beste te noemen; de keuze voor de juiste ergonomische muis is ook persoonlijk en hangt onder meer af van de maat van je hand en soort werkzaamheden. Het grote voordeel van een penmuis is de mogelijkheid om ze links-en rechtshandig te bedienen en ook voor dat ze voor een verscheidenheid aan handmaten geschikt zijn.  Het van origine Scandinavische merk Penclic heeft naast de bekende penmuizen ook een groot scale aan compacte toetsenborden die uitstekend matchen.  
Bij welke klachten helpt een pen muis?
Wij adviseren een pen muis voornamelijk bij pols, elleboog en onderarmklachten. RSI en een muisarm zijn veel gehoorde narigheden. Door de semi verticale stand en de mogelijkheid tot houding variatie worden de onderarm en pols in een neutrale positie geplaatst, waardoor overbelasting en spierspanning in je onderarm afneemt en klachten aan je pols, arm en schouders worden verminderd.
Draadloze penmuis of met draad?
Dit blijft een persoonlijke keuze. Wij zijn van mening dat een draadloze pen muis de voorkeur heeft. Het gevecht met kabels rondom je pc verleden tijd met een draadloze muis. Draadloze muizen werken namelijk via een dongel of zonder dongle met bluetooth en geven daardoor meer bewegingsvrijheid dan bedrade muizen. Daarnaast zijn deze praktischer om te gebruiken bij een laptop, omdat je ze gemakkelijk meeneemt in een tas en kunt opbergen. Het voordeel van bedrade muizen is dat de batterijen nooit leeg zijn. Ergo2go heeft mooie thuiswerksets met een compact toetsenbord, ergonomische muis en laptopstandaard.  
Voor welk type werkzaamheden is een pen muis geschikt?
Bij administratieve taken, middelmatig muisgebruik en om af te wisselen is een pen muis een goed product. Bij intensief muisgebruik is een penmuis minder geschikt. Voor intensief gebruik kun je beter kijken naar een ergonomische muis in de vorm van een verticale muis.
© Copyright Ergo2go 2022. Alle rechten voorbehouden.